Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@diskettes píše:
Vůně pečení, jehličnanů, hořícího krbu, posekaná tráva, čerstvě napadaný sníh, letní rána a večery. Smrdí mi pach žížal po dešti. Určitě je toho mnohem víc, třeba ještě dopíšu.
Ten čerstvě napadaný sníh mě dostal ![]()
Z přírodních mi smrdí zmiňovaná levandule, kokos, káva (pravidelně dostávám takto ovoněnou kosmetiku
), docela nelibě voní olivový olej. Tymián je hrozný puch.
Jo a rozkrojená salátová okurka, fůůj ![]()
Voní miminka, samozřejmě ![]()
můj chlap taky, když se osprchuje a pak trochu opotí
, mmmmm.
Mám ráda takové sladké vůně, vanilka, jakékoli ovoce… Šeřík, když to všude kvete ![]()
Takový kompromis voní-nevoní jsou třeba konvalinky. Voní mi, jen když k nim přičichnu třeba v lese, ale když bych je měla dát doma do vázy, tak už je to bolehlav.
A znám jednoho kluka, který miluje vůni kravského hnoje ![]()
@Pipet píše:
Z přírodních mi smrdí zmiňovaná levandule, kokos, káva (pravidelně dostávám takto ovoněnou kosmetiku), docela nelibě voní olivový olej. Tymián je hrozný puch.
Jo a rozkrojená salátová okurka, fůůjVoní miminka, samozřejmě
můj chlap taky, když se osprchuje a pak trochu opotí, mmmmm.
Mám ráda takové sladké vůně, vanilka, jakékoli ovoce… Šeřík, když to všude kvete
Jojo, čerstvě vykoupaný a trochu opocený chlap voní!
Jé, to je krásné téma, většinu vůní, co tu popisujete, jsem si opravdu vybavila. Já miluju, jak voní vzduch před a po bouřce, takové té letní, pořádné, jak voní podzim, hlínou, kaštany, spadaným listím, miluju, když si lehnu a cítím čerstvě vyprané povlečení, vůni kávy, dobré, čerstvě pražené a jak někdo psal, tak vůni letních rán, kdy je ještě čerstvo, svěže, třebaže se chystá teplý den ![]()
Po odpolední jsem chodívala od autobusu kolem restaurace. Ta směsice vůní byla super. Vždycky jsem dostala hlad.
@Romilda Mně se s kravským hnojem vybaví letní prázdniny u babičky. Takže mi vlastně taky „voní“
@diskettes píše:
@Romilda Mně se s kravským hnojem vybaví letní prázdniny u babičky. Takže mi vlastně taky „voní“
To mně takhle voní zimní kouř z komínú. Připomene mi klouzačky do tmy s rozmáchaným oblečením, ale domů jsme nešli ![]()
To je tema dneska jak delane pro me. To snad musi byt naschval
Vcera vecer byl nas pes postrikany skunkem a podarilo se mu vbehnout do domu..takze za me, fakt opravdu bytostne nesnasim smrad skunka…podle meho nazoru je to nejnebezpecnejsi zvire USA, fuj
…na nejakou hezkou vuni se mi ted nejak tezko vzpomina ![]()
@Russet Přesně, komíny, šero, sníh.
Pak táboráky - opečené brambory v popelu. A v září vše nové ve škole.
To je krásné téma ![]()
Ráda mám spoustu vůní, ale jedna z nejlepších je pro mě vůně řeky večer, po soumraku - vybaví se mi letní tábor, kam jsem jezdila celé dětství, a ježdění na vodu, kterým jsem taky strávila spoustu volných dní.
A taky mi to voní v metru (taková ta zemitá vůně, jako ve sklepě, ale méně intenzivní). ![]()
Naopak nesnáším „brouka smraďocha“ (kněžici), bývá zelený nebo hnědý, placatý a bývá na malinách, když ho člověk vezme do ruky místo té maliny, tak mu pak od něj ta ruka smrdí a nejde to pořádně umýt.
A taky mi děsně smrdí pivo
. Ačkoliv si ho příležitostně i dám, na chuť mi nevadí, ale nesmím se při tom nadechovat nosem, jinak ho cítím a úplně mi to zkazí chuť.