Nejbezpečnější autosedačky 9-18 kg?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
13.7.14 19:27

@kopretina 12 s tim poutanim mas pravdu jen castecne. Ono uz to ze to zkoumas rika hodne. Spousta lidi sedacku i dite pouta jak jim to prijde pod ruku, nejaky navod neresi… Viz vajicka pi smeru, vubec nepripoutane deti apod :pocitac:

Je ale jasne ze clovek pokud casto prehazuje tohle si odpusti.

Ale s tema kategoriema je to logicky, pokud je neco pro jednu kategorii je jednodussi to idealne prizpusobit nez neco pro vice kategorii.

Jeste mrkni na ty cybexy, ty dopadly dobre i ta 0-18 ne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
13.7.14 19:31

@kopretina 12 @Verunka.T tu dualfix mate tady http://www.oeamtc.at/…2500+1603095
Tu znamku ziskala za ochranu pri bocnim narazu a spatnou moznost poutani novorozence :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
13.7.14 19:43
@quinny píše:
@kopretina 12 @Verunka.T tu dualfix mate tady http://www.oeamtc.at/…2500+1603095
Tu znamku ziskala za ochranu pri bocnim narazu a spatnou moznost poutani novorozence :mavam:

díky za odkaz, nicméně že dostala malou známku za vyšší riziko poranění při bočním nárazu mě teda ´fakt nepotěšilo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
13.7.14 19:51
@Verunka.T píše:
díky za odkaz, nicméně že dostala malou známku za vyšší riziko poranění při bočním nárazu mě teda ´fakt nepotěšilo :?

to me mrzi ale psala jsi ze by te to zajimalo :lol:
Mozna dat ji na prostredek pokud by byla moznost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
13.7.14 19:56
@quinny píše:
to me mrzi ale psala jsi ze by te to zajimalo :lol:
Mozna dat ji na prostredek pokud by byla moznost :nevim:

ta možnost bohužel není, video z testu asi nikde zkouknout nejde, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.7.14 08:59

@Verunka.T nenasla jsem. Videla jsem pouze maxfix a celni naraz :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.7.14 17:02

Dobrý den,
koukám, že nejsem sama při tápání, jakou autosedačku nejlépe vybrat :-) Už jsem prošla snad všechno na netu, využila i poradnu tady na stránkách (moc děkuji za odpověď) a zkusím využít ještě Vašich maminkovských a tatínkovských, zkrátka uživatelských, zkušeností :-). Našimi posledními favority jsou autosedačky Chicco X-Pace Isofix a Romer Versafix. Podle dostupných informací na netu se zdají být obě stejně bezpečné. Zajímal by mě ale spíše „uživatelský“ komfort, tj. pokud se sedačky znečistí, jak složité je sundat potahy, zda jdou polohovat zpředu, jak dobře v nich dítko „drží“ při usnutí, apod. Naše dcerka je poměrně drobná, v 19 měsících ještě nemá celých 9 kg (ale už se jim blíží :D ), tak nechci, aby v sedačce moc „plandala“. Dívala jsem se, že Romer prodává ev. dodatečně podhlavník, ale neuvádí, zda pasuje také do Versafixu. U Chicca jsem nic takového nenašla.
Není tady v diskusi někdo, kdo má s těmito sedačkami zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.7.14 07:56

@janyicka u obou sedaček jde potah sundat celkem jednoduše, nemusí se ani demontovat pásy, potahy se rozepnou okolo pásů,
k Versafixu se dá dokupit podhlavník: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , k Chiccu se nic takového neprodává, protože má malý podhlavníček již v sedačce.
obě sedačky se polohují madlem zepředu, jde to kdykoliv i za jízdy.
U Chicca je povinnost použít pás TT, takže pokud nemáte v autě oko pro TT tak ji nepoužijete, u Versafixu je také pás TT, ale pokud v autě není oko pro TT nemusí se použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.7.14 08:33

BeSafe sedačky 0-18
Chci zareagovat na příspěvky kopretiny, jakožto uživatel dvou BeSafe sedaček: BeSafe je proti směru opravdu napoprvé celkem náročné namontovat, protože je tam několik různých kroků, které navázání k autu stabilizují. Jedná se o „klasické“ přepásání autosedačky pásem, dále, se instaluje podpěrná noha, dále se sedačka za jejími zády křížem pásá přídavnými pásy někam k předním sedačkám auta, a nakonec se ještě zpevňuje z druhé strany takovým „volantem“, který se zatlačí do zadních sedaček. Poté se ani nehne, dopředu, dozadu, do stran, nikam. Také jsem nadávala na tento systém, dokud jsem nezačala přehazovat mezi třemi auty - pakárna u dvou sedaček, ale dnes to zvládnu během chvilky a přijde mi to snadné.
Nicméně, posledních pár týdnů sedačku poutám posměrně, což je u standard - navázání na pásy auta. Sranda, otázka pár vteřin. Logicky - v této poloze je totiž sedačka zády opřena a tedy stabilizována sedačkami auta, má za sebou pevnou hradbu, o kterou se opírá..

Nedávno jsme si museli dvě autosedačky půjčit od známých, a řeknu vám - docela se směju, jak tady řešíme bezpečnost těch „nejbezpečnějších“ sedaček za (pro některé rodiče) přemrštěné ceny.. Měli jsme dvě různé nějaké.. Nevím, jedna byla Chicco, myslím, druhá ani netuším, a byl to horor.. Oproti mým BeSafe ty sedačky prostě byly napásány navolno, takže při nárazu by po autě jezdily.. Jedna dokonce měla záda ze dvou dílů, které na sobě držely jen tak na dobré slovo, čili opět při nárazu by se horní a spodní část (zhruba v půlce zad dítěte) asi rozpojily.. No, asi si umíte představit, jak jsem se tu jednu blbou cestu třásla, aby se nic nestalo.. :zed: A i tohle se prodává jako atestované :zed:
Ještě poslední douška - doufám, že i v kategorii do 37 kg budou pětibodové pásy, protože ten tříboďák, co měla jedna z těch sedaček, je opravdu celkem k ničemu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
16.7.14 09:14

Děkuji za reakci z praxe od uživatelky :-). Ano, uznávám, že po pár instalacích už to člověk dělá rutinně a ve finále je úplně jedno, jestli se sedačka přidělává minutu nebo tři - hlavně, aby fungovala jak má. Naše současná sedačka - vajíčko byla koupena zároveň s „no name“ kočárkem a když jsem jí poprvé poutala, tak jsem si pořád říkala, že něco dělám špatně, že po sedadle volně jezdí. Muž mi říkal, že to nevadí, že při nehodě by ji pásy přitáhly, nevím no.. Každopádně budu moc ráda, až bude mít dcerka 9kg a přesuneme se do nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.7.14 09:16

@kopretina 12 přitahovače pásů jsou pouze na předních sedadlech, pokud tedy to vajíčko poutáte na zadním sedadle a je volné, tak při nárazu se nepřitáhne a bude tam volně lítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
16.7.14 09:34

To opravdu?? Dceru sice vozím na předním a i do budoucna to plánuji (mám Fiat Panda - tedy auto téměř bez zavazadlového prostoru a trpím strachem, že při nárazu zezadu jsou zadní sedadla hned na ráně). To s těmi přitahovači mě fakt překvapilo, novou sedačku si budu chtít nejprve vyzkoušet v autě jak sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.7.14 09:44

@kopretina 12 tak nová panda má již předpínače i na zadních sedadlech, ale starší modely mají jen na předních, většina aut má jen na předních, ono je to spojené s čelními airbagy, proto se na zadní sedadla předpínače většinou nedělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.7.14 13:33

@steeve Děkuji moc za odpověď. Jak jsem koukala v diskusi, sedačkám rozumíte a také i víte, jak je to opravdu s tou bezpečností. Můžu se tedy raději ještě ujistit, zda obě sedačky Chicco X-Pace Isofix a Romer Versafix jsou na tom v bezpečnosti stejně? Nenašla jsem je totiž obě porovnávané v 1 testu, tak nevím, zda třeba každý test nepoužíval jiná kritéria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.7.14 14:47

@kopretina 12 My měli na vajíčku takový kroužek, který ukazoval, zda je ve správné poloze (aby třeba moc neleželo).. A sice oproti BeSafe bylo trochu navolno, ale oproti tomu vašemu se tedy ani nehlo 8o
To je právě ten úhel pohledu, dokud nevidím v reálu v autech více sedaček, tak nemám představu o tom, co je bezpečné, co bezpečnější, a co naopak špatně.. :nevim: My tu kategorii po vajíčku vybírali na veletrhu a tenkrát jsme porovnávali mezi Römer a BeSafe, a ač Römer nám vyšel jako pohodlnější pro dítě, tak BeSafe v protisměru byl už od pohledu bezpečnější, a to vyhrálo. I když dnes bych asi už nešla vzhledem k ceně do té obousměrné varianty (máme Izi combi), ale koupila bych pouze tu protisměrnou možnost.
Nicméně u staršího dítěte se již blíží doba přesednutí do další kategorie a docela mě to děsí, protože.. Protože budu opět několik měsíců řešit to, co vy všichni tady - která je ta nej :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí