Nedonošené miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3754
12.6.11 22:10
Eliška píše:
Možná záleží na stavu miminka, ono přece i donošené děti mají leckdy pod tři kila (obě moje starší děti měly pod 3 kila, jedna nar. 39+1, druhý 40+1). Nám taky neříkali, že bychom měli doma čekat na 3 kg, propouštěli nás s 2.200 a 1.950 a chodili jsme hned, bylo léto a vedro. Takže asi je to individuální.

Jo jo, určitě je to individuální, ono u donošených jde jen o tu váhu, takový to „sádlíčko nabrat“ jak já říkám, ale u nedonošených jde o nezralost orgánů a s tou nabranou váhou rostou a dozrávají i ty orgány atd…
Komu MUDr.ani ve zprávě nic nepsali naprosto chápu, že ven šli - také bych určitě ven šla, kdyby mě na to výslovně asi tak 5× na Neonatologii neupozornili a ještě mi to nedali písemně…
My si na ty 3 kila počkali (teda popravdě cca 2950g u obou) jsem to už nevydržela a šla s kočárkem ven, protože byly nádherné teplé dny a na sluníčku se mi zdálo i tepleji, než doma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
13.6.11 11:09

Ahoj maminy,
náhodou jsem našla tuhle diskusi a ráda bych se přidala mezi vás. Nám se malej narodil letos 7.2. ve 34+2, taky jsme si pobyli na JIP a pak na roomingu na neonatologii (v Plzni). Přestože měl porodní váhu docela dobrou 2600g, tak jsme v nemocnici strávili necelé 3 týdny. Měl po porodu kefalhematom a s tím spojenou žloutenku - 2× se svítil a vůbec nechtěl papat. Prostě nebyl po těch 3 hodinách k probuzení. Proto jsme tam byli takhle dlouho - bojovali jsme se sondou. Jinak jak tady psali holky(z toho co jsem zatím přečetla) nebyla jsem na tom psychicky jinak. Navíc jsem před porodem ležela 1,5 měsíce na rizikáči, takže už z toho jsem byla vyřízená - strávila jsem tam Vánoce, silvestra, narozky. Po porodu jsem pak byla 4 dny na šestinedělí než mě dali k malýmu - tam přístup nic moc - když nemáte miminko, jakobyste neexistovali. Na odstříkávání mi vrazili papír a to bylo všechno. Mlíko se mi rozjíždělo fakt pomalu a ani jsme se nerozkojili, takže já jenom odstříkávala. Skončila jsem minulý týden - tak aspoň ty 4 měsíce i když ne plně byl malej kojenej. Jinak Adámek je úplně v pořádku a mateřsví si konečně fakt užívám :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
13.6.11 12:39

ahoj Amazonko,
vítám Tě tu :-)
jéé, Pzeňská neo, tak to jsme skoro „sousedky“ jen já tam byla s dětičkama o trochu dřív :lol:
Taky sis užila, ale hlavně že ted už je všechno v poho, malej je zdravej a konečně si mateřství užíváš, jak jsi napsala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
13.6.11 13:53

amazonkovítej :mavam: to je super že adámek je v pořádku přeju hodně zdravíčka :hug:

holky že otravuju..můžu vás poprosit o hlas do soutěže?děkujiiii :hug:
 https://www.emimino.cz/…otka-454053/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
13.6.11 14:05
Pavla23 píše:
amazonkovítej :mavam: to je super že adámek je v pořádku přeju hodně zdravíčka :hug:holky že otravuju..můžu vás poprosit o hlas do soutěže?děkujiiii :hug:

Pavli, já už sem bohužel odhlasovala :( A tvojí fotky sem si nevšimla, jinak bych pro ní hlasovala…Sluší „vám“ to tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
13.6.11 14:06

kaacaděkuji nevadí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
13.6.11 15:15

Máš ho tam. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
13.6.11 16:56

pavli u mě vedeš :palec: máš ho tam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
13.6.11 17:20

no teda Pavli ty seš krááásnáá :palec: máš i můj už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
13.6.11 17:27
amazonegirl píše:
strávila jsem tam Vánoce, silvestra, narozky. Po porodu jsem pak byla 4 dny na šestinedělí než mě dali k malýmu - tam přístup nic moc - když nemáte miminko, jakobyste neexistovali. Na odstříkávání mi vrazili papír a to bylo všechno.

ahoj, koukám že sis taky pěkně vytrpěla :hug: tak hlavně že teď už je vše v pořádku a užíváš si to.. já občas mám dojem že malou rozmazluju, právě pro to všechno počáteční příkoří, který v člověku chtě nechtě tak nějak zůstává jako výstraha 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
13.6.11 18:56
Pavla23 píše:
holky že otravuju..můžu vás poprosit o hlas do soutěže?děkujiiii :hug:

nááádherná fotka, máš už i můj hlas… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
13.6.11 18:56

děkuji holky za pochvalu i hlasy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1546
14.6.11 12:32

Pavli, máš tam můj hlasík, fakt povedená fotka :wink: :palec:

Vítám nové maminky a mimča, ať jste všichni zdraví.
U nás se zase marodí, další ATB :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
14.6.11 12:32

Ahoj tak jsme byli u doktorky a jsem úplně hotová. Nešla ji vzít Míšovi krev, píchla ho dvakrát a jěště na něj vzala tu nejsilnější jehlu. Co snad měla. A jěště mu dala normální náplast tak jsem mu to sdělávala tak plakal. :cry: JInak váží 3300g a 48cm a do vývoje a výživy mu zaškttla, že to má nepřiměřený. :cert: Přitom když to vezme korigovaně tak na to že má tři dny je to ok. Taky vám to brali od narození a ne od toho korigovanýho. Na tu krev nás poslala jinam. Takže ho dnes píchali třikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1546
14.6.11 12:36

Evi, to je děs s tou krví, brouček malý :hug: .
Nám ty pravidelné kontroly do průkazky taky píše doktorka „od narození“ a ne korigovaně. Naše mudra je ale normální takže jsme si vždycky slovně řekly jak na tom Luki aktuálně je a vždy brala na vědomí, že má tři měsíce fóra :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová