Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj všem, pres 10 měsíců se snazime s pritelem otehotnet, z predesleho vztahu mám ctyrleteho syna a jsem naprosto v poradku, asi bude chyba u pritele, jak muzeme pokracovat? Umele otehotneni uz jsme zvazovali, ale vsichni nas pripravuji ze je to strasne drahe, jal to tedy je? Dekuji
To, ze mas uz jedno dite opravdu neznamena, ze chyba bude u pritele..
Resi se to cca po roce, zmin se tedy na kontrole, ze se uz rok nedari a gynekolog Vas dale nasmeruje..
@Anonymní píše:
Ahoj všem, pres 10 měsíců se snazime s pritelem otehotnet, z predesleho vztahu mám ctyrleteho syna a jsem naprosto v poradku, asi bude chyba u pritele, jak muzeme pokracovat? Umele otehotneni uz jsme zvazovali, ale vsichni nas pripravuji ze je to strasne drahe, jal to tedy je? Dekuji
At si zajde pritel na spermio, co jinyho. ![]()
Zkus fertipronu, drmek.
@Anonymní píše:
To, že máte dítě bohužel neznamená, že problém není na Vaší straně. Znám spousta holek, co se jim první dítě podařilo hned a další se nepovedlo i několik let a to se stejným partnerem a problém byl zjištěn na straně ženy. Proto je nejlepší vše probrat s gynekologem, aby se zjistilo, kde je problém. Samozřejmě první a nejjednodušší je spermiogram. Když ten bude v pořádku, tak se bude hledat dál. Nicméně 10 měsíců vážně není dlouhá doba, takže o IVF bych zatím neuvažovala. Samozřejmě levné to není, ale do 38 let včetně aspoň na to přispívá na pojišťovna.