Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 Jenomže ono existují různé formy pomoci, ne jen taková, že opustíš zaměstnání a staráš se nonstop doma. Není všechno jen bílé nebo černé. Ty nechápeš, že já prostě z finančních důvodů nemůžu zůstat doma nebo si hledat jinou, méně placenou práci. Prostě finančně nemůžu. Třeba před pár lety bych na tom byla jinak. Jenomže teď musím uživit 3 děti, zaplatit hypotéku a další platby. Přítel mi velmi pomáhá, ale nemůžu po něm chtít, aby se postaral komplet. Ale to neznamená, že bych se na rodiče vykašlala.
Samapíšeš, co všechno děláš pro děti, kam všude je vozíš. A děti jsou právě ta budoucnost. Nemůžu se vykašlat na ně. Někdy se vše dá skloubit a někdy ne. Ty se divíš, že tě někdo odsuzuje za to, že jsi doma a přitom sama odsuzuješ jiné za to, že nechtějí nebo nemůžou přinést takové oběti jako ty.
pokud se pak někdo stará třeba o ležící osobu musí být doma pořád a to taky nejde aby vypadnul celý příjem. Někdy to není možné ani kvůli místu
Manžel třeba si to v práci by nijak neudělal. Nepřetržitý provoz na směny a pokud by náhodou změnil práci tak si vydělá třeba 50% toho co má teď? To by logicky taky nešlo. Ne každý může zůstat dma, navíc sem se už nikdo nevejde ![]()
@bramburka81 píše:
@terinka4444 Jenomže ono existují různé formy pomoci, ne jen taková, že opustíš zaměstnání a staráš se nonstop doma. Není všechno jen bílé nebo černé. Ty nechápeš, že já prostě z finančních důvodů nemůžu zůstat doma nebo si hledat jinou, méně placenou práci. Prostě finančně nemůžu. Třeba před pár lety bych na tom byla jinak. Jenomže teď musím uživit 3 děti, zaplatit hypotéku a další platby. Přítel mi velmi pomáhá, ale nemůžu po něm chtít, aby se postaral komplet. Ale to neznamená, že bych se na rodiče vykašlala.Samapíšeš, co všechno děláš pro děti, kam všude je vozíš. A děti jsou právě ta budoucnost. Nemůžu se vykašlat na ně. Někdy se vše dá skloubit a někdy ne. Ty se divíš, že tě někdo odsuzuje za to, že jsi doma a přitom sama odsuzuješ jiné za to, že nechtějí nebo nemůžou přinést takové oběti jako ty.
ne, by jste se první navezli do té, co napsala, že je s dětmi doma a hodlá být doma a na oplátku očekává,že se o ni na stará kolena postarají. Já nikoho neodsuzuju, mně je fuk, co si kdo doma dělá s rodiči. Můj rodič to není. A pokud se někdo nechce postarat o své rodiče,nebo dle jeho pocitu nemůže, tak taky jeho boj. Ne můj .
@terinka4444 Já jsem se do nikoho nenavážela. Jen jsem psala, že je to riziko vzhledem k budoucnosti. A myslím, že tady řešíme zbytečné detaily. O nepostarání nikdo nepsal. Jen, že ta pomoc může vypadat různě. A ty zbytečně prudce reaguješ, pokud se někdo nechce vzdát práce = nepostará se. Třeba moji rodiče by nikdy nechtěli, abych svou práci kvůli nich opustila.
@bramburka81 píše:
@terinka4444 Já jsem se do nikoho nenavážela. Jen jsem psala, že je to riziko vzhledem k budoucnosti. A myslím, že tady řešíme zbytečné detaily. O nepostarání nikdo nepsal. Jen, že ta pomoc může vypadat různě. A ty zbytečně prudce reaguješ, pokud se někdo nechce vzdát práce = nepostará se. Třeba moji rodiče by nikdy nechtěli, abych svou práci kvůli nich opustila.
Terka hlavně popsala postoj svych bratrů a myslím si že má právo si o tom myslet své. A já ji chápu. Nevím proč je jí tu houfně vysvětlováno, jak na něj nemá právo, nebot je doma a o rodiče se starat může. A její zaměstnaní bratři ne. To ji tu totiž podsouvate.
Asi si to neuvědomujete.
@Anna766 A mi je tady pořád podsouváno něco, o čem jsem vůbec nepsala
. O terinka ani o OSVČ ani o tom, že bych se o rodiče nepostarala, nebyla nikde zmínka. A prostě je fakt, že někdo má zázemí a může přemýšlet jinak než jako ten, co má na starosti všechno.
@bramburka81 píše:
Moji taky ne. Nastesti
@Anna766 píše:
Můj taťka měl hrůzu z nemocnice, pro něj by to byla konečná dát ho někam do LDN. Takže ano, kdybych ho někam „strčila“, tak to bychse na něj v podstatě vykašlala.
Udělal toho pro mě a pro mé děti tolik, že bych mu to nedokázala udělat.
Pnp jsem neměla.
Asi jo, nepochopíme se.
Nepsala jsem nic o tom, ze bych nekoho nekam strkala. Jen se mi v dnesni dobe nezda rozumne se vzdat dobreho mista..a jak pise @bramburka81 , kazdy ma naprosto jinou vychozi pozici…to jen k tomu, jak se tady nekdo pohorsoval nad tim, ze se nekdo na full time nestara
@Moise píše:
Moji taky ne. Nastesti
Naštěstí pro tebe,nebo naštěstí pro ně? ![]()
Co je špatného na tom nehnat se do práce hned jak skončí 28 týdenní mateřská? Nebo je špatně název a je myšleno rodičovská? 2,3,4 roky doma s dítětem je rouhání?
@Anonymní píše:
Co je špatného na tom nehnat se do práce hned jak skončí 28 týdenní mateřská? Nebo je špatně název a je myšleno rodičovská? 2,3,4 roky doma s dítětem je rouhání?
Je to dle mě myšleno jako rodičovská.
Každé ženy věc přece.. někdo prchá do práce si odpočinout od dětí, což nechápu. A někdo prožívá s dětmi jejich první roky .
@Anonymní píše:Špatný název. A tvůj anonym proč?