Nedonošené miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50
2.6.11 18:27

Ahoj.Taky přispěji svou trochou.Škoda, že jsem tuto diskusi objevila tak pozdě.My mohli za malou klidně v půl noci :-) Což jsem první noc nevyužila, protože jsem to nevěděla a doteď mě to mrzí :cry: po třech dnech na šestinedělí jsem se jen přesunula na jiné patro na rooming-in.Malou jsem k sobě dostala za další tři dny.No a tatínci taky mohli kdykoliv.Tak nějak myslím, že jim je jedno, kdo zrovna kojí :mrgreen: Na JIP byla soukromá místnost na odstříkávání, kdežto na šestinedělí ne.Tam mi to vadilo víc.Odstříkávat na wc mi nepřišlo zrovna ideální.Přeci jen mačkat si před cizíma prsa mi přišlo divný.Kojení mi nevadilo.Jinak nikdo jinej na JIP kromě rodičů nesměl, takže si babičky musely tři týdny počkat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
2.6.11 19:10
ketulka píše:
Ahoj.Taky přispěji svou trochou.Škoda, že jsem tuto diskusi objevila tak pozdě.My mohli za malou klidně v půl noci :-) Což jsem první noc nevyužila, protože jsem to nevěděla a doteď mě to mrzí :cry: po třech dnech na šestinedělí jsem se jen přesunula na jiné patro na rooming-in.Malou jsem k sobě dostala za další tři dny.No a tatínci taky mohli kdykoliv.Tak nějak myslím, že jim je jedno, kdo zrovna kojí :mrgreen: Na JIP byla soukromá místnost na odstříkávání, kdežto na šestinedělí ne.Tam mi to vadilo víc.Odstříkávat na wc mi nepřišlo zrovna ideální.Přeci jen mačkat si před cizíma prsa mi přišlo divný.Kojení mi nevadilo.Jinak nikdo jinej na JIP kromě rodičů nesměl, takže si babičky musely tři týdny počkat :-)

Ketulko, nerodila jsi náhodou v Plzni? na Lochotíně? Tam to bylo fakt super!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.6.11 20:49

Jasný :-D Lochotín.Stěžovat si nemůžu.Jen teď už bych byla chytřejší a víc se asi ptala.Moc se tam nikdo nehrnul, aby mi třeba naučili nějaký polohy při kojení.Na šestinedělí mě přišlo, nemáš tu dítě taky tu nejsi.Naučila jsem se sama přikládat a kojila jsem v jedné poloze.No musím říct, že mi to bylo nejpohodlnější.S tak malým miminem jsem měla strach dělat psí kusy, a tak nám to zůstalo do teď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
3.6.11 07:31

Jojo, já se taky nijak neučila přikládat, sice máme asi špatnou techniku, ale nemám pocit, že by za to mohla nějaká poloha…Malá se prostě odtahuje a nikdy nepila s tím zabořeným čumáčkem :nevim: Nejprve sem se ji snažila tak naštelovat, ale nakonec sem to vzdala, po kojení sem necítila ruku :lol:
A s tím odstříkáváním, mně to taky vadilo…Na intermediáru se prostě sedlo čelem ke zdi a jelo se :lol: Tatínci netatínci…No na to sem neměla, takže sem chodila odstříkávat k mamce na inspekčák (je doktorka) :lol: Kojení mi taky před tatínkama nevadilo, oni stejně nekoukali…Koukali jen na ty „svoje“ prsa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.6.11 08:09

Dost mě rozčiluje, že se teď dělá z kojení něco co snad mamina nemůže zvládnout.Já se řídila instinktem.Vždyť je to tak přirozené.Technika netechnika taky jsme neměli zabořenej čumáček ani bradičku a děcko jsem odkojila, tak co :dance: A taky jsem nikdy nekojila jedno kojení jedno prso atd…prostě mé dítě si už odmala vyžaduje obě.Přední mlíko zadní mlíko, ale co když má v létě děcko opravdu jen žízeň a chce přední.Prostě jsem to nechávala na ní.Máme takové volné kojení.Žádný pravidla.Sice je to už někdy na hlavu, ale dva roky jí obětuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
3.6.11 08:15

Jojo, u nás taky tak…prostě se kojila, jak si řekla…Ale poslední dobou to bylo v podstatě pořád, takže sem už jí přidala i to UM, ať má taky čas na hraní :) Protilátky ode mě pořád dostává, ale už není prostě jen kojená…Třeba až bude na příkrmech, tak to UM zas budeme moct vysadit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
3.6.11 09:32

Já techniku neřeším a polohy už vůbec ne. Malej mě pije vždy když je přisátý mimo ty jejich polohy a praktiky. Nejlepší je poloha v leže tu jsem měla s kátou. A ted na fotbalistu protože na levou ruku jsem prostě levá. Ale jak má být přisátý tak je tam zabořený tak, že mu musím držet prso, aby mohl dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
3.6.11 10:10

ahoj vsem,omlouvam se,ze sem vpadavam,lehce nedonosene miminko narozene 35+2,v utery mu bylo 6tydnu,byli jsme prijati do nemicnice se zanetem,je na atb,dneska bychom meli jit domu,ale nasli malemu chudokrevnoat,mate nekdo zkusenosti?hrozne se bojim,ze maly se nemocnic nezbavi,a ze tu zase budeme muset zustat.

• Citovat
  • Upravit
finduska
3.6.11 10:10

ahoj vsem,omlouvam se,ze sem vpadavam,lehce nedonosene miminko narozene 35+2,v utery mu bylo 6tydnu,byli jsme prijati do nemicnice se zanetem,je na atb,dneska bychom meli jit domu,ale nasli malemu chudokrevnoat,mate nekdo zkusenosti?hrozne se bojim,ze maly se nemocnic nezbavi,a ze tu zase budeme muset zustat.

• Citovat
  • Upravit
9622
3.6.11 10:16

Naše malá taky byla anemická, koncem pobytu v nemocnici (teda v pěti týdnech) jí dali transfúzi a pak sme hned třetí den šli domů :palec: Jinak pokud to není na transfúzi, tak ti předepíšou železo asi :nevim: Ale neboj, to je úplně normální a běžný!
Držím pěsti, ať se z nemocí vyhrabete a užíváte si léto :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
3.6.11 10:27

Ahoj moje dcera donošená měla taky mírnou anémii a dostala železo a v pořádku. Teď Míša je taky mírně anemický a dostává taky železo akorát to plyve a ono to nejde vyprat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
3.6.11 10:42

ahoj my jsme měli velkou anemii jeste pred mesicem musela brat aktiferrin 15kapek 2× denně, v nemocnici pred propustenim dostala transfuzy, myslim ze se nemusis bat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
3.6.11 12:32
petullle píše:
ahoj my jsme měli velkou anemii jeste pred mesicem musela brat aktiferrin 15kapek 2× denně, v nemocnici pred propustenim dostala transfuzy, myslim ze se nemusis bat :hug:

Ahoj a kolik má měsíců? My máme také aktiferrin 6kapek 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
3.6.11 16:27
EvaG píše:
Ahoj moje dcera donošená měla taky mírnou anémii a dostala železo a v pořádku. Teď Míša je taky mírně anemický a dostává taky železo akorát to plyve a ono to nejde vyprat. :cert:

přesně tak, jediný co je k vzteku že to plive a nejde to z ničeho vyprat :mrgreen:
jinak na tom žádný zlo nakonec nevidim
stav se brzo zlepší, dítě je tím i unavenější prý

holky s tím kojením nekojením a polohama to je fakt že taky jsem si připadala jak věšák na prsa. Ty sestry se mnou mluvily jak kdybych z toho měla mít maturitu a já z toho měla hlavu jak pátrací balon.
Taky jak už se tu řešilo se na začátku na tom dost podepsala ta izolace od mimíska,takže nakonec jsem přešťastná že kojíme a že nám to jde a že jsme vítězoslavně měsíc po příchodu domů odbouraly klobouky pitomé!
tak ať je všem líp a už jdou domů, beztak teď ve špitálech je vedro k zalknutí :roll:
tak pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
3.6.11 16:35

Já taky ne protože to dostávala jen nějakou dobu a od té doby to má v pořádku. Prý ty děti bývají spavé a na nás to asi působí, Míša pořád spí. mě to mlíčko pokleslo až po té co nás propustili domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová