Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Romaelka píše:
jé Pavli teď jsi mi připomněla jak jsem měla Jolanku v porodnici a chodila za ní s mlíčkem tak jsem po nocích doma odsávala a moc pomáhalo jak jsem u toho koukala na její fotku v mobilu. To mlíko se fakt tvořilo tím dojetím a rozněžněním se, jak mám krásné a malinké miminko které potřebuje papat![]()
![]()
![]()
přesně takhle jsem to měla taky, pravda pravdoucí… a s odsvačkou ale jinak - mě Nicolka vytáhla kojením za 45 minut třeba jen 40 ml a víc prostě ani tuk… a odsávačkou jsem pak vytáhla třeba dalších 120 ml z toho jednoho prsa, prostě malá neměla sílu, nebo se nesnažila, já fakt nevím… proto jsem psala, že se mi odsávačka vyplatila, protože mléko z odsávačky mi pokrylo plně dokrmení a nemusela jsem kupovat UM, to nasalo až později, cca v 5 měsících měla poprvé Nutrilon..
Kačí a Evi, myslím na vás, vy to holky zvládnete, držím palce ![]()
kačí určo se to rozjede
stačí teď překonat to blbý meziobdobí aurčo to pak půjde dobře ![]()
romaelka to mě s maxem jako nedonošeňátkem teda moc nešlo
nikdy jsem neměla pocit že bych měla nalitá prsa:(ale teď s alexem je to uplně jiný no hold fakt záleží na miminku ![]()
holky s tímkoukáním na fotky bo vide vás docela obdivuju ..já teda koukala na foto skoro pořád ale na video (obvzlášť v 6-ti nedělí jsem se nemohla pořádně podívat:(bo bych brečela jak želva..vlastně do teď mám v sobě nějakou takovou divnou úzkost když si pustím video jak byl Max na JIP nebo v inkubátoru…ani si to vlastně moc nepouštím že bych byla akorát smutná nevím proč:(
No já u těch videí taky řvala…Ale tak nějak masochisticky sem na ně koukala pořád
![]()
No a těď už na to období vzpomínám s takovou nostalgií, do nemocnice chodím často a mám pořád chuť tam zajít za sestřičkama a za jedním super doktorem
Asi tam příští týden zajdu, taky mám spoustu oblečků nachystaných v tašce, tak třeba to využijou ![]()
kaaca to jsi dobrá já bych tamnešla už ani náhodou
jednak ty vzomínky a jednak se mi tam nelíbilo a ten přístup byl prostě strašnej takže za mě ne-e:(
Holky, já mám s kojením a odstříkáváním bohužel taky stejnou zkušenost s myslím si, že to vše udělaly hlavně nervy
Do porodky jsem vozila skoro litr mlíka denně do banky, ale jakmile jsem nastoupila za Lukáškem tak prostě mlíka ubylo nebo spíš neteklo už tak dobře samo. Dotoho on při plném kojení začal hodně blinkat tak jsem měla pocit, že nic nevypil, poblil se mi vždy už na váze, pak začal odmítat mlíko úplně, z prsa i lahvičky/stříkačky. Bylo to dílo ho vůbec nakrmit, no spíš zavodnit
. Nějaké mlíko jsem sice odstříkávala 8 měsíců, ale nutrilon začala dávat 2 týdny po příchodu z nemocnice.
Držím palce ať se vám to kojo podaří, ale jestli vás to, holky, moc nervuje tak to za to nestojí. My si užili svoje a s Nutrošem se nám dost ulevilo i když s krmením je to boj furt.
Jééé Pavli, ty se budeš vdávat!!!!
![]()
ZuzanaB píše:Jééé Pavli, ty se budeš vdávat!!!!![]()
![]()
![]()
Taky koukám
Gratulaceeee…a nezapomeň nám pak poslat foto v šatech ![]()
aaale holky nooo už by to chtělo s dětma
díky za gratulace:-) foto určo pošlu jen budu muset nejdřív shodit nějaký to kílko abych v šatech nevypadala jak velrybečka
![]()
Já sem dneska stoupla na váhu a zděsila sem se
Přitom se už asi měsíc a půl, možná dva, hlídám v jídle
A nic, spíš přibírám
Na mě má kojení opačný efekt než na většinu populace ![]()
romaelko eh jo díky no je to domácí výroba žádný luxus
koukám že taky látkujete a šátkujete to je paráda
já teda s šátkem začínám teď s Alexem a je to docela zajímavý
ale docela tomu přicházím na chuť tak se těším až bude trochu větší a budeme moct zkoušet víc úvazů a tak:)
kaaca hele tak to jsme dvě
taky jsem všude četla jak je kojení energ.náročné že hubneš a ono prd energii dodáváš do těla o to víc takže já jím jak zjednaná ![]()
ahoj holky take jsem porad koukala na fotky prdolky a vzdy když jsem si na ni vzpomela tak me bodla v prsou jehla
po mesici jsem koukala na toto video http://www.youtube.com/watch?… bylo to presne v den kdy mela jeden mesic ![]()
Peti: je moc pěkná, kde jste byli v porodnici?
Já jsem taky vždycky řvala, když jsem se dívala na video z inkubátoru, jěště když jsem byla v nemocnici. Věděla jsem, že je v pořádku, ale přesto jsem to ořvala. ![]()
Dneska jsem byla na kontrole po šestinedělí a pani doktorka mi nedoporučuje už žádné děti, že by to nemuselo dopadnout dobře. Ale to je asi normální. Stejně už teď o tom uvažuji a nevzdávám se myšlenky na dalšího prcka.
Kojení u nás nic moc, množství mlíčka, pořád nic moc tak uvidíme. ![]()
evy my jsme byli take na obilnaku v brne
mé prognozy na dalsi dite take nejsou moc dobre ale ja se nevzdam a budu bojovat ![]()
petullle píše:
evy my jsme byli take na obilnaku v brnemé prognozy na dalsi dite take nejsou moc dobre ale ja se nevzdam a budu bojovat
Já jsem si to myslela, podle toho čísilka a plýneček, celkově mě to přišlo povědomý.
A ty jsi porodila předčasně z jakého důvodu, teda jestli se můžu zeptat?
evy tady mám denicek kde to je vsechno dopodrobna napsané
https://www.emimino.cz/…oncilo-6938/ zrovna jsem si ho četla a ůplně se mi vše vratilo a už to bude za chvili rok ![]()