Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím co na to napsat, všechny tady jsme si prošli něčím podobným, zvládly jste to krásně, ale co jinýho ti zbývá. Hlavní je, že jste obě v pořádku. Pobavil mě manžel na dálnici. Ted přišel ten můj a ptá se proč brečím, tak jsem mu to řekla, a on na to, že těch předčasných porodů je víc jak 6% a že jste to zvládly na jedničku. ![]()
evy děkuji
a vy jste to take zvladly
tech 6% nebylo mysleno predcasnych porodu ale procento vyskytu preeklampsie
EvaG píše:
Nevím co na to napsat, všechny tady jsme si prošli něčím podobným, zvládly jste to krásně, ale co jinýho ti zbývá. Hlavní je, že jste obě v pořádku. Pobavil mě manžel na dálnici. Ted přišel ten můj a ptá se proč brečím, tak jsem mu to řekla, a on na to, že těch předčasných porodů je víc jak 6% a že jste to zvládly na jedničku.
Já vím, ale u předčasných porodů se taky uvádí jen právě těch 6%. takže to trochu nesedí i když jsem četla v mamince v červen 2010 že jich je asi 60%, ale na obilnáku uvádí a všude ve statistikách jen 6%.
Ale bavili jsme se sestřičkou a ta taky říkala, že to bude daleko víc. Možná to člověk tak nevnímá dokud ho to nepotká. Pamatuji si jak jsem viděla ve zprávách jak zachránili 500g miminko tak to bylo pro mě neuvěřitelný, ale to co to obnáší a jaká to nese rizika si nikdo neuvědomuje. Když jsem byla poprvé hospitalizovaná v 26.tt tak mě známá říkala, že se nemusím bát, že už mi mimíska zachrání, měla plno keců, ale ted když vidí, že to není jen tak, že musíme cvičit, chodit na kontroly a hlavně nechápe to, že návštěvy až od tří kil a to jěště jen omezeně, tak na to nemá slov. ![]()
no jo Evi,to spousta lidí nechápe /u nás hlavně nechápala tchyně, švagrovka a další ježibaby co se sem chtěly nakvartýrovat pomalu v den kdy nás pustili z porodky
/ obrň si nervy a v klidu nezvedej founy, neotvírej, vyškubni zvonek, zalep schránku a nech venkovní svět světem ať se třeba po… ![]()
jo a nejlepší prosím pěkně je, když smíš vidět dítě hodinu a půl denně a celý dny a noci počítáš minuty do doby než to přijde, a pak tě o to „okrade“ právě třeba ta tchyně.. ještě že tam další příbuzné nepouštějí ![]()
ano to zrovna na obilnaku mají udelané pěkně debilně, za me tam byli navstevy pro rodice na 12 od 13:15 kdy spousta maminek jeste dokojovalo takže tam tatínkove ani nemohly a byli do 3 kdy potom přicházela uklízečka a nikoho nezajimalo že by si ty jako maminka tam v klidu jenom seděla a chtěla si byt se svým miminkem ikdyž si na něho koukala jenom pres sklo do inkubatoru
za to na jipce byli návštěvy od 13:00 do 17:00 nechapu to prostě
moje mamka tam byla 10 den co se anetka narodila a zrovna nám dali malou poprvé klokánkovat, a druhy den ji prendali na 12 ani jsme o tom nevěděli ikdyž jsme tam rano volali a když jsme přišli o 5 minut dřív na 12 nás prostě nepustili
tchyne tam byla pouze jednou a to už jako byla malá v postylce
Tyjooo, tak v Olomouci je návštěvní doba, taky jen pro rodiče teda, od jedné do pěti ve všední dny (já se tam vždycky dostala o čtvrt na dvě a byla sem tam do půl šesté
, někdy o fous dýl) a o víkendu je návštěvní doba od 10.00 - 17.00 ![]()
A tatínci se tam klidně pouštěli, i když maminky kojily nebo odstříkávaly ![]()
kači tak to bud ráda
na obilnáku a hlavně teda na 12 to tam opravdu není moc příjemné s tou dobou navíc pro tatínky už vůbec ne většina z nich jsou v práci a nemůžou si odejít. my naštěstí měli to štěstí, že od manži z práce mu to dovolili každý den jezdit za malou v té době aby ji viděl
No manžel to taky občas nestíhal ani na těch pět, ale já tam byla vždycky celý odpoledne a byla sem za to vděčná…Když sem ještě byla hospitalizovaná, tak sem tam mohla kdykoliv, i v noci…Pak mě teda ale mrzelo, když Barunku poprvé koupali a bylo to ráno ve všední den, ani mi to neřekli…A já u toho tak chtěla být ![]()
My jsme byli na odd.11. Tam byli návštěvy od 11-11.30 to se kojilo ale byli tam konzultace s doktorem tak tam tatínky na 15 minut pustili a pak od 3-4hod a to se kojilo od 2 hodin tak to tak hrozný nebylo.
to v HK byli pro rodiče návštěvy celý den ale stejně nás tam nenchali nějak dlouho
tatínka už vůbec ne..no prostě hrůza nerada na to vzpomínám ![]()
evi a ty máš nějaký další zdravotní potíže že dr.nedoporučuje další dítě?
Mám sklerodermii (viz. net těžko se popisuje - lokalizovanou), což by samo o sobě nebyl až tak problém, ale mám za sebou dva císaře a obě těhu s komplikacemi. Takže mi vřele doporučila, že už bych nemusela další donosit.
evi aha to mě mrzí
ostatně jsem na tom stejně (teda s těma 2 císařema,jedno těhu předčasný porod a druhý skoro taky)takže chápu
přemýšlím jestli bych dalšího prcka chtěla..možná jo
i když jsme s přítelem řekli že 2 stačí,ale štve mě že si to nemůžu sama rozhodnout že to prostě určí zdravotní problémy:(
My se taky domluvili a shodli na dvou, ale chtěla jsem si tam taky nechat rezervu, kdybysem si to někdy rozmyslela.