Proč je tolik žen, co po mateřské nechtějí pracovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Yorkmut
26.2.19 14:05
@Anonymní píše:
Každé ženy věc přece.. někdo prchá do práce si odpočinout od dětí, což nechápu. A někdo prožívá s dětmi jejich první roky .

Tak i zenska, ktera jde do prace brzy, muze s detmi prozivat prvni roky. To se nevylucuje.

• Citovat
  • Upravit
4963
26.2.19 14:09
@Yorkmut píše:
Tak i zenska, ktera jde do prace brzy, muze s detmi prozivat prvni roky. To se nevylucuje.

Já ve svém okolí vidím, že to sice hlásají, ale pak ten čas odpoledne, kdy by se tedy po návratu z práce, odpocate, mohly dětem intenzivně věnovat (to je taková mantra) čumí do mobilu a děti se popeli kolem nebo koukají na televizi. To podle mě není intenzivní trávení času s dětmi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
26.2.19 14:17
@ProfZav píše:
Já ve svém okolí vidím, že to sice hlásají, ale pak ten čas odpoledne, kdy by se tedy po návratu z práce, odpocate, mohly dětem intenzivně věnovat (to je taková mantra) čumí do mobilu a děti se popeli kolem nebo koukají na televizi. To podle mě není intenzivní trávení času s dětmi :-)

A ženy, které jsou s dětmi doma do 4 let do mobilu nekoukaji? Jdi se podívat někdy do parku nebo na dětské hřiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
26.2.19 14:18

Co je ti do toho, ty je nezivis… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
26.2.19 14:19

Já myslím, že do práce nechce spousta lidí, ale jaksi musí. Já taky nechci pracovat, ale ony ty peníze nerostou na stromech, takže až nejmladší odlifruju do školky, ať chci nebo ne, do té práce půjdu. Docela závidím těm, které nemusí. A tím nemyslím ty, které honí dávky a jsou „v domacnosti“, ale ty, jejichz manzele vydělávají dost na zabezpečení rodiny a ony muzou třeba podnikat i s tím rizikem, že to nevyjde. Jen a pouze být doma a nic nedělat není dle mě.zadna výhra. Bavilo by mě to tak měsíc, pak bych si stejně nějakou tu práci našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.19 14:37

Tak treba moje mama se na praci vykaslala hned, jak se tatovi zacalo darit v podnikani a ona delala od nevidim do nevidim v podstate zbytecne. Hypoteku meli splacenou a dalsi deti nechteli, to mi bylo 14. Dnes obe se segrou zijeme od nich a mamka je stale zena v domacnosti, stara se o obri barak a zahradu, psa, ted uvazuje o slipkach. A tatka je stadtnej, ze je stastna, a ze ma doma cisto a navareno, to s praci proste nezvladala. Co je na tom? Ja ted cekam treti dite, zijeme jeste v najmu, takze jsem vzala na vikendy brigadu. Ale jakmile se odstehujeme do vlastniho (na podzim), najednou bude jen hypoteka, takze sam partner mi navrhl, abych se zbytecne nedrela a proste se starala o dum a deti a zahradu a zvirata. A trapne mi neni, ze bych se nechala zivit - ja budu drit jinym zpusobem. Rada bych si dalkove dodelala vs (strojirenstvi), abych po 4-5 diteti, az odrostou, odpracovala zbytek na duchod. Jako kdyz ma nekdo tu moznost, proc se zbytecne stresovat v praci a resit hlidani a pracovni dobu? Tyhle kecy o tom, jak se „nechavame zivit“ a „hledame vymluvy“ mi zni proste jen jako zavist, ze jsme si dokazaly najit chlapa, co nas uzivi :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4963
26.2.19 14:48
@janickaIII píše:
A ženy, které jsou s dětmi doma do 4 let do mobilu nekoukaji? Jdi se podívat někdy do parku nebo na dětské hřiště.

O to se nepřu. Já jen říkám, že mám v okolí ženy, které říkají to, co jsem psala výše, a pak místo té intenzity čumí do mobilu a děcka zabaví televizi. Byla to reakce na příspěvek, že i když žena pracuje, muze si dítě užít. Já ve svém okolí vidím, že může, ale nechce. Chce radši koukat do mobilu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
26.2.19 15:16

Jé já bych tak ráda byla ženou v domácnosti!!! Ale doma mi to neprojde :roll: tak proste budu muset po rodičovské do práce. Teď jsem doma a je to boží, moc si to užívám!práce mi fakt nechybí brrrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
26.2.19 15:23

@ProfZav tak to je pak blbe. Vzdy zalezi co jsou rodice schopni a hlavne ochotni udelat. Ja mam zas v okoli hodne rodicu, kteri se do prace veraceli velmi brzy po porodu (extrem uz ve 3mesicich), a ti se o deti po praci staraji velmi pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.2.19 15:35
@Anonymní píše:
Tak treba moje mama se na praci vykaslala hned, jak se tatovi zacalo darit v podnikani a ona delala od nevidim do nevidim v podstate zbytecne. Hypoteku meli splacenou a dalsi deti nechteli, to mi bylo 14. Dnes obe se segrou zijeme od nich a mamka je stale zena v domacnosti, stara se o obri barak a zahradu, psa, ted uvazuje o slipkach. A tatka je stadtnej, ze je stastna, a ze ma doma cisto a navareno, to s praci proste nezvladala. Co je na tom? Ja ted cekam treti dite, zijeme jeste v najmu, takze jsem vzala na vikendy brigadu. Ale jakmile se odstehujeme do vlastniho (na podzim), najednou bude jen hypoteka, takze sam partner mi navrhl, abych se zbytecne nedrela a proste se starala o dum a deti a zahradu a zvirata. A trapne mi neni, ze bych se nechala zivit - ja budu drit jinym zpusobem. Rada bych si dalkove dodelala vs (strojirenstvi), abych po 4-5 diteti, az odrostou, odpracovala zbytek na duchod. Jako kdyz ma nekdo tu moznost, proc se zbytecne stresovat v praci a resit hlidani a pracovni dobu? Tyhle kecy o tom, jak se „nechavame zivit“ a „hledame vymluvy“ mi zni proste jen jako zavist, ze jsme si dokazaly najit chlapa, co nas uzivi :pankac:

Spoří tatka mamce na důchod? Protože až ona o něj požádá, nebude jí to stačit, kdyby se nedej bože něco stalo. I ty si spoř na důchod. ten oficiální bude velmi nízký. Podnikatelé a lidi, co dostávali černé peníze a teď jdou do důchodu, by mohli vyprávět.

• Citovat
  • Upravit
13975
26.2.19 15:42
@Anonymní píše:
Tak treba moje mama se na praci vykaslala hned, jak se tatovi zacalo darit v podnikani a ona delala od nevidim do nevidim v podstate zbytecne. Hypoteku meli splacenou a dalsi deti nechteli, to mi bylo 14. Dnes obe se segrou zijeme od nich a mamka je stale zena v domacnosti, stara se o obri barak a zahradu, psa, ted uvazuje o slipkach. A tatka je stadtnej, ze je stastna, a ze ma doma cisto a navareno, to s praci proste nezvladala. Co je na tom? Ja ted cekam treti dite, zijeme jeste v najmu, takze jsem vzala na vikendy brigadu. Ale jakmile se odstehujeme do vlastniho (na podzim), najednou bude jen hypoteka, takze sam partner mi navrhl, abych se zbytecne nedrela a proste se starala o dum a deti a zahradu a zvirata. A trapne mi neni, ze bych se nechala zivit - ja budu drit jinym zpusobem. Rada bych si dalkove dodelala vs (strojirenstvi), abych po 4-5 diteti, az odrostou, odpracovala zbytek na duchod. Jako kdyz ma nekdo tu moznost, proc se zbytecne stresovat v praci a resit hlidani a pracovni dobu? Tyhle kecy o tom, jak se „nechavame zivit“ a „hledame vymluvy“ mi zni proste jen jako zavist, ze jsme si dokazaly najit chlapa, co nas uzivi :pankac:

Co je „obří barák“?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.19 15:47

@Kobliha51

Spoří si, investují, mají nemovitosti. Kdyby se něco stalo, je táta pojištěný. V nejhorším by prodala dům a dožila někde za ty peníze (to bychom se sestrou stejně ale nedovolily, aby někde jeden z rodičů skončil sám). Já si na ten důchod vydělám po škole a dětech, něco odpracováno mám a 3. dítě už budu mít před 26. narozeninami. Takže snad do 35 ty další dvě budou a od 40 zas makat :D Ale rozhodně bych prostě nešla dělat dřív. Ale samozřejmě, stát se může cokoliv. Rozvod, úmrtí (partner má také pojištění příjmu, mělo by to pokrýt hypotéku) - ale proč se tím zbytečně strašit :srdce: Pracovat umím, nemám levé ruce, takže není problém někam nastoupit už při školce - ale proč, když člověk nemusí? Rodina je to hlavní :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.19 15:51

@Pidulka1991

Pro mě je to ten, ve kterém naši žijí, 8+1 a 430m2 užitné plochy + 1600m2 zahrady, povětšinou záhony, políčka, ovocné stromy. Samozřejmě existují větší, ale já bych toto s prací obhospodařovat nedokázala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
26.2.19 15:56
@Anonymní píše:
@Kobliha51Spoří si, investují, mají nemovitosti. Kdyby se něco stalo, je táta pojištěný. V nejhorším by prodala dům a dožila někde za ty peníze (to bychom se sestrou stejně ale nedovolily, aby někde jeden z rodičů skončil sám). Já si na ten důchod vydělám po škole a dětech, něco odpracováno mám a 3. dítě už budu mít před 26. narozeninami. Takže snad do 35 ty další dvě budou a od 40 zas makat :D Ale rozhodně bych prostě nešla dělat dřív. Ale samozřejmě, stát se může cokoliv. Rozvod, úmrtí (partner má také pojištění příjmu, mělo by to pokrýt hypotéku) - ale proč se tím zbytečně strašit :srdce: Pracovat umím, nemám levé ruce, takže není problém někam nastoupit už při školce - ale proč, když člověk nemusí? Rodina je to hlavní :srdce:

Není třeba se strašit. Pár stovek měsíčně nikoho nezabije. Nejsem agent s pojištěním přísahám. :pankac: Jen je mi líto těch lidí, co teď jdou do důchodu a jsou v kelu, protože vůbec netušili, že budou mít tak málo, protože podnikali a nebo měli peníze na černo. Je to smutné

• Citovat
  • Upravit
6794
26.2.19 16:10
@Anonymní píše:

Tak hlavne, abyste se dokazaly uzivit, az se ten muz na ten vztah vykasle a nezakladaly tady vlakna o prispevku na bydleni a zvyseni alimentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí