Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No na mě sestra vybyfla, že mám blbý bradavky, což si nemyslím a že to maličký miminko s malinkou pusinkou si musí vzít i celej dvorec.Do teď se celej dvorec nekoná.Jenže to jsem tenkrát nevěděla a vnutili nám taky kloboučky.Taky jsem se jich po příchodu domů snažila co nejdřív zbavit.Když jsem pak měla drobnou prasklinku myslela jsem, že je na chvilku opět zavedu, ale to jsem se šeredně spletla
Dcerka si rychle zvykla bez ![]()
ketulka píše:
No na mě sestra vybyfla, že mám blbý bradavky, což si nemyslím a že to maličký miminko s malinkou pusinkou si musí vzít i celej dvorec.Do teď se celej dvorec nekoná.Jenže to jsem tenkrát nevěděla a vnutili nám taky kloboučky.Taky jsem se jich po příchodu domů snažila co nejdřív zbavit.Když jsem pak měla drobnou prasklinku myslela jsem, že je na chvilku opět zavedu, ale to jsem se šeredně spletlaDcerka si rychle zvykla bez
Ahoj tak jsme dneska absolovali oční - další kontrola až v roce. Pak rehabku tak jsem dotali jiný cvik sice je to reflexní plazení, ale tak abych do udržela a četla si tu propouštěcí zprávu tak nás celkem zarazila protože z ultarzvuku hlavičky přečetla, že tam má " v pravém plexu cystické projasnění" nevíte co to přesně znamená, říkala, že to bývá u nedonošených a že nám víc řeknou v poradně, ale když mu dělali ten ultrazvuk tak, řekli že je ukázkový. Neměli jste to taky nebo nevíte co to znamená? Moc díky za info.
EvaG píše:
Ahoj tak jsme dneska absolovali oční - další kontrola až v roce. Pak rehabku tak jsem dotali jiný cvik sice je to reflexní plazení, ale tak abych do udržela a četla si tu propouštěcí zprávu tak nás celkem zarazila protože z ultarzvuku hlavičky přečetla, že tam má " v pravém plexu cystické projasnění" nevíte co to přesně znamená, říkala, že to bývá u nedonošených a že nám víc řeknou v poradně, ale když mu dělali ten ultrazvuk tak, řekli že je ukázkový. Neměli jste to taky nebo nevíte co to znamená? Moc díky za info.
Ahoj Evi,
musím Tě uklidnit, asi máš nervy z té zprávičky, ale opravdu to NIC neznamená, mě při Martínkovi do zprávy napsali „.....v přední části obou PK jsou patrné drobné cysty cca 8mm velké.......“ i když mi tvrdili, že to nic neznamená a vstřebají se samy, nevěřila sjem jim… představovala jsem si katastrofické scénáře - když se to týkalo mozku
ale na další kontrole SONO bylo vše v nejlepším pořádku a cystičky se opravdu vstřebaly!! nemohla jsem tomu uvěřit a byla zas nejštastnější máma pod sluncem
![]()
Tak opravdu nevěš hlavu a pokud Ti řekli, že byl ultrazvuk ukázkový, tak jim věř, oni jsou profíci, ví co dělají a nekaž si náladu pochybami…
Hodně zdraví a optimismu přeju ![]()
toť má zkušenost - co konkrétně znamená " v pravém plexu cystické projasnění" - fakt přesně netuším…
finduška neomlouvej e jsi vítaná
to je dobře že se krev zlepšuje snad bude brzo lépe ![]()
evi jak jde kojení ?je to lepší?
Ahoj mlíčko se mi zlepšilo, ale mýmu jedlíkovi to nestačí, ted si vypije třeba ode mně 50ml, ale jěště 40 z flašky dá a za tři hodinky se hlásí znovu. Akorát hodně kaká a pak nepřibírá.
Moc díky trochu jsi mě uklidnila, ale přece jen to ve mně hlodá a asi se toho 7.7. nedočkám.
Taky jste chodili každých 14 dní na rehabku? A to mi jěště řekla, že jakmile bude starší tak budeme docházet každý týden tak si to nedokážu vůbec představit. ![]()
EvaG píše:
Taky jste chodili každých 14 dní na rehabku? A to mi jěště řekla, že jakmile bude starší tak budeme docházet každý týden tak si to nedokážu vůbec představit.
My začali cičit až později, až když se mi zdálo, že otáčí hlavičku jen na jednu stranu.. tak ze začátku jsme chodili na kotrolu rehabilitační sestřičce po 14 dnech, potom asi po měsíci - když viděla zlepšení a nakonec po 6 týdnech a pak nás už vyřadila, když viděla, že Niki LEZE
takže intervaly kontrol se spíše prodlužovaly, než aby se krátily… to záleží jak budete cvičit doma.. ![]()
Rehabky - je to individuální a co neurolog to asi jiný přístup a názor. My chodíme na rehabky každý týden do dnes a to Lukáš už chodí. Naše neuroložka tvrdí, že cvičení nikomu neublíží. Už to dávno není Vojtovka ani Bobath, prostě kondiční cvičení. Mě už to ani nepříjde, chodíme tam rádi, no někdo chodí s dětma plavat a my cvičit
a ještě to platí pojišťovna ![]()
ZuzanaB píše:
Rehabky - je to individuální a co neurolog to asi jiný přístup a názor. My chodíme na rehabky každý týden do dnes a to Lukáš už chodí. Naše neuroložka tvrdí, že cvičení nikomu neublíží. Už to dávno není Vojtovka ani Bobath, prostě kondiční cvičení. Mě už to ani nepříjde, chodíme tam rádi, no někdo chodí s dětma plavat a my cvičita ještě to platí pojišťovna
Zuzi tak tohle me jeste nenapadlo, vsude ted pisou o skodlivosti bazenu pro male deti, ale skodlivost cviceni se asi jeste neprokazala
takze vlastne proc ne.. akorat kdyby u toho nebyl vzdycky takovy rev, aby to clovek mohl brat jako relax a ne trapeni
Mě právě říkala, že nás zatím nebude tak často zvát, ale že pak nás bude zvát po týdnu. Míša právě se stáčí na jednu stranu, ale zvedá hlavičku, říkala, že by se to mělo spravit, když bude používat svaly na zádech tak jak má. ![]()
Naše malá otáčela hlavu taky jen k jedné straně…z Neonatologie nám poradili jen obrátit postýlku aby musela otáčet i na druhou a relaxační nošení…klokánkování a na tygříka.Aby se snažila tou hlavinkou.Pást jsme začali až někdy v pátém měsíci.Rodila jsem 35+1 takže tolik nedonošená nebyla.Nikdo nás na žádné cvičení neposlal a jsem zdraví a žádné potíže nemáme ani jsme neměli
vlastně jo máme pupeční kýlu…to teď bude náš strašák, kvůli operaci.Ještě ale máme čas tak snad se to ještě spraví ![]()
My sem ze začátku taky chodila co týden…A to docela dlouho, tak možná do čtyř měsíců a pak co 14 dní nebo co tři týdny…Potom kolem pátýho měsíce se začla převrace na bok a trochu se jí všechno zhoršilo (jak sem tu posílala fotku, že se prohýbá do luku), takže sme přidali další cviky a chodili sme tam častěji a teď už se sama přetočí na bříško a začne pást a přetočí se i zpátky a už se zase nezalamuje do luku, takže zas chodíme co tři týdny ![]()
Jinak ze začátku taky preferovala jednu stranu, taky sme ji měli nosit na tygříka a snažit se ji motivovat, aby tu hlavičku otáčela i na druhou stranu…a taky sme cvičili vojtovku jen na tu stranu, na kterou se otáčela.
evy a ke komu chodíte na rehabilitaci?na obilnák? my chodíme k paní Křenkové moc hodná paní
také jsme chodili co 14 dní ae tedka jelikož je Anetka o dost popředu tak už chodíme 1× měsíčně ![]()
EvaG píše:
Ahoj mlíčko se mi zlepšilo, ale mýmu jedlíkovi to nestačí, ted si vypije třeba ode mně 50ml, ale jěště 40 z flašky dá a za tři hodinky se hlásí znovu. Akorát hodně kaká a pak nepřibírá.Moc díky trochu jsi mě uklidnila, ale přece jen to ve mně hlodá a asi se toho 7.7. nedočkám.
Taky jste chodili každých 14 dní na rehabku? A to mi jěště řekla, že jakmile bude starší tak budeme docházet každý týden tak si to nedokážu vůbec představit.
petullle píše:
evy a ke komu chodíte na rehabilitaci?na obilnák? my chodíme k paní Křenkové moc hodná panítaké jsme chodili co 14 dní ae tedka jelikož je Anetka o dost popředu tak už chodíme 1× měsíčně
EvaG píše:
Ahoj mlíčko se mi zlepšilo, ale mýmu jedlíkovi to nestačí, ted si vypije třeba ode mně 50ml, ale jěště 40 z flašky dá a za tři hodinky se hlásí znovu. Akorát hodně kaká a pak nepřibírá.Moc díky trochu jsi mě uklidnila, ale přece jen to ve mně hlodá a asi se toho 7.7. nedočkám.
chodíme na obilnák, ale k Pisárenkové, ta je taky moc hodná, úplně jsem koukala jaký měla přístup a chování k malýmu, ukázala mě jak ho polohovat, cvičit, ale taky komunikovat očima. Já teda doufám, že budeme chodit ted těch 14 dní a jak bude větší tak třeba každej týden a jak bude mít půl roku a bude v pohodě tak třeba se to bude zkracovat. Hlavičku otáčí na obě strany, ale tělo stačí na jednu a hodně se prohýbá. Třeba se tam někdy potkáme, ale asi se nepoznáme?
![]()
no mates uz ma svuj rezim,ale extra spavy neni.spi od desiti vecer do 6 do rana-dve kojeni v tom.a pak pospava napul. Okolo poledne zase natvrdo a tak od tri do desiti zase kouka,obcas na deset minut zabere.je docela zivej dost.
No ale krev se pry zase o kus zlepsila.tak uz si tu pripadam jako cvok,prisli jsme s prujmem a strasi nas vsim moznym.