Nechci svého syna, už nemůžu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.1.22 12:23
@safina píše:
Jde o to, že často ti pedagogičtí pracovníci viní rodiče ze špatného přístupu a přitom si s nimi sami neporadí. To je jen takový malý paradox, který sice zapadá do obecného povědomí o rozmazlených a špatně vychovaných dětech, ale ve skutečnosti ti nikdo opravdu neporadí, jenom tě odsoudí.
Kdyby řekli rovnou, že na dítě nestačí (nemají vzdělání) a rodiče by měli volit nějakou alternativu školního vzdělávání, je to v pořádku.

Sama víš, že skol pro tyto děti je nedostatek a hlavně s tím musí souhlasit rodič. Ze základní školy vyhodit nelze. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.1.22 12:32

Mě by spíše z psychologického případně duchovního hlediska zajímalo, kde se v dítěti bere to zlo. V děcku co bylo milované a vychovávané. Jeho bratr měl stejný přístup a je „normální“.
My jsme věřící, ne zadní fanatici, občas zajdeme „pokecat“ za farářem.
Farář zná celou rodinu a sám kroutí hlavou. Nemá už co poradit, ani z duchovního hlediska, spíš utěšit.
Jestli jste videli film NARUŠITEL SYSTÉMU, tak my máme doma něco podobného, jen tam není ta touha po lásce, důvod našeho zlá neznámé.

• Citovat
  • Upravit
10032
22.1.22 12:34
@Kipa22 píše:
Myslela jsem vyspělé země, pokud do toho zahrnuješ i africké země, kde je normální uřezávat holčičkám špinavou žiletkou stydké pysky a klitoris, tak je bití v naprostém pořádku. Ale tak to myšleno nebylo.

Tak se nauc vyjadrovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
22.1.22 12:41
@Anonymní píše:
Mě by spíše z psychologického případně duchovního hlediska zajímalo, kde se v dítěti bere to zlo. V děcku co bylo milované a vychovávané. Jeho bratr měl stejný přístup a je „normální“.
Farář zná celou rodinu a sám kroutí hlavou. Nemá už co poradit, ani z duchovního hlediska, spíš utěšit.
Jestli jste videli film NARUŠITEL SYSTÉMU, tak my máme doma něco podobného, jen tam není ta touha po lásce, důvod našeho zlá neznámé.

Je to vse zalezitost mozku a chemickych procesu. Hidne se delaly vyzkumy v oblasti neurologie a psychiatrie mozku psychopatu a na mozku je videt, ze jejich mizek funguje jinak.

Příspěvek upraven 22.01.22 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
22.1.22 12:42
@Wani píše:
Tak se nauc vyjadrovat. ;)

Dobře. V poměru k celému světu děti mlátíme ještě málo a abychom se se světem srovnali, měli bychom je třískat hlava nehlava. V poměru k okolním státům, jsme ale barbaři. Je to takto napsáno v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
22.1.22 12:43
@Anonymní píše:

Šmarjá, proč hned zlo???Prostě mu to v mozku funguje trochu jinak. Způsobené to může být genetikou, prenatálním vývojem. Moje dcera je třeba narozená 11 týdnů před termínem a to už bohužel má na dozrávání mozku vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
22.1.22 12:49
@Elin29 píše:
Předně nechápu co to máte za psychologa a psychiatra.. dítě potřebuje vhodnou medikaci a především klid.. rozhodně individuální vzdělávací plán.. domácí výuka..a přestat dítě vystavovat, alespoň na čas všem vnějším stresovým situacím..a hlavně nesoudit ale nechat žít a plynout..a nehrotit!

to píšeš jako MATKA TAKOVÉHO DÍTĚTE, které svému sourozenci za dva roky násilím (bitím) rozbije šestery brýle???
Nejvíc miluju rady od těch, co samy zkušenost nemají..

Zakladatelko, částečně jsem z oboru - neděláš NIC špatně, naopak jsi až extrémně příkladná ve svých snahách vše správně a odborně řešit… Jenže jak vidíš, sluníčkový přístup evidentně nepomáhá.
Okamžitě bych to fakt řešila tím 6týdenným pobytem a kdyby jeho násilí přetrvalo i poté, tak bohužel internátní škola.. On ničí celou rodinu…
Známe tyhle týpky z práce, jsou to satani od mala, většinou jsou sice ze špatného výchovného a sociálního prostředí, ale fakt se najdou satani i v rodinách zcela bez příčiny, prostě se to stane :,(
nenechala bych trápit své další dva syny ani sebe, udělala jsi opravdu už úplně vše myslitelné… s psycho-medikací bych byla opatrná, ale ten pobyt bych si vylítala stoprocentně, ještě předtím, než bych začla jednat, bych mu oznámila, že jsem na kraji svých sil a pokud dojde ještě k jednomu násilnému incidentu, tak chystám tyto dva kroky. Aby měl volbu. Poslední šanci.
Držím ti palce, musí to být strašné :hug:
Oni časem stejně často skončí v kriminále, ale ještě má pár let šanci…

Příspěvek upraven 22.01.22 v 12:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
22.1.22 12:49
@brisco píše: Šmarjá, proč hned zlo???Prostě mu to v mozku funguje trochu jinak. Způsobené to může být genetikou, prenatálním vývojem. Moje dcera je třeba narozená 11 týdnů před termínem a to už bohužel má na dozrávání mozku vliv.

Protoze spousta lidi vidi jen dobro a zlo, zvlast verici, byl to i ten znamy pripad te holky, co podle ni bylo natoceno x filmu o vymitani, holka byla psychicky nemocna, ale oni v tom videli zlo, posednuti dablem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
22.1.22 13:02
@Anonymní píše:
Půjdu proti proudu, ale nejsem zastáncem toho, nechat si zničit život dítětem a opravdu si nemyslím, že za všechno můžou řidiče.
Máme doma něco podobného, syn mého muže z prvního manželství. Máme ho ve střídavé péči a týdny s ním jsou peklo. Se svojí matkou má příšerný vztah, vše už vzadala a rezignovala, k odborníkům s ním chodí výhradně manžel. Rozvod měli klidný, mají korektní přátelský vztah, na popud ženy se rozvedli, našla si jiného a vzala si ho. Kluk měl tehdy 2 roky, takže z toho trauma nemá.
Ale byl takový prý od mala. Manžel je rozhodnutý, že pokud se to nezlepší dá kluka na internátní školu. Udělali jsme všechno co se dalo, další možnosti nevidíme a nevidí je ani odborníci. Diagnózu nemá, prý je prostě jen zlý. Vidělo ho x psychologů, psychiatrů. Učitelka z něj má deprese.
Manžel je Vs slušný člověk z úplně rodiny s dobrým zázemím, jeho bývalá to samo. Kluk byl neplánovaný, ale chtěný. Oba rodiče ho milovali a vychovávali slušně.
Má svoje koníčky a oblíbené věci, ale je mu 8 a neumí se sám najíst, v noci vykřikuje že spaní tak hlasitě, že vzbudí celý dům. Neumí základní hygienu, někdy si začne hlasitě zpívat a křičí tak třeba 2 hodiny v kuse. Když se ho zeptám proč to dělá, odpoví s úsměvem že proto, že ví, že nám to vadí, aby nás naštval.
Jdeme na procházku a on vezme kámen a hodí jej po psovi, přitom toho psa má rád. Je podlý a zlý, matce říká že mu nedáváme jíst, nám říká že u matky musí spát venku v zimě. Říká že u učitelka ho nutí skákat z okna, že v družině ho nutí učitelka strkat hlavu do WC. Takové věci říká lidem kolem sebe.
Jsme slušná rodina a snažíme se, vysvětlujeme, respektujeme. Jeho mladší bratr je úplný opak, je mu šest, skvělé prospívá, ale začíná mít regurelni psychické problémy ze svého bratra.

přesně o tom píšu, že ne vždy jsou na vině rodiče a prostředí
Někdy je prostě něco Zle přímo v tom člověku :,( je to moc smutné, ale je to tak.. a píšeš normálně a pochopitelně, prostě člověk z praxe, co to zažil…
ono je pak léty snazší pro takového člověka hodit ten šutr nikoliv už jen po psovi, ale nejdřív někomu do okna a pak i po někom… velká část násilníků, se kterými se setkávám (bavím se o recidivistech, nikoliv o člověku, který jedná vyjímečně ve zkratu) byli právě problémoví už malička…

No a zakladatelko - dočítám, že chodíte do kostela -pokud tedy vnímáš život i duchovně, zkus se - sama pro sebe - uklidňovat myšlenkou, že tě tato lekce má prostě něco naučit, trpělivosti, lásce… že na to tvá duše má, proto tě to potkalo :hug: je to sice chabá útěcha a náplast, ale snad mi rozumíš, co jsem tím chtěla říct :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
22.1.22 13:05
@astoret píše:
Protoze spousta lidi vidi jen dobro a zlo, zvlast verici, byl to i ten znamy pripad te holky, co podle ni bylo natoceno x filmu o vymitani, holka byla psychicky nemocna, ale oni v tom videli zlo, posednuti dablem..

Tak to zase tak ale úplně není, asi záleží na typu věřících, ale určitě nevidí všichni za psychickými problémy „zlo“. Naopak já jsem viděla video, kde se bavili právě o tom, že psychicky nemocní lidé musí brát medikaci tak, jak ji mají předepsanou od lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
22.1.22 13:11
@Anonymní píše:
Půjdu proti proudu, ale nejsem zastáncem toho, nechat si zničit život dítětem a opravdu si nemyslím, že za všechno můžou řidiče.
Máme doma něco podobného, syn mého muže z prvního manželství. Máme ho ve střídavé péči a týdny s ním jsou peklo. Se svojí matkou má příšerný vztah, vše už vzadala a rezignovala, k odborníkům s ním chodí výhradně manžel. Rozvod měli klidný, mají korektní přátelský vztah, na popud ženy se rozvedli, našla si jiného a vzala si ho. Kluk měl tehdy 2 roky, takže z toho trauma nemá.
Ale byl takový prý od mala. Manžel je rozhodnutý, že pokud se to nezlepší dá kluka na internátní školu. Udělali jsme všechno co se dalo, další možnosti nevidíme a nevidí je ani odborníci. Diagnózu nemá, prý je prostě jen zlý. Vidělo ho x psychologů, psychiatrů. Učitelka z něj má deprese.
Manžel je Vs slušný člověk z úplně rodiny s dobrým zázemím, jeho bývalá to samo. Kluk byl neplánovaný, ale chtěný. Oba rodiče ho milovali a vychovávali slušně.
Má svoje koníčky a oblíbené věci, ale je mu 8 a neumí se sám najíst, v noci vykřikuje že spaní tak hlasitě, že vzbudí celý dům. Neumí základní hygienu, někdy si začne hlasitě zpívat a křičí tak třeba 2 hodiny v kuse. Když se ho zeptám proč to dělá, odpoví s úsměvem že proto, že ví, že nám to vadí, aby nás naštval.
Jdeme na procházku a on vezme kámen a hodí jej po psovi, přitom toho psa má rád. Je podlý a zlý, matce říká že mu nedáváme jíst, nám říká že u matky musí spát venku v zimě. Říká že u učitelka ho nutí skákat z okna, že v družině ho nutí učitelka strkat hlavu do WC. Takové věci říká lidem kolem sebe.

Jsme slušná rodina a snažíme se, vysvětlujeme, respektujeme. Jeho mladší bratr je úplný opak, je mu šest, skvělé prospívá, ale začíná mít regurelni psychické problémy ze svého bratra.

Aha, tak jak nejsem zastánce bití, tak tady bych ho sežřezala, že by se neposadil. Aby mě teda viděl naštvanou. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
22.1.22 13:24

Hrozne cteni 🥺 🥺 🥺
Preji opravdu hodne sil a odvahu delat tezka rozhodnuti.
Jako matka musis chranit i ostatni sve deti. Ne se jen cele detstvi zaobirat jednim problemovym.

Kamaradka ma hocha s tourettovym syndromem.
Mrkni jeste na tuhle dg.
Jinak k diagnoze sveho ditete se samozrejme musela dobrat sama!!! Take ji nikdo nepomohl.
Ted uz spolupracuji s nejakym spolkem.

Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
22.1.22 14:16
@Kazimíra Olejovka píše: 8o
x krát za den řešíme výbuchy vzteku, do všeho mlátí, kope, nadává, přeje nám smrt, máme se oběsit, někdy bije sestru. Odmítá povinnosti. Neexistuje, aby přišel ze školy, převlékl se, umyl ruce a nasvačil. Pro nás je to boj každý den, kdy odmítá se svléknout a zout a hodinu kňourá na schodišti, že má hlad. Ve škole funguje dobře, nikdo si na něj nestěžuje, kamarády má. Velmi inteligentní, sečtělý, v knížkách by ležel od rána do večera.Snažím se s ním komunikovat jinak a neřešit blbosti, ale manžel to dost kazí - prý neúmyslně.

No jo, ale váš problém není PAS, ale problémy v manželství a nejednotná výchova. To se v Nautisu nevyřeší. A tohle tučné to jen dokazuje. Protože jinak by měl ty samé problémy i ve škole. Prostě to na vás zkouší. Tím nechci říct, že tu diagnózu nemá, jen se k tomu přidala porucha chování, což je časté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
22.1.22 14:53
@MartinaIrena píše:
No jo, ale váš problém není PAS, ale problémy v manželství a nejednotná výchova. To se v Nautisu nevyřeší. A tohle tučné to jen dokazuje. Protože jinak by měl ty samé problémy i ve škole. Prostě to na vás zkouší. Tím nechci říct, že tu diagnózu nemá, jen se k tomu přidala porucha chování, což je časté

Nesouhlasím, to že se dítě doma chová jinak než ve škole, je spíš uvolněností v prostředí, kde se cítí emočně bezpečně. To má spousta dětí ani nemusí mít diagnózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
22.1.22 14:54
@Anonymní píše:
@Janasas
Rozhodně se neurazím. Dala jsem sem příspěvek, protože chci znát názory, nebo zkušenosti dalších.
Upřímně, po přečtení jiných témat jsem čekala pěknou čočku, zatím se mi tu opravdu snažíte pomoc, nebo cítím oporu. ♥️️
Chápu, jak to myslíte, ale já to tak nevidím. Byla to reakce na škatulku zlého dítěte. Samozřejmě, že je trestán, právě odejmutím telefonu, nepůjdeš na kroužek, nepůjdeš na hru. A vše dodržuji, i když přiznám, že mi láme srdce, když pláče a slibuje, jak už bude hodný. Ale dodržím. Stejně to zkusí zas a znovu, dokud už „neprobodávam pohledem“. Pak většinou na protest usne. V jakoukoli denní dobu.
I tak si myslíte, že bych měla výhody, odměny odebrat? Bojím se, abych ho úplně nedemotivovala, když už má vše u zadele… Je takovej splachovací flegmouš.

Myslím to tak, za běžné věcí, co v rodině patří jako základ.. třeba několirát mu řekneš, že má třeba něco uklidit a když uklidi tak za to něco má.. Já neříkám, že to děláš, já jenom píšu, kdyby.. Prostě tento styl se mi nelíbí.. Nelíbí se mi ani, kdy dítě donese dobrou známku a hned se mu dá odměna- třeba peníze.. Ano, pokud dítě třeba má problémy s učením a povede se mu písemka a rodič mu dá čokoládu, proč ne, ale znám takové, co vyložene platí za známky během roku, za moc mámě, bud finanční a nebo dostanou nějakou odměnu,, za základ..
Ono si to popsala, jakože máte s ním potíže, a pak jakoby napíšeš, čím to může být, že to a to sním děláte a odměňujete..
Prostě kdyby mě dítě naštvalo a opravněně určitě bych s ním nejela na výlet, nebo mu něco nekupovala..
Já znám třeba maminky, že je dítě naštvou oprávněně neco provedou, maminka něco zakáže, nebo třeba vezme, ale následně za půl dne ji to přejde, a pojedeme na výlet.. Prostě mě to přijde, že to dítě ví, že udělám něco, no tak máma chvilku bude řádit a pak stejně,.. asi tak jsem to myslela..
Ale samozřejmě unsá nejsem, občas toto dělá manžel a já mu vždycky říkám, bud mu zakaž a dodrž a nebo prostě ne hrůza, a nebudeš to a ono, a okolo a za hodinu je klid a už by.. třeba povolil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí