Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, taky se k vám přidávám s Kubíčkem
narodil se 18.1.2011 ve 29tt s porodní váhou 1280gramů nyní je mu 5 měsíců-korigovaně 2 a kousek:) váha je 6470 gramů
drobet řroutík no. O doktorech a cvičení tu určitě nikomu vyprávět nemusím, akorát se chci zeptat jestli máte někdo zkušenost s hemagiomem? máme ho za krkem a včera jsme vyfásli mastičku protože se nám za poslední měsíc dost zvětšil.Děkuji za odpovědi
Nelík 01 píše:
Ahoj maminky, taky se k vám přidávám s Kubíčkemnarodil se 18.1.2011 ve 29tt s porodní váhou 1280gramů nyní je mu 5 měsíců-korigovaně 2 a kousek:) váha je 6470 gramů
drobet řroutík no. O doktorech a cvičení tu určitě nikomu vyprávět nemusím, akorát se chci zeptat jestli máte někdo zkušenost s hemagiomem? máme ho za krkem a včera jsme vyfásli mastičku protože se nám za poslední měsíc dost zvětšil.Děkuji za odpovědi
Ahojky Nelíku, vítám tě i s Kubíčkem…a musím podotknout, že váhu má teda ukázkovou ![]()
Hemangiomy jsme měli tři, na nožičce, ramínku a zádíčkách, ničím jsme nemazali, na nožičce máme už vstřebaný úplně, na ramínku ještě lehce červené flíčky a na zádíčkách ten byl největší ho ještě máme, ale už není nacucaný, pomalu a jistě všechny snad zmizí..
Tak Barunka už má za sebou první mrkvičku
Kupodivu jí to docela chutnalo…Teda snědla tak max. 5 lžiček, ale řekla bych, že to je docela úspěch ![]()
ahoj holky tak nás zítra čeká oční v dětské nemocnici, doktorka nám minule říkala, že ji budou kontrolovat dioptrie jestli nějaké bude mít tak držte palce já jsem zase nervozni
byli jsme na psychologickém vyšetření a Anetka krásně odpovídá a je popředu, vyrovná se nekorigovanýmu věku
ve čtvrtek potom půjdeme na roční prohlídku
toto letí ta moje prdelka maličká bude mít 26.6. už 1 rok co se nám předčasně narodila ![]()
Moc vám holky oběma gratuluji letí to jak blázen my jsem teprve na tom pomyslným začátku.
Na oční držím pěstičky ať vám to dobře dopadne.
Laknelka píše:
Neměli jste náhodou někdo, kdo nekojíte Nutrilon Nenatal? Máme problém přejít z něho na jakékoliv počáteční mléko, nejdřív jsem zkoušela Nutrilon 1, to byl děs, ted zkoušíme Sunar, nejdřív to vypadalo, že mu sedí,ale ted už taky ublinkává…
Ahoj,
my z Nenatalu v pohodě přešli na Nutrilon 1, ale kamarádka přidávala jako „zahušťovadlo“ Nutriton a spokojenost.. Tak mě to ted napadlo…
Příspěvek upraven 19.06.11 v 22:11
petullle píše:
ahoj holky tak nás zítra čeká oční v dětské nemocnici, doktorka nám minule říkala, že ji budou kontrolovat dioptrie jestli nějaké bude mít tak držte palce já jsem zase nervozni
My jdem také ZÍTRA na kontrolu očíček v roce, to je náhodička, ale jedem do Plzně ![]()
Tak snad to oběma našim holčičkám vyjde na 1*
moc si to přeju…
Martínek taky chodil na oční vyšetření v roce, pak ve třech letech a ted půjde v 6 letech - před zahájením školní docházky - tak nám to napsali…
EvaG píše:
Ahoj vítám nové maminky.Já jsem dnes opět vytočená, volala jsem si pro ty výsledky tak je neposlali, protože si mysleli, že pro to přijdu, hlavně že jsem se včera domlouvali jinak. No tak tam doktorka volala a oni řekli, že jim to neteklo, nakonec to, ale udělali a řekli, že veškerý hodnoty má snížený, takže s ním nemám chodit mezi lidi a na sluníčko (takže asi být doma, protože nevím jak bych to dělala) jinak jsem na ni nas.aná, protože jsem se ptala kdy mám přijít do poradny a ona mi řekla, že si mám akorát přijít pro výsledky a že mám k ní jít až po poradně na rozikovce, kam jdeme 7.7. to mě přijde zbytečný k ní pak jít za dva dny kde budu dělat asi tak co? Když mě vše udělají v rizikovce. Neznáte dobrou doktorku v okolí brna (hrušovany, źidlochovice) která to umí s nedonošenci?
Evi - už máš novou dr.? Je mi moc líto, že tahle to nezvládá, jsou to nervy, ta péče o maličkého a když Ti ani doktorka „nepřidá“ na náladě, tak není o co stát.. Nás brala na kontroly podle skutečného věku, ale nikdy nezaškrtla že neodpovídá, brala to „lidsky“ a spíš podpořila… Držím palce at najdeš super doktorku co rozumí i nedonošenečkům´ ![]()
A JINAK MOC ZDRAVÍM A VÍTÁM NOVÉ MAMINKY jsem tu ted pár dní nebyla, tak dočítám ![]()
ahoj holky tak jsme zpet z nemocnice
vysledky:
očička má v pořádku nemá žádné poškození a následky nedonošenosti
dioptrie levé očko +1, pravé očko +0,75 uvidíme ve 3 letech jak to bude vypadat, dle dr. šilhání nevidí ale máme to kontrolovat, tak jsem ráda, že to máme za sebou a do 3 letech snad i pokoj od oční ![]()
bobánek má tedka ty zorničky ůplně černé tím rozkápáním, byla opravdu moc hodná při vyšetření jen ležela a koukala, vubec ani necekla holčička moje šikovná ![]()
Ahojik… ![]()
Můžu se k vám přidat s malým Kubíčkem? ![]()
Narodili jsme se 21.5.2011 ve 22:05 hod v 32 plus 6 tt s mírami 2060g a 43cm. Akutním císařem pro konec pánevní… ![]()
Jsem ze všeho vyplašená nevím jak dlouho chovat…jedna MUdra mi řekla moc nechovat at spinka,ale já mám výčitky,že se mu moc nevěnuju… ![]()
Nelík hemangiom máme taky u ouška malinkej ale na hrudníčku docela velkej…bylo mi řečeno,že do roka to snad zmizí ![]()
Já sem chovala třeba skoro celou dobu, co sem byla u ní
Pokud na tom teda byla zdravotně dobře…Pokud, tak sem se řídila pokyny doktorů. Ale když máš normálně v termínu narozený miminko, tak ho taky chováš, i když spí
Ale i kdybys ho nechovala a jen ho hladila, zatímco bude spinkat v postýlce (inkubátoru), tak se mu věnuješ dost a dost
A pak si to vynahradíte, až budete spolu doma!
A vítám tě
Váhu má Kubíček teda nádhernou, to Barunka měla skoro o půl kila míň ![]()
Nebo už ste doma? Já pak doma chovala skoro pořád
Já se jí nemohla nabažit ![]()
vitam te mezi námi a gratuliji
o 100g vice a s takovou vahou a delkou 42cm jakou ma kubicek pri narozeni jsme odchazeli po 70 dnech konecne domu ![]()
v nemocnici jsme po vysazeni kysliku chovali tak hodku vetsinou dele nebyli ani navstevni hodiny
a doma jsem malickou nechavala spinkat abych ji neunavila a pribirala dost ale mazlili jsem se dost to je pravda ![]()
Slun píše:
Ahojik…![]()
Můžu se k vám přidat s malým Kubíčkem?
Narodili jsme se 21.5.2011 ve 22:05 hod v 32 plus 6 tt s mírami 2060g a 43cm. Akutním císařem pro konec pánevní…Jsem ze všeho vyplašená nevím jak dlouho chovat…jedna MUdra mi řekla moc nechovat at spinka,ale já mám výčitky,že se mu moc nevěnuju…
Nelík hemangiom máme taky u ouška malinkej ale na hrudníčku docela velkej…bylo mi řečeno,že do roka to snad zmizí
Ahoj vítám novou maminku, váha je pěkná. ![]()
Jinak chovat ano, ale nepřehánět ať se ti to nevymstí. Neboj ted už se můžete jen mazlit. ![]()
No my už jsme týden doma…
Malej všechno krásně zvládl a dýchal sám pač mi napíchali kortikoidy na dozrání plic…3 dny před porodem jsem ležela v porodnici pro bolesti…
v nemocnici jsme byli 20 dní… ![]()
Doma cvičíme Vojtovku…tudiž kontakt spolu máme před každým kojením se mazlíme a cičíme a po kojení chvíli chovám nebo si ho položím na hrudník…nevím jestli to stačí,ale zase si říkám,že čím víc bude odpočívat tím lip…
![]()
a polohování do klubíčka jak dlouho?myslím třeba hodku ho nechat v autosedačce? ![]()