Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bramburka81 píše:
Já mám děti na vesnické škole, žádná výběrová, ale ten individuální a rodinný přístup u mě vyhrál. Je jich rel. málo ve třídě a děti se znají od školky. Teď zkusíme u nejstaršího přijímačky na gympl, taky z toho nemám strach. Podle učitelek a ředitelky (i mě) syn je přesně ten typ, co potřebuje dril a tvrdou ruku nad sebou, jinak nebude mít motivaci. Teď to má jako těžkou pohodu…
taky tak
![]()
@bramburka81 tak to jsi dobra a asi jsi mela stesti na skolky a mozna i praci. Ja jsem zarim na MD, ale aspon na 10-20hod tydne chci jit neco v mem oboru delat hned jak se s prckem prekleneme z nejhorsiho. Ale u nas vidim velky problem v nedostatku jesli a skolek nebo ano jsou ale za silene penize.
@P4ja píše:A proto se i paní divím, že chce aby se o ní vlastní děti postaraly, a že si na důchod nebude vydělávat sama a spořit, když ví, že žádný nebude.
Tohle je poslední příspěvek, na který jsem ještě ochotná odpovědět, ale jinak se s touto diskusí loučím.
Jasně jsem psala, ze:
Diskuse se dostala už tam, kde argumenty došly, moje příspěvky jsou překrouceny a celkově mě to tady už unavuje. Já si to prostě zařídím tak, abych byla já spokojená a aby byli spokojení všichni blízcí. Pokud to máte taky tak, pak je to v pořádku.
@Modesta nenech se vytočit
Tak snad každý rozumný člověk sám posoudí, jestli je cesta, kterou si vybral správná, nebo reálná a kdyby to nešlo, tak to vždycky můžete nějak změnit, poupravit, přehodnotit.
no a nakonec každý pak nese následky svých rozhodnutí a kdo bude jednou litovat se ještě neví, může kdejaká z této diskuze ![]()
@Modesta píše:
Tohle je poslední příspěvek, na který jsem ještě ochotná odpovědět, ale jinak se s touto diskusí loučím.Jasně jsem psala, ze:
- rozhodně nepočítám s tím, že nějaký důchod od státu dostanu. A i kdyby, myslím si, že to bude směšná almužna, která nebude stačit ani na jídlo.
- z toho důvodu jsem dále psala, že až mě děti nebudou potřebovat, vrátím se do práce. A pracovat budu dokud budu moci. Při té práci si budeme s manželem šetřit tak, abychom (až už nebudeme moci) nebyli takovou zátěží pro děti. A díky tomu nebude potřeba takové velké podpory od dětí. Tohle všechno jsem tu psala, ale vy z toho odvodíte, že si na důchod nehodlám vydělat a ani spořit.
Diskuse se dostala už tam, kde argumenty došly, moje příspěvky jsou překrouceny a celkově mě to tady už unavuje. Já si to prostě zařídím tak, abych byla já spokojená a aby byli spokojení všichni blízcí. Pokud to máte taky tak, pak je to v pořádku.
- a protože je možné dělat moji práci z domova, nebudu mít problém postarat se přitom i o rodiče.
Pokud budete se čtyřmi dětmi minimálně 12 let doma, pokud budete vzdělávat doma i druhý stupeň. Tak toho ke spoření nic moc nebude. Ten čas něco našetřit a zhodnotit bude dost krátký. Obzvlášť, když pak budou ještě studovat VŠ. A stejně tak manžel asi moc neušetří, pokud bude těch 12 let táhnout vše sám. Ale pokud vydělává statisíce, pak to asi nebude problém. Ale to byste zase nepsala, jak jste nenároční, a jak se hned vrátíte do práce.
To je jen realita. A do toho nepočítám, že je možné, že přijdou zdravotní problémy. A obecně stáří. Může se stát, že se budete muset věnovat 100% rodičům… Prostě mně to přijde, že jste vašim dětem nalinkovala budoucnost a to se to čtvrté ještě ani nenarodilo, jestli jsem dobře četla. Ale všichni budou spokojení.
Jinak vám to nevyvracím a přeji vše dobré. Jen mně to nepřijde reálné. To je celé.
@Moise píše:
Já si myslím to samé, jsou dobré a špatné školy a je na každém, kam své dítě dá
Asi sis nevšimla, že jsou spádové oblastiba teď chodí do školy silné ročníky a školy mají problém umístit i jen spádové děti. Takže ta možnost výběru školy tu jaksi chybí ![]()
@P4ja píše:
Pokud budete se čtyřmi dětmi minimálně 12 let doma, pokud budete vzdělávat doma i druhý stupeň. Tak toho ke spoření nic moc nebude. Ten čas něco našetřit a zhodnotit bude dost krátký. Obzvlášť, když pak budou ještě studovat VŠ. A stejně tak manžel asi moc neušetří, pokud bude těch 12 let táhnout vše sám. Ale pokud vydělává statisíce, pak to asi nebude problém. Ale to byste zase nepsala, jak jste nenároční, a jak se hned vrátíte do práce.To je jen realita. A do toho nepočítám, že je možné, že přijdou zdravotní problémy. A obecně stáří. Může se stát, že se budete muset věnovat 100% rodičům… Prostě mně to přijde, že jste vašim dětem nalinkovala budoucnost a to se to čtvrté ještě ani nenarodilo, jestli jsem dobře četla. Ale všichni budou spokojení.
Jinak vám to nevyvracím a přeji vše dobré. Jen mně to nepřijde reálné. To je celé.
Proč by rodina s nadprůměrným platem nemohla být nenáročná? To se vylučuje? ![]()
@růžový achát píše:
Typické je to, že skoro všichni prvňáčci se do školy těší a spolehlivě tu jejich radost z poznávání naše školství zadupe během dvou let do země.
U nás na znechucení české školy stačila hodina během přezkoušení ![]()
@P4ja píše:
Pokud budete se čtyřmi dětmi minimálně 12 let doma, pokud budete vzdělávat doma i druhý stupeň. Tak toho ke spoření nic moc nebude. Ten čas něco našetřit a zhodnotit bude dost krátký. Obzvlášť, když pak budou ještě studovat VŠ. A stejně tak manžel asi moc neušetří, pokud bude těch 12 let táhnout vše sám. Ale pokud vydělává statisíce, pak to asi nebude problém. Ale to byste zase nepsala, jak jste nenároční, a jak se hned vrátíte do práce.To je jen realita. A do toho nepočítám, že je možné, že přijdou zdravotní problémy. A obecně stáří. Může se stát, že se budete muset věnovat 100% rodičům… Prostě mně to přijde, že jste vašim dětem nalinkovala budoucnost a to se to čtvrté ještě ani nenarodilo, jestli jsem dobře četla. Ale všichni budou spokojení.
Mne osobne prijde nerealne mit doma treba miminko, batole a do toho kvalitne vyucovat prvnacka ![]()
Tipla bych to na mnohem vic nez 12 let..klidne 20
@lucenka píše:
U nás na znechucení české školy stačila hodina během přezkoušení
Jen jestli to nebylo tím, že je znechucená matka a potom to přechází i na dítě… Fakt se v té škole nic hrozného neděje, aby se normální dítě nepřizpůsobilo. Nevím, jak pak zvládne chodit do zaměstnáni, tam po něj taky budou kolikrát chtít nesmysly a bude je muset dělat.
@bramburka81 píše:
Jen jestli to nebylo tím, že je znechucená matka a potom to přechází i na dítě… Fakt se v té škole nic hrozného neděje, aby se normální dítě nepřizpůsobilo. Nevím, jak pak zvládne chodit do zaměstnáni, tam po něj taky budou kolikrát chtít nesmysly a bude je muset dělat.
Nikdy jsem před ním o české škole nic špatného neřekla. Udělal si obrázek sám. A zaměstnání si může vybrat, takže třeba po něm nikdo nesmysly chtít nebude l. A když bude a jemu se to nebude líbit, tak zaměstnání může změnit. Se základní školou to už tak jednoduché není.
@P4ja no a co uděláš, když se o toho starouška budeš muset postarat? Já třeba mám maminku ve 3.stupni invalidního důchodu plně závislou na mně. Má PNP. Momentállně s ní už dvě měsíce třeba dojíždím 2×-3× týdně do fakultní nemocnice, což je hodina cesty tam, hodina zpět plus doba v té nemocnici. A jinak ještě v průběhu dne lítám okolo ní. A co jako? Jiná možnost není. Chtěla bych mít jednodušší život? No jéje, kdo by nechtěl. Nemám, tak co s tím nadělám. Jednodušší život si udělali mí dva bratři, hodili to všechno komplet na mně. Přijedou, když bůh dá, jednou za 14 dnů na dvě hodiny, že by něco alespoň udělali, to ne, ale velkohubě, když já padám na ústa a něco po nich chci pro mámu, mi řeknou, ježiši kriste, ty jsi doma, my chodíme do práce, ty jsi dcera, do práce nechodíš, starej se . Teď jsem v situaci, kdy prostě musím s mámou ve čtvrtek do Ikemu na plánované vyšetření, kde se objednává tři měsíce, zároveň mám ale nemocnou dcerku se zády a musím s ní ten samý den na neurologii do Plzně, objednání taky dlouho, vlezl nám do toho ten Ikem, kdy volali, že to musí přehodit a když nevezmeme tenhle termín, čekačka další tři měsíce, ale máma to nutně potřebuje. A pak mám ale ještě další dítě, které zůstane tady doma, které musím také zaopatřit. A manžel bude na služebce. Tak volám bráchům, že prostě musí oni. A odpověď? To si musíš nějak zařídit, my chodíme do práce, a přesně slova bráchy, musíš si to nějak vymyslet.. Super to je. A do toho mi polovina závidí, jak nemusím do práce, že tam chodím nevidí, protože je to vlastní firma, co bych se tam asi tak předřela, že? A volno můžu mít kdy chci, když jsem ten šéf. Ono nic není černobílé a jakkoliv hodnotit nebo se podivovat nad tím, co dělá jiný člověk, to je z mého pohledu úplně mimo. A co toho mám? Můžu sama se sebou a před sebou žít, vychovávám tak i své děti, a v koutku své duše doufám, že když budu jednou potřebovat jejich pomoc, vzpomenou si, jak byly vychované a prostě se o mě postarají a nenechají mě chcípat v LDNce bez peněz. Protože je to jednodušší, ne že by nebylo.
@terinka4444 nekdo ale nema vlastni firmu..musi vydelavat pro rodinu, nemuze si dovolit prijit o dobre misto, kdyz je vic nez jasne, ze pomalu ale jiste spejeme do recese a nebude to potom jednoduche.. ![]()
Vychozi situace je v kazde rodine jina ..
@Moise píše:
@terinka4444 nekdo ale nema vlastni firmu..musi vydelavat pro rodinu, nemuze si dovolit prijit o dobre misto, kdyz je vic nez jasne, ze pomalu ale jiste spejeme do recese a nebude to potom jednoduche..
Vychozi situace je v kazde rodine jina ..
a myslíš, že ten, kdo má vlastní firmu (respektive je OSVČ), tak nemusí vydělávat pro rodinu a nemůže si třeba taky dovolit přijít o zdroj příjmů? Pokud ta firma není tak velká, že funguje spolehlivě i bez něho nebo když člověk dělá sám, tak je to ještě horší, protože odmítnutá zakázka se mu už nevrátí a zákazníci si prostě přejdou jinam…
@terinka4444 jo, ty řeči, že když děláš doma nebo když prostě nejsi zaměstnanec, tak můžeš všechno, ty taky znám… a lidi už vůbec nevidí, že kolikrát je to větší honička než když oni přijdou z práce domů a mají klid a čistou hlavu…