Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše:
Já to tam budu muset okouknout a vnést jim do diskuzí trochu životní reality![]()
Nedoporučuji. Z těch milionu smajliku a happy reakcí na absolutně cokoli se normálním lidem dělá silně nevolno
@terien zkus, já už tam nechodím od doby co zrušili uzavřené skupiny a profil všech je veřejný
Na mne to tam strašně divně padalo, vše se bere vážně, vůbec žádná sranda ![]()
@terien píše:
Možná že kdyby ubylo deb. ilnich diskuzí typu jsem těhotná když mě bolí palec u nohy, bije mě, ale já ho miluju, napsal mi dobrou noc, už mě asi nemiluje, manžel odjel do práce, hroutím se z toho,… tak by ubylo neempatickych reakcí
@Markéta80 píše:
@terien zkus, já už tam nechodím od doby co zrušili uzavřené skupiny a profil všech je veřejný![]()
Na mne to tam strašně divně padalo, vše se bere vážně, vůbec žádná sranda
Zlatý epipi ![]()
Já bych řekla že už to jsou ty zkušenosti, plus to že se tu 100× denně řeší to samé (pořád nové holky zakládají potisici stejnou anonymní diskuzi, místo aby si pročetly stejnou půl dne starou nebo ji jenom obnovily), reaguji občas na něčí vkus chladně, ale zas osobně zastávám názor, říct někomu něco tak jak se to má a nedávat zbytečné naděje. Taky bych nechtěla, aby mě v reálu někdo objímal a říkal to je dobrý, to se zpraví, když je to úplně v háji a vím že to dobrý nebude… Pak je tu věc, že sem spousta lidí chodí jenom trollit. Člověk si přečte dojemný příběh, snaží se poradit, souciti se zakladatelkou a za chvíli zjistí že si jenom někdo dělá srandu. Párkrát se to opakuje a člověku to úplně vezme chuť být na někoho milý.
Internet…klavesnice…zivot online…virtualni maska…o tomto to je. ![]()
Mně to nepřijde zas až tak hrozné. Jako jo, některé diskuze se zvrhnou, ale četli jste někdy diskuze na novinkách? To je teprve žumpa. Nebo na stránkách Primy pod pořadem Prostřeno. Prostě se to musí brát, že je to jen internet, dost pochybuju, jestli by se takhle lidi vyjadřovali, kdyby tu měli celé jméno a fotku. ![]()
Já se občas nechám strhnout a taky se v nějaké diskuzi rafnu. Ale většinou se snažím dodržovat taková ta pravidla - nebrat si nic osobně a zároveň nic moc osobního o sobě nepsat. A když už, tak to psát tak nějak obecně, aby si mě nikdo nespojil.
Příspěvek upraven 15.06.19 v 13:33
@terien to určitě
Já už chodím jen sem a na ifaunu, ale tam se musím strašně hlídat abych vykala
a tam často ty odpovědi jsou mnohem ostřejší než tady ![]()
@Markéta80 píše:
@4-1.cz mne to tady přijde ok? Záleží asi i na položeném dotazu. Pokud ale někdo chce jen souhlasné komentáře at jde na modrého koně, tam je to teda něco
Tady nejde o to, že někdo nesouhlasí, ale o FORMU, jak svůj nesouhlas vyjádří. Často jsou nesouhlasné komentáře plné rýpavých, ponižujících a posměšných narážek. A dotyčné pak plkají něco o tom, že zakladatelka nesnese odlišný názor. To jsou jen kecy. U mnoha příspěvku lze mezi řádky vypozorovat úmysl ublížit. Je to tady velmi časté a myslím, že si tu spoustu uživatelek řeší své vlastní komplexy.
@Adrasteia píše:
Tady nejde o to, že někdo nesouhlasí, ale o FORMU, jak svůj nesouhlas vyjádří. Často jsou nesouhlasné komentáře plné rýpavých, ponižujících a posměšných narážek. A dotyčné pak plkají něco o tom, že zakladatelka nesnese odlišný názor. To jsou jen kecy. U mnoha příspěvku lze mezi řádky vypozorovat úmysl ublížit. Je to tady velmi časté a myslím, že si tu spoustu uživatelek řeší své vlastní komplexy.
To je fakt, je tam pak vidět takové to stádové ovčí chování, jedna rejpne, druhá, třetí a najednou je z toho lynč. Mně přijde, že to dělá jen pár uživatelek, jak kdyby byly vyhořelé nebo co. Ale na druhou stranu je tu dost lidí, které mám moc ráda, většinou jsem s nimi v uzavřenkách a tam už to beru docela jinak ten pokec. ![]()
Dělám s lidmi a můžu říct, že taková je většina žen i naživo. Chlapi úplně v pohodě, ale jakmile přijde ženská, tak čuju problémy.
Nevím, proč to tak je.
@terien píše:
Já to tam budu muset okouknout a vnést jim do diskuzí trochu životní reality![]()
Neblbni, mě tam z toho rozbolely zuby a dostala jsem cukrovku. Tam je smysl pro realitu a nedejbože zdravý cynismus horší než lepra.
@aiwwa píše:
To je fakt, je tam pak vidět takové to stádové ovčí chování, jedna rejpne, druhá, třetí a najednou je z toho lynč. Mně přijde, že to dělá jen pár uživatelek, jak kdyby byly vyhořelé nebo co. Ale na druhou stranu je tu dost lidí, které mám moc ráda, většinou jsem s nimi v uzavřenkách a tam už to beru docela jinak ten pokec.
Přesně. A takové pak nejvíc křičí, že dotyčná nesnese odlišný názor. Zrovna včera tu někdo založil diskuzi, jestli někdo poradí hotel v Chorvatsku, u kterého je tobogán zdarma. A první reakce byla: Vy vybíráte dovolenou podle tobogánu zdarma? No to mě po.ser…
Prostě zase nějakej ubožák, co nejede ani pod stan k Mácháči, tak má potřebu si do druhých rejpnout…
@Adrasteia píše:
souhlasím. Seznam těch, u kterých čekám kousavou rekaci, mám v hlavě. Většinou se nespletu a dočkám se. Na motivu se shodneme, máš ho na konci.
Já si nemyslím, že je to jen anonymitou internetu. Pracuju s lidmi a spousta z nich má i v reálu pocit, že bez jejich komentáře se svět neobejdete. Nutně se musí vyjádřit ke všemu. Někomu stačí nad blbostí protočit panenky, a někdo holt musí reagovat tak, aby všichni kolem věděli. Každému není shůry dáno, jo někdy je to jen lenost zamyslet se, ale často na hlubší zamyšlení není mozková kapacita a to pak není rýpání do takového člověka moc velká frajeřina.