Nechci svého syna, už nemůžu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1421
23.1.22 07:44

Také mě napadl Asperger nebo nějaká forma PAS, ale nejsem odborník…
Docela mě překvapuje, že jste o tom ještě neslyšeli…
Každopádně to chce opravdu dobrého odborníka, kvalitního dětského psychologa, ke jich málo, proto to často vypada, jak to vypadá…
Určitě bych se v diskuzi vyvarovala řeči o psychopatovi, satanovi atd…
Co se týče diagnostaku či internatu, tak to bych brala opravdu jako poslední možnost. Je to pořád malý kluk, a takové drastické odloučení od rodičů by ho mohlo dost poškodit a ztratil by ve vás jakoukoliv důvěru. A v diagnostaku se často děti naučí akorát to, co ještě neumí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
23.1.22 07:48
@Anonymní píše:
Půjdu proti proudu, ale nejsem zastáncem toho, nechat si zničit život dítětem a opravdu si nemyslím, že za všechno můžou řidiče.
Máme doma něco podobného, syn mého muže z prvního manželství. Máme ho ve střídavé péči a týdny s ním jsou peklo. Se svojí matkou má příšerný vztah, vše už vzadala a rezignovala, k odborníkům s ním chodí výhradně manžel. Rozvod měli klidný, mají korektní přátelský vztah, na popud ženy se rozvedli, našla si jiného a vzala si ho. Kluk měl tehdy 2 roky, takže z toho trauma nemá.
Ale byl takový prý od mala. Manžel je rozhodnutý, že pokud se to nezlepší dá kluka na internátní školu. Udělali jsme všechno co se dalo, další možnosti nevidíme a nevidí je ani odborníci. Diagnózu nemá, prý je prostě jen zlý. Vidělo ho x psychologů, psychiatrů. Učitelka z něj má deprese.
Manžel je Vs slušný člověk z úplně rodiny s dobrým zázemím, jeho bývalá to samo. Kluk byl neplánovaný, ale chtěný. Oba rodiče ho milovali a vychovávali slušně.
Má svoje koníčky a oblíbené věci, ale je mu 8 a neumí se sám najíst, v noci vykřikuje že spaní tak hlasitě, že vzbudí celý dům. Neumí základní hygienu, někdy si začne hlasitě zpívat a křičí tak třeba 2 hodiny v kuse. Když se ho zeptám proč to dělá, odpoví s úsměvem že proto, že ví, že nám to vadí, aby nás naštval.
Jdeme na procházku a on vezme kámen a hodí jej po psovi, přitom toho psa má rád. Je podlý a zlý, matce říká že mu nedáváme jíst, nám říká že u matky musí spát venku v zimě. Říká že u učitelka ho nutí skákat z okna, že v družině ho nutí učitelka strkat hlavu do WC. Takové věci říká lidem kolem sebe.
Jsme slušná rodina a snažíme se, vysvětlujeme, respektujeme. Jeho mladší bratr je úplný opak, je mu šest, skvělé prospívá, ale začíná mít regurelni psychické problémy ze svého bratra.

Tak dle mého názoru tímto kluka úplně zničíte. 8o
Nejsi náhodou takový ten typ nevlastní mámy, co děti z předchozího vztahu nemá ráda a dítě to vycítí? Má dobré vztahy s jeho mámou a otčímem? Úplně mi je to z toho smutno. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
23.1.22 09:44
@Leenvecka píše:
pust si serial MINDHUNTER: Lovci myšlenek, tyhle masovy vrazi a pod se proste rodi uz jiny… a muzou mit jakkoukoliv vychovu a stejne skonci jako nekdo, kdo ureze matce hlavu a jeste s ni kopuluje… jsou deti, ktery muzou mit od mala nadstandartni peci a stejne z nich vyrostou psychopati, proroze proste vidi svet svym zvracenim zpusobem jinak… nebyt v civilizovany spolecnosti, tak dite zakladatelky proste v destvi zabijou, protoze takovy dite by se nevyplatilo vychovavat… vikingove deti, ktery nebyly od mala silny proste nechali nekde v prirode nebo schodili ze skaly… je to kruty, ale spousta veci by se tim v nasi spolecnosti vyresila..

No jenže spousta problémových dětí jsou v jádru hodní lidé, jen neumí zvládat emoce a různé sociální situace. Kdo by měl tohle posuzovat? Skoro bych řekla, že masové vrahy z nich vychová ta společnost, co se to z nich snaží vymlátit.
Jasně, přírodní národ v pralese by takové dítě pravděpodobně vyhnal, když by ohrožovalo jiné členy. Nejpravděpodobněji by se takové dítě zabilo samo, když by nedodržovalo pravidla (někam by spadlo, nebo by ho ulovilo nějaké zvíře).
Naštěstí nad takovými věcmi nemusíme přemýšlet, protože naše společnost má pravidla jasně daná a nikdo žádné takové dítě nebude posílat do plynu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.22 09:49
@Kazimíra Olejovka píše:
Zakladatelko,

naprosto ti rozumím. Synovi je 9 a je to každodenní boj. Ve škole sice funguje, ale doma je to katastrofa. Myslela jsem, že je to mnou, že jsem špatná máma. Už se to nedalo, když jsem se byla poradit s dětskou klinickou psycholožkou, doporučila vyšetření. Dle mého popisu se jí zdálo, že má ADHD a Aspergera. No a Asperger se po vyšetření potvrdil. Příští týden jdeme na první kontakt do NAUTISU.

x krát za den řešíme výbuchy vzteku, do všeho mlátí, kope, nadává, přeje nám smrt, máme se oběsit, někdy bije sestru. Odmítá povinnosti. Neexistuje, aby přišel ze školy, převlékl se, umyl ruce a nasvačil. Pro nás je to boj každý den, kdy odmítá se svléknout a zout a hodinu kňourá na schodišti, že má hlad. Ve škole funguje dobře, nikdo si na něj nestěžuje, kamarády má. Velmi inteligentní, sečtělý, v knížkách by ležel od rána do večera.

Snažím se s ním komunikovat jinak a neřešit blbosti, ale manžel to dost kazí - prý neúmyslně. Já jsem nešťastná. Když je klid, tak ho zas provokuje sestra. Manželství totálně v háji. Nejraději bych někam utekla. Neustálý křik, hádky a mě už to nebaví to řešit. Chci klid, někam se zavřít…do nějaké chatičky v lese, kde mě nikdo nenajde.

Ahoj Kazi, mám to obdobně. Já unikám do lázní (na pojištovnu na nervy) a beru antidepresiva uz 13 let. To me drží jakž takž při životě, jinak to stojí za h…manželství je také v háji. Dobrou zprávou je, že mému dítěti je 16, je to lepší, nedělá uz ty scény. Zkus ty lázně

• Citovat
  • Upravit
25138
23.1.22 10:07
@Kazimíra Olejovka píše:
@MartinaIrenaBohužel až tak jednoduché to není. Není neobvyklé, že dítě s Aspergerem ve škole funguje a doma, v bezpečném prostředí odmítá cokoli dělat. Jak sama klinická psycholožka řekla, škola je pro něj povinnost, nutné zlo…doma se chce věnovat svým zájmům. Výchovu má konzistentní. Problém je v komunikaci otec-syn.

Já myslím, že se chápeme. Nejednotnou výchovou jsem myslela přesně rozdílný přístup otec vs matka :kytka:
A když ve škole dítě funguje a doma ne, tak trvám na tom, že to prostě je tím, že mu to doma projde. Nikoliv tím, že by porucha ve škole zázračně zmizela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
23.1.22 11:00
@MartinaIrena píše:
Já myslím, že se chápeme. Nejednotnou výchovou jsem myslela přesně rozdílný přístup otec vs matka :kytka:
A když ve škole dítě funguje a doma ne, tak trvám na tom, že to prostě je tím, že mu to doma projde. Nikoliv tím, že by porucha ve škole zázračně zmizela.

Jenže ten přístup je stejný. Jde o to, jak je to komunikováno. Povinnosti má jasně dané a oba na nich trváme, má systém odměn. Vše se dodržuje. Jen to manžel komunikuje jinak - více direktivně. Prostě neumí říct místo „musíš“ něco jiného. Jako taky jsem si dlouho myslela, že jako rodiče děláme něco špatně. A dlouho. Člověk pak si nevěří, vymýšlí co ještě jinak… Bohužel, kdyby to šlo tak snadno změnit, bylo by to úžasné. Názor měnit nemusíš. Já věřím, že klinický psycholog, který pracuje v NAUTISU a rukama mu prošly desítky autistů, asi ví o čem mluví. Synovi se porucha projevuje i ve škole, jen v jiné oblasti, která nikomu problémy nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.1.22 11:58

@safina tomu moc nevěřím,, prostě jak děti tak dospívající, dospělí, mají určitý charakter neschovávala bych to za nějaké - v jádru je hodný, ale vyrval spolužákovi vlasy atd..
Myslím, jak se tam objeví už fyzické něco a nejde o obranu, že první na něho vstáhne ruku druhý, tak to je spíš o charakteru a ne omlouvat papírem..
Jednoho takového jsem znala od dětství, který ted pobodal holku.. Bylo to i ve zprávách nedávno..

Nechtěla mu dát kabelku- asi chtěl peníze, mobil nevím.

Příspěvek upraven 23.01.22 v 12:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
23.1.22 12:01
@MartinaIrena píše:

To, co říkáš není rozhodně pravda. Naopak je dost časté, že dítě se např ve škole snaží chovat „normálně“ a doma všechny emoce vypustí…je to naopak celkem typické pro některé typy poruch. Takové řeči, jako máš ty jsou nesmyslne, vedou je lidé, kteří o tom nic neví a rodičům takových děti akorát ubližují…jako kdyby to neměly už takhle dost těžké, že?
Navic není nad to, když má někdo z pár řádků na emiminu jasno o výchově a kdo kde dělá chybu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
23.1.22 12:26
@Klara178 píše:
To, co říkáš není rozhodně pravda. Naopak je dost časté, že dítě se např ve škole snaží chovat „normálně“ a doma všechny emoce vypustí…je to naopak celkem typické pro některé typy poruch. Takové řeči, jako máš ty jsou nesmyslne, vedou je lidé, kteří o tom nic neví a rodičům takových děti akorát ubližují…jako kdyby to neměly už takhle dost těžké, že?
Navic není nad to, když má někdo z pár řádků na emiminu jasno o výchově a kdo kde dělá chybu…

Souhlas, kamoska ma takove dite, ve skolce jakztakz, jako nic hroznyho ma asistenta, problemy jsou u obecnych cinnosti, obcas vyrusuje, neudrzi pozornost, odbiha od stolu, obcas je plactivy, vztekly, ale nic hrozneho, vesmes je na nej chvala, ale s pozirnosti probleb, u deti oblibeny, moc pratelsky, ale jak rekla ucitelka, nic extremnihov chovani neni, proste neposeda. Za to doma, totalne jine dite, agresivni..psycholozka sama rekla, ze je to tim pretlakem, ze ve skolce se chova, ony i normalni deti se chovaji jinak ve skolce a doma..a ze doma se citi v ve svem prostredi a ten pretlak vypusti a hrozne zlobi. Taky v tom hraje roli unava, ze skolky je ko, hidne podnetu a je pretazeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
23.1.22 15:25

@Klara178 Mýlís se, že o tom nic nevím, s dětmi s diagnózami pracuji a mám na to i vzdělání. Rady zakladatelka dostala a nikoho dalšího o svém náhledu na věc přesvědčovat nepotřebuji. Jen si myslím, že omlouvání diagnózami stejně nikam nevede. Cílem je ty děti integrovat do společnosti a s poruchou chování to nepůjde. A tu bohužel nevyřeší ani žádná kouzelná pilulka, ale jednotný výchovný systém obou rodičů a školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
23.1.22 15:30

.

Příspěvek upraven 23.01.22 v 19:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
23.1.22 15:34

@MartinaIrena Cílem je ty děti integrovat do společnosti a s poruchou chování to nepůjde. A tu bohužel nevyřeší ani žádná kouzelná pilulka, ale jednotný výchovný systém obou rodičů a školy
A některé jedince integrovat nejde, i kdyby se všichni okolo stavěli třeba na uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
23.1.22 15:38

@divine woman No, já vím. Máš pravdu. Bohužel třeba u autistů je celkem díra v systému a ve spoustě případů není šance je umístit do žádného zařízení. Úplně děsivý je dokument děti úplňku na ČT, jen pro silné povahy. Ta jedna matka má dítě vysloveně v kleci, protože ubližovalo sobě i okolí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
23.1.22 15:40

Ještě teda upřesněni. Hodně lidí zaměňuje diagnózu za poruchu chování. To jsou dvě různé věci a tak je potřeba na to i nahlížet. Na diagnózu léky pomoct mohou, na poruchu chování nikoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
24.1.22 23:03

@astoret právě že těch ukazatelů je více než dost, vím o čem píšu, ale nejsem tu od toho, abych vás přesvědčovala.. ale hlavně, že vy si myslíte, že je to spíše pas. Tak raději nehadejte od stolu ;), protože pak jste na domnělém stejném stupínku, jako já a vyznivate pokrytecky. Rozumíme si?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí