Nejraději bych ji naplácala :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1342
11.6.15 13:34

@Loll tak to delas uplne strjne jako ja:-)
Ja kdyz zařvu. sou v pozoru i deti u sousedů:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
11.6.15 13:34

Pokud nezačnete uplatňovat fyzické tresty vy na ní, tak je začne co nevidět uplatňovat ona na vás. A že takových případů okolo mě je…
Já teda nevím, ale v minulosti byly fyzické tresty naprosto normální a běžné a teď všichni na dětičky jen v rukavičkách..nechci vidět, co z toho jednou vyroste…si ještě užijem :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
11.6.15 13:36

Zaráží mě, kolik maminek ti tady doporučuje bití. já ti naopak schvaluji, že malou nebiješ, děti se prostě nebijí. ono když budeš ten rodič neustále říkající NE, tak dítě to o to víc chce. ráno, když chce bonbonek, tak jí zkus říct: „dobře, pojd, nachystám ti ho na stul spolu se snídaní, tu ale spapej, aby bonbonek neudelal bolení bříška.“ oblékání: řekni jí s dostatečným předstihem, že bude oblíkání. pokud i tak chytne amok, tak jí dej její věci, at se zkusí oblékat sama+ případně dej k ni její oblíbenou panenku, at oblíkne svoje miminko a ty kdyztak pomuzes obléct ji, protože zas ona je tvoje mimi.
hřiště: tak to je oříšek. pokud je agresivní an ostatní děti, tak bych byla pořád u ní, abych předešla jejím výpadům. kdyby chtěla nekoho bít nebo mu brát věci, tak bych řekla," jestli si chceš hrát s dětmi, tak takhle se to neříká. já když se chci bavit s nějakou maminkou, tak ji taky nebiju."nebo tak něco.

a ještě si říkám, že by bylo fajn dát malou do školky, aspon na pár hodin denně.

doporučuji načerpat info z knih: Vychováme děti a rosteme s nimi, Respektovat a být respektován ( i když mě osobně tolik nepřinesla) a Najdi si svého marťana (ta je i volně ke stažení na ulozto)

Příspěvek upraven 11.06.15 v 13:45

• Citovat
  • Upravit
11.6.15 13:40
@evick2 píše:
Nemusíš ji hned tlouct, prostě jen trvej na tom co řekneš. A to splň- to špatné i to dobré.
  • Bonbonek bude po snídani a kdyby ses na hlavu postavila a šoupala ušima dřív ho nedostaneš!
  • Co? nechceš tu být sama? No tomu rozumím, tak se obleč a pospěš už máš připravenou snídani i ten bonbon po ní..
  • Nechceš? nu, tak to ale nestihneme hřiště, co se dá dělat..
  • Ještě jsi se neoblíkla? tak já si jdu rozdělat nějakou práci a ty si dělej co chceš- pohádka/hřiště/ cokoli, ale nebude dřív než to dodělám, musíš počkat..

Jde jen o to nepovolit a ANO bude to náročný minimálně první týden protože bude řvát, řvát a řvát ale potom plíživě pomalu se dostaví výsledky. Jen je nečekej hned. Jestli je na hřišti agresivní prostě tam nebude chodit. Odešla bych třeba po 150.. musíš vědět co má ráda, jakou páku na ní můžeš vytáhnout jako odměnu.
Klidně spolu vytvořte nástěnku s obrázky- ráno se probudí-dítě v posteli, pak koupelna-obrázek zubního kartáčku, pak oblečení, pak obrázek hrníčku s chlebem.. choďte se dívat jestli jste na něco nezapomněli.. chce to jen důslednost a trošku řádu. Až bude vědět co a jak přestane tak kopat do postraňků.

Souhlasím se vším, jen dodám, že ne první týden, ale prvních pár měsíců!!!
A pokud nespolupracuje otec, bude to na roky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
11.6.15 13:40

Holky ale ty fyzické tresty jsou u už agresivního dítěte dost kontraproduktivní. Podle mě (a z mé vlastní zkušenosti) si tím zakladatelka zadělá na ještě větší problém. Jak jí chce potom vysvětlit, že bít ostatní děti nesmí, ale maminka to dělá běžně?
A to prosím nejsem nijaký striktní odpůrce plácnutí přes zadek. Ale ono to fakt nic nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
11.6.15 13:44

@Vorvaň obrovský máš pravdu, důslední musí být všichni stejně, jak se jednou povolí všechno začne od začátku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
11.6.15 13:45

Občas se nám stane něco podobného a řeším to dle závažnosti a stupňování.. Nejdřív řeknu, že takhle ne a vysvětlím proč. Potom zvyšuju hlas, případně plesknu přes zadek nebo ruku a hodně rázně a důrazně vysvětlím, za co to bylo. Když jde o jídlo, tak to samozřejmě nehrotím, nechceš jíst, tak nejez, ale nebude nic sladkýho a další jídlo dostaneš, až bude čas k jídlu. Pokud ale schválně háže jídlo na zem a dělá binec a nezabírá několik upozornění a zákazů, plesknu přes ruku a znovu upřesním, za co to bylo. Venku mezi cizími dětmi se obě moje děti chovají kupodivu klidně a spíš koukají, co dělají jiné děti. Mezi sebou se ale občas pěkně řežou o hračky, žduchají do sebe, někdy se chytnou za triko apod. Tohle řeším vysvětlováním a okřiknutím, když situace vyžaduje bleskurychlé řešení, jinak by si jedno z dětí ublížilo. Stalo se, že starší shodil mladšího z traktoru a ten se bouchl hlavou o topení. To je prostě přes čáru a okamžitě mu přilítlo víc, než jedna přes zadek. Jsou věci, které u dětí toleruju, kolikrát si prostě jen něco neuvědomují stejně, jako my dospělí a je třeba jim ukázat, jak to mezi dětmi, potažmo všemi lidmi, chodí. Ale když se jedná o cílenou provokaci s úmyslem ublížit, zničit, rozbít, to jsem nekompromisní a prostě dostanou na zadek nebo přes ruku. Obzvlášť v případech, které se opakují a vím, že oni ví, že dělají něco špatně. Na moje děti to funguje. Taky u nás platí počítání do tří. Na dva už se zklidní a málokdy mě nechají napočítat do tří, protože ví, že to vždycky dodržím. Možná nezapadám mezi moderní liberární rodiče, ale je mi to jedno. Vím, kde je míra a vím, co na moje děti zabírá, tak to praktikuju.

Zakladatelko, kdyby moje děti dělaly na hřišti to, co tvoje dcera, rozhodně bych jí víc stála za zadkem a s předstihem říkala věci typu „podívej, je tam chlapeček, tak si stoupneme za něho, počkáme, až se sklouzne a pak se sklouzneš taky jo?“ Prostě furt okecávat, to u nás zabírá hodně. Kdyby to nezabíralo a ona ublížila, hned by dostala jednu taky, nějaké to tytyty, případně se sbalit a jít pryč. Ve třech letech ví, co dělá a že to, co dělá bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.6.15 13:45

Jenže já vidím diametrální rozdíl v tom, že některému dítěti můžete něco říct desetkrát a ono to pochopí, hranice jsou stanoveny a pak jsou děti, kterým to můžete už po tisící a pořád budou protestovat a řvát a chtít si to udělat po svém.
U nás je to tak s čištěním zubů nebo oblékáním, věčným utíkáním a nebezpečným hazardováním…
Potrvá to ještě chvilku a už mi z toho fakt hrábne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
11.6.15 13:46
@Moise píše:
Holky ale ty fyzické tresty jsou u už agresivního dítěte dost kontraproduktivní. Podle mě (a z mé vlastní zkušenosti) si tím zakladatelka zadělá na ještě větší problém. Jak jí chce potom vysvětlit, že bít ostatní děti nesmí, ale maminka to dělá běžně?
A to prosím nejsem nijaký striktní odpůrce plácnutí přes zadek. Ale ono to fakt nic nevyřeší.

tak nějak

• Citovat
  • Upravit
6100
11.6.15 13:46

Já se teda divím kolik spratků tady lítá vzduchem. A já bych teda tříletý dítě nefackovala. Když hlídám 3letou neteř a spustí takovýhle divadlo kvuli vláskům nebo že se jí něco nechce. Tak jí řeknu, že mě její pláč absolutně nezajímá, že k němu neni důvod. Pokud řve dál v klidu si odejdu dělat něco uplně jinýho a ignoruju jí. A ona se teda uklidní sama a přijde zase normálně a už se s ní nechá pracovat. Ale že bych někdy nazvala dítě spratkem to teda fakt ne, to si nedovedu představit co by muselo udělat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.6.15 13:49

Na vyplazovani jazyku jsem pes, nesnasim to, mam na to alergii.
U nasich jsem to vyresila jednoduse jeste jednou vyplaznes jazyk a strcim ti do pusy houbicku (takove ty male jak jsou na nadobi)
Stacilo jednou dvakrat aplikovat houbicku, ze to fakt myslim vazne, pri dalsim vyplaznuti ja te varuju jeste jednou ten jazyk nekdy nebo na nekoho vyplaznes, zopakujeme si ze si pochutnas na houbicce? Ne a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
11.6.15 13:49
@brulinka píše:
Myslím že facky a bití nic nevyřeší. Tohle je chyba která se stala už na začátku výchovy. Tohle dítě nemá hranice a pravidla. Mělo být „odjakživa“ zavedeno, že ráno se vstane, vyčistí si zoubky, převeleče se, nasnídá se.. Atd. Dítě potřebuje režim. Když mluvím o řežimu, pravidlech a hranicích-nemyslím tím bití!!! Dítě se nemá bít, ale má mít nastavene hranice. Jde to i bez fackování apod! Ten kdo tyto pravidla nenastaví, dítě si dělá co chce a pak dojde k selhání rodiče a následnému bití. Takový rodič je ubožák. Za své chyby bude bít dítě. :! Nechápu že takhle malé dítě chce bonbonky už z rána. To u nás neexistuje!! Ani se nedivím že se takhle chová, nějakou tu váhu bych přičítala i cukru, na kterém je očividně závislá. Dítě, které jí cukr, je nervozní, vzteklé, hyperaktivní atd. BUĎTE DŮSLEDNÍ! ZAČNĚTE TVOŘIT HRANICE, PRAVIDLA A REŽIM! Dítě se pak bude cítit v bezpečí a uklidní se! K fackám by nemuselo dojít, kdyby jste te hranice a pravidla nastavili už od začátku.

tak s tím cukrem-závislost - mě to nenapadlo. zajímavý pohled na věc. jinak s tebou souhlasím, hlavně o tom bití

• Citovat
  • Upravit
2926
11.6.15 13:50

Taky bych dítě nebila, ale nevycházela bych jí vstříc. Proč se tříletýho dítěte doprošuješ, ať se jde nasnídat? Udělala bych snídani, nechala jí na stole půl hodiny, pokud se nepřijde najíst, uklízím a nandavám až oběd. Máš hlad, tvoje smůla, ječ si jak chceš, já to vydržím. Nesnáším debaty kolem. Pokud

Už jsem to tu kdysi psala, syn byl hodně malý, kolem dvou let a na dětským dni měly děti vozit kostky v kolečku. Před synem stál kluk, dovezl kostky a nechtěl se vzdát kolečka. Jeho maminka ho dokolečka prosila, ať kolečko dá dál, že půjdou skákat na hrad, že dostane bonbon, že děti chtějí také vozit a bla bla bla., dítě nic. Řeknu jednou: Už jsi dojel, dej kolečko dál. Nedá? Řeknu ještě jednou. Nedá? Vyrvu ho děcku z ruky a jdu s ním do kelu. Nač ty debaty kolem, dop*dele? :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.6.15 13:53
@Želmíra píše:Zakladatelko, kdyby moje děti dělaly na hřišti to, co tvoje dcera, rozhodně bych jí víc stála za zadkem a s předstihem říkala věci typu „podívej, je tam chlapeček, tak si stoupneme za něho, počkáme, až se sklouzne a pak se sklouzneš taky jo?“ Prostě furt okecávat, to u nás zabírá hodně. Kdyby to nezabíralo a ona ublížila, hned by dostala jednu taky, nějaké to tytyty, případně se sbalit a jít pryč. Ve třech letech ví, co dělá a že to, co dělá bolí.

Teď si dovolím jenom trochu odbočit a použít jen tuhle jednu větu z odstavce.
My učíme děti stát v řadách a poslouchat jako ovečeky a teď situace z reálu. Děti na dni dětí se kloužou po nafukovací skluzavce, stojí v řadě… Načež se sklouzne chlapeček a tatínek mu s klidem říká: Ty jsi king, ty můžeš klidně ještě jednou!!!

No vcelku mě donutilo k zamyšlení, kdo z těch dětí na té skluzavce bude sebevědomější a drzejší a průbojnější v životě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
11.6.15 13:55
@brko píše:
tak s tím cukrem-závislost - mě to nenapadlo. zajímavý pohled na věc. jinak s tebou souhlasím, hlavně o tom bití

S tím cukrem je to pravda, tenkrát jsem se to taky někde dočetla. Ale to zas nemůžeme dedukovat, zakladatelka mluví o jednom bonbonu. Ale bylo by to první, co bych vysadila a zrušila a dávala max nějakou drobnost za odměnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí