Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@diskettes píše:
Pak táboráky - opečené brambory v popelu.
Jo, táboráky!
Miluju jak tu vůni smolného dřeva, tak i pálení listí a podobné „ohníčkové“ vůně (jen cigarety tedy ne…).
@Ketris píše:
Holky a co benzin - mimo prirodni, taky vam tak voni?
Mně teda ne, naopak, to mi na benzínkách vždycky hrozně vadí, když je tam hodně cítit.
A ještě stromečky do auta, to je strašné zlo. ![]()
Jee, krasny tema. Nejvic mi voni deti a manzel. Pak nafta s prachem. Taky poust v noci nebo po desti. Jablonovy sad pri svitani. Nova knizka… Urcite je toho mnohem vic.
Smrdi mi cigaretovy kour, kocici moč, opili lide.
@Russet píše:
Miluju vůni čerstvě posečené trávy a vůni vzduchu po letním dešti. A peřiny vyvětrané na sluníčku. Nemám ráda vůni kopretin a smrad z cigaret. A cibule mi taky nevoní. Toaletní vodu, kterou jsem se voněla při těhotenství, mám ráda stále.
Peřiny vyvětrané na sluníčku
![]()
@klamonožka píše:
Jo, táboráky!Miluju jak tu vůni smolného dřeva, tak i pálení listí a podobné „ohníčkové“ vůně (jen cigarety tedy ne…).
Taky miluji vůni ohně i pálení listí; jen ne pak to oblečení.
Miluji vůni vanilky a vůni lesa
nesnáším sebemeší zápach z cizích úst
a vadí mě také vůně marshmallow bonbonů. ![]()
Voní mi vanilka, les, benzín
orchideje, všelijaké květiny, fialky, vůně dřeva, sena, spáleného dřeva, kůže, knihy, jakákoliv nová věc
… jakožto člověk, který jezdil na koních můžu říct, že i ta „vůně“ koní a sedel mi nevadila a spíše mě uklidňovala
Holka z vesnice no
Co mi ale totálně smrdí je, když vyjdu po dešti ven. Ta vůně toho asfaltu je fakt otřesná. A nesnáším kouř z cigaret, smrdí mi i hodně pracích prostředků. Alkohol taky nerada cítím, třeba pivo mi smrdí ![]()
Vůně peřin u babičky ![]()
Taková ta „vůně“ na stavbě po dešti, písek, cement…
Syn po koupání ![]()
Voni me cerstva ranni snidane s kavou a cerstvym vymackanym dzusem. Zimni vzduch kdy je takova zima ze kdyz pak prijdete domu tak svarak je blaho
miluju vuni podzimu tlejiciho listi. Vuni myho dvouletyho prdolky i kdyz tedy kdyz si rihne po sunaru…
nemam rada a smrdi me ovoneny praci prasky, avivaze a vubec parfemovana drogerie. A nesnasim lidsky zapachajici pot kdyz jdeme okolo nekoho a smrdi potem na sto metru od vas ![]()
Asi jsem divna, ale mam moc rada vuni vlhkeho sklepa. Tezko se to popisuje… proste vlhke zdivo a hlina. Ale musi to byt sklep. Jinde to neplati.
a frezie mi hodne voni. A cerstve jahody a rajcata a bazalka. Nemam rada lilie a uplne mi zvedaji zaludek pohonne hmoty, brrrr. A tepelne upravene houby. Bleeeee.
@sakota píše:
Asi jsem divna, ale mam moc rada vuni vlhkeho sklepa. Tezko se to popisuje… proste vlhke zdivo a hlina. Ale musi to byt sklep. Jinde to neplati.a frezie mi hodne voni. A cerstve jahody a rajcata a bazalka. Nemam rada lilie a uplne mi zvedaji zaludek pohonne hmoty, brrrr. A tepelne upravene houby. Bleeeee.
U babičky dřív sklep taky vlhce voněl. Trochu po bramborách a jablkách. Teď po zateplení domu už to vůbec nevoní.
Zavírám oči…miluju vůni šeříku, letní bouřky, vyvětraných peřin, když přičichnu k vlasům mé dcery ![]()
Miluju vůni posekané trávy, oloupané okurky, čerstvého miminka, vypraného prádla, vůni po čerstvém úklidu, převlečených postelí, vůni kávy.
Od prvního těhotenství nesnáším jakékoli voňavky - od té doby je nepoužívám. Nejhorší je, když někam vlezu a tam se tluče x vůní. Fuj! Jo a stromečky do auta, to je peklo.
Jinak obecně nesnáším sladké vůně - vanilka, kokos apod.
Mě voní miminka
samozřejmě
, můj chlap, posekaná tráva, vyprané prádlo, ovoce, čerstvý a ještě trochu chladný ranní jarní vzduch provoněný šeříkem, růže, les,..
Naopak nemám ráda vanilku, olivy, pot, cigarety, smrad z úst, vonné tyčinky a stromečky, takové ty jasné věci jako je močovina, naložený traktor hnojem apod, kopr, a třeba v létě když je fakt horko a přežene se taková ta lehká teplá sprška, tak smrdí ten beton a asfalt ve městech jak se odpařuje potom co byl rozpálený, pak nesnáším v zimě, když někdo topí něčím, čím se nemá a zámoří vzduch ![]()
Miluji vůni lesa, moře, tymián, čerstý kopr, mokré růže, skořici, jahody a nemám rada benzín, ocet, pot, ryby a kočičí moč.