Nejraději bych ji naplácala :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
12.6.15 13:00

@brko to jsem zkoušela… trochu, trochu, trochu víc a pak s tím mlátí jak něco.. jako takto.. on má všechny to věci jak jsi psala dovolené.. hrnec, vařečku, utíráme, jenom prostě má i jinou zálibu… a je zajimavé, že s tímto měl problém i jeho starší brácha, který vyloženě čekal, až bude na stole kává a nebo něco, aby to tak fláknul :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.6.15 13:01

@kvaček já nedávno věšela na balkoně prádlo, Viktor mi ho podával a najednou koukám, on sedí obkročmo na zábradlí 8o :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
12.6.15 13:04
@kvaček píše:
@brko on nezkoumá on schálně čeká kdy se nedíváme a vezme tu největší věc, aby s ní mohl prásknout.. začíná tatko házet i po osobách.. nech si zkoumá, má volé působiště, ale fakt mě přijde, že čeká, až se nedíváme a vezme to největší co může a flákne s tím a nebo čeká až bude na stole káváa, čaj a flák.. toto mi nepřijde jako zkoumání-.třeba když hodí velkou kostku po babičce, tak žádný zvuk to neudělá- leda tak babička :mrgreen:

To dobře znám :D Taky jsme měli dva bouchače… Vždycky jsem jim chytla ruku, abych v ráně zabránila, podívala jsem se do očí a velmi vážně a důrazně řekla, že tohle teda rozhodně dělat nesmí a nebude, protože věci se nerozbíjí. Bouchali takhle i s pitím při jídle, platil na ně stejný postup, případně zabavení a ignorace jejich následného řevu. Bouchání dětí nebo lidí už se tu řešilo, nebudu se opakovat, ale jsem velice nekompromisní. Ale já celkově patřím spíš k přísnějším rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.6.15 13:04

Tak asi to musíme nějak vydržet, starší taky přestal i když měl choutky ještě ve 3 letech, ale to jako dostal hodně vynadané- do kávy kostkou, schválně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
12.6.15 13:06
@kvaček píše:
Holky, ale to píšu o mém prvním synovi… teď má 6 let, mylsím, že na 90% jsme si s ním poradila..
Ale mám teď 20 batole a fakt nevím co sním.. Pořád mi háže věci, ale schválně neustále, prudce a můžem se i pos.. tak to dělá dál.. Nejedná se o věci - hračky, ale prostě jde vezme třeba velké auto a hodí ze schodů, včera mi málem vyhodil pánvici z balkonu.. Nebo schválně hodí kostkou do kávy atd. atd.
Zničených hraček, zničených jiných věcí..
Máma řekla - po ruce, tak teda dostal- i ze zvýšeným hlasem a prd.. takže nevím no.. Je malý na nějaké vychytávky, ale nevím co s ním..
Jako vytáhne třeba poklici a flák s ní po podlaze, atd. a někdy si ještě vyleze na auč aby to mělo říz

Můj nejmladší byl takový taky. Všechno házel, jednou přeletěla i sklenička s marmeládou ponad stůl a skončila na dlažbě… :cert:
Vždy jsem velmi přísně řekla, že se to nedělá, že se tak věci ničí. Když to šlo, tak jsem ho nutila, ať to po sobě zvedne, když byly střepy, tak samozřejmě ne. Občas to zvedl, občas jsem ho vzala za ruku a zvedla s ním, občas to vůbec nešlo. To jsem pak zvedla za něj s přísným pohledem a tvářila se chvíli naštvaně… Teď je mu 3 a půl, a už to nedělá. Minule se mě ptal, proč má ulomenou opěrku na židličce, tak jsem mu připoměla, že je to z toho, jak s ním mrskal na podlahu… už si na to nevzpomínal. :mrgreen: Přešlo ho to, teď ho všichni chválí, jak je klidný. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.6.15 13:06

@Želmíra s tím souhlasím.. s těmi bouháním lidi, právě on terpve začal!! jednou manžela.. a dneska babičku hodil schálně, ale babička houkla, on se sice na ni nafoukl, ale už dal pokoj.. právě toto i řeším, protože malý prcek a prostě jde a začně bouchat staršího po zádech, on se okřikne a ještě manžel nadá staršímu, že nemá na něho řvát..
Ale jsem říkala manželovi, i ten malý musí vědět, že prostě nebude nikoho plácat, a házet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
1.7.15 18:31

Jedna přes zadek nikdy nikomu neublížila. Přiměřeně…za 5 minut to dítě ani neví, že to zabolelo a spíš je v šoku. Jen si to bude pamatovat na příště. Stačí jednou a bude vědět, že některé činy mají i své následky.
A při záchvatech vzteku a vřískání se u nás schlazovalo pod studenou sprchou.

Na nevlastního bráchu zkoušeli mírumilovnou nenásilnou domlouvací metodu a v devíti to byl fracek, kterej dal pěstí do břicha vlastnímu tátovi, protože mu jen domlouval, že by neměl ochutnávat alkol, ke kterýmu se dostal „záhadným“ způsobem. Tehdy dostal poprvý a jak rychle získal respekt a začal se chovat slušně…a dneska je z něj normální sebevědomej pohodovej kluk…a to je v pubertě.

Nejsem pro fyzický tresty, ale nehodlám po této zkušenosti připustit, aby mi vlastní dítě přerůstalo přes hlavu. Pokud jedna přes zadek po třikrát řečeným a vysvětleným „tohle nesmíš“ zvýší šance, že to znovu neudělá (hlavně když je to něco, čím si může ublížit ) a zajistí, že mě dítě pak bude brát vážně a nebude každý den horor plný dohadů, tak to beru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
2.7.15 22:24

Zakladatelko, je mi Tě líto. Prostě Ti ten nahoře nadělil složitější dítě než většině ostatních.
Takže na něj musíš být drsnější než většina ostatních.
Vykašli se na nějaké Respektování atp a prostě začni tvrdou výchovu. Bude to bolet (Tebe). Bude to složité (pro Tebe). Ale ve finale se Ti to vyplatí.
Znám to z domova, taky mám jednoho takovýho kouska doma. Ale ten to na mne zkouší už od 1,5 roku :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
Důslednost, důslednost, důslednost. Řve - strčit za dveře.
Hází vlasy do očí - ostříhat.
Je to strašný, ale prostě jí musíš zlomit. Ona není dospělá, ona je dítě a ty jsi ta, kdo ví, co je správně.
Přeju hodně síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
2.7.15 22:31

@Quarta Při záchvatech vzteku studenou sprchu? :roll: :zed: :zed: Jedna moje kamarádka to zkoušela taky - výsledek dva měsíce neskutečných hysterických scén, když měla malá vstoupit do koupelny za jakýmkoli účelem. A to si troufnu tvrdit, že to ještě dopadlo dobře. Za to že je dítě „fracek“ nemůže domlouvací metoda, ale nedůsledná výchova a ta je bohužel velice častá v rodinách domlouvacích i fackovacích. Pár na zadek ještě nikoho nevychovalo, je to jen prostředek upuštění páry rodičů. Pamatuji si na jednu výbornou psycholožku, která nám na semináři vyprávěla příběh ze své praxe - paní vychovávala syna striktně autoritativně, dávala mu na zadek a byla se svou výchovou spokojena - syn byl poslušný, neodmlouval a vždy splnil, co po něm chtěla. V patnácti se ale chytil party a začal fetovat. Matka u psycholožky: „Já to nechápu, vždyť to byl tak poslušný chlapec…“ Psycholožka: „Paní, nic se nezměnilo, on je stále poslušný chlapec…jen teď poslouchá někoho jiného než vás.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
2.7.15 22:37
@Adrasteia píše:
@Quarta Při záchvatech vzteku studenou sprchu? :roll: :zed: :zed: Jedna moje kamarádka to zkoušela taky - výsledek dva měsíce neskutečných hysterických scén, když měla malá vstoupit do koupelny za jakýmkoli účelem. A to si troufnu tvrdit, že to ještě dopadlo dobře. Za to že je dítě „fracek“ nemůže domlouvací metoda, ale nedůsledná výchova a ta je bohužel velice častá v rodinách domlouvacích i fackovacích. Pár na zadek ještě nikoho nevychovalo, je to jen prostředek upuštění páry rodičů. Pamatuji si na jednu výbornou psycholožku, která nám na semináři vyprávěla příběh ze své praxe - paní vychovávala syna striktně autoritativně, dávala mu na zadek a byla se svou výchovou spokojena - syn byl poslušný, neodmlouval a vždy splnil, co po něm chtěla. V patnácti se ale chytil party a začal fetovat. Matka u psycholožky: „Já to nechápu, vždyť to byl tak poslušný chlapec…“ Psycholožka: „Paní, nic se nezměnilo, on je stále poslušný chlapec…jen teď poslouchá někoho jiného než vás.“ :mrgreen:

pod zvýrazněné se podepisuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
3.7.15 20:32

@Adrasteia myslím, že studená sprcha je extrém. Ale trošku opláchnout obličej vodou může pomoct. Dělám to tak se synem, když je v amoku… potřebuje se z toho dostat, někdy to jinak nejde, než ho odvést do koupelny a rukou mu trochu opláchnout obličej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
3.7.15 20:39

@Adrasteia znám, že party feťáků se chytl kluk, jehož výchova byla opačná, než jak popisuješ. Může se to totiž stát v každé rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
4.7.15 15:43

@bozetecha Opláchnout obličej je v pohodě (taky záleží, jak to dítě reaguje), ale strčit dítě do vany a zlít ho celé studenou vodou je příšerný úlet.

@mojmira Ale jasně, že se to může stát v lecjaké rodině. To byl jen ilustrativní příklad toho, že striktně autoritativní výchova nemusí vést vždy k vysněným cílům. Podle mě je třeba, aby se dítě umělo chovat slušně, ale zároveň to musí být osobnost schopná nést za sebe zodpovědnost, umět se sama rozhodovat a dokázat si na základě svých zkušeností utvořit vlastní názor. Dítě není pejsek, aby cílem výchovy byla poslušnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.7.15 16:48
@Adrasteia píše:
@Quarta Při záchvatech vzteku studenou sprchu? :roll: :zed: :zed: Jedna moje kamarádka to zkoušela taky - výsledek dva měsíce neskutečných hysterických scén, když měla malá vstoupit do koupelny za jakýmkoli účelem. A to si troufnu tvrdit, že to ještě dopadlo dobře. Za to že je dítě „fracek“ nemůže domlouvací metoda, ale nedůsledná výchova a ta je bohužel velice častá v rodinách domlouvacích i fackovacích. Pár na zadek ještě nikoho nevychovalo, je to jen prostředek upuštění páry rodičů. Pamatuji si na jednu výbornou psycholožku, která nám na semináři vyprávěla příběh ze své praxe - paní vychovávala syna striktně autoritativně, dávala mu na zadek a byla se svou výchovou spokojena - syn byl poslušný, neodmlouval a vždy splnil, co po něm chtěla. V patnácti se ale chytil party a začal fetovat. Matka u psycholožky: „Já to nechápu, vždyť to byl tak poslušný chlapec…“ Psycholožka: „Paní, nic se nezměnilo, on je stále poslušný chlapec…jen teď poslouchá někoho jiného než vás.“ :mrgreen:

Jo ten příběh znám z RABR. :)

• Citovat
  • Upravit
brko
4.7.15 16:51
@bozetecha píše:
Zakladatelko, je mi Tě líto. Prostě Ti ten nahoře nadělil složitější dítě než většině ostatních.
Takže na něj musíš být drsnější než většina ostatních.
Vykašli se na nějaké Respektování atp a prostě začni tvrdou výchovu. Bude to bolet (Tebe). Bude to složité (pro Tebe). Ale ve finale se Ti to vyplatí.
Znám to z domova, taky mám jednoho takovýho kouska doma. Ale ten to na mne zkouší už od 1,5 roku :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
Důslednost, důslednost, důslednost. Řve - strčit za dveře.
Hází vlasy do očí - ostříhat.
Je to strašný, ale prostě jí musíš zlomit. Ona není dospělá, ona je dítě a ty jsi ta, kdo ví, co je správně.
Přeju hodně síly.
:poblion: :poblion: :zed:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect