Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky je zlatej, zlatej, cukrovej … jestli to je tim UM, tak asi pošlu do laktační ligy nějakej antraxovej balíček.
ale je fakt, že na mý dietě takhle zlatej byl i minulý týden 3 dny, může to být i náhoda…
odstříkávám, ale každý odstříkání je to tak o 20 míň
fruhhaoft říkal alespoň 2 dny, tak možná ve středu zase zkusím kojit, ale popravdě doufám, že už prso odmítne a bude vymalováno. kdybych nemusela odstříkávatm, bylo by to supr, mlíko je připravený raz dva.
Ahojte maminky, mohla bych se k Vám taky přidat?
Malý byl na příkrmu už od porodnice,nechtěl se přisát a když jo tak se hned odtrhl
Doma jsem to ještě nějakou chvilku zkoušela až jsem to nevydržela a dala mu flašku…obrečela jsem to, bylo mě to líto a připadala jsem si jako neschopná matka
ale když jsem vyděla jak Štěpánek přibývá, je spokojený a krásně spinká…tak jsem na tom začala být líp i já ![]()
Nejlepší jsou Ty rady, abych pila hodně melty, hodně jedla a byla v pohodě
jak jsem mohla být v pohodě, když se každý ptal a kázal. Když jdu ven, nebo na procházku, tak je to úplně normální otázka-jestli kojím. Dokonce naše sousedka se ptala mojí babičky- to jsem fakt nechápala ![]()
A taky valím oči, když potkám v naší ulici dvě tetiny a ty mě vykládají, jak děti na UM jsou věčně nemocné, nejsou tak odolné.
Po kouskách jsem tuto diskuzi přečetla celou a je to balzám pro duši ![]()
Takže maminky, láhvi zdar
a hlavně zdravé a šťastné miminka ![]()
jsem na prasek, more prasku
vcera vecer konec zlaticka, silena kolika, vypil tak 50,o pilnoci asi 60 a od te doby ani tuk. v noci jsem pak mntrosku kojoila, budil se po hodine, mozna neco vycucl, nevim kolik a od rana uz nechce vubec nic, flasku, prso nic…
resim, jestli to je z nutrilonu, ale uz jsme to zazili i predtim
Pudli to mě mrzí ![]()
a odmítá i prso? nebo jenom lahev? ![]()
nevím, ty naše děti jsou fakt nevyzpytatelný … u nás v srpňátkách jedna mamina taky řešila že jí malá nechtěla pít - kojí plně ale malá odmítala prso a v nouzi nejvyšší i lahev ![]()
taky tu založila diskuzi …
uvidíš,t řeba měl jen blbej den
(to je rada co
ale fakt mě nic nenapadá)
ahoj Moni, je to tu fajn že? hned se člověk cítí líp
no a starý babky a místní drbny by zasloužily
…
všechny chytrý jak radio a řeči mají tak max naposlouchaný z televize - chtěla bych vidět je jestli plně kojily a jestli jo, jestli jim jejich děti teda vůbec nemarodily ![]()
to jsem se zas nasr… ![]()
my jdem dneska na 3měsíční tak jsem zvědavá na ty kila ![]()
tak si tak minutu pososal z prsa a je vrcholně spokojenej .....
hele ještě bdotaz na nekojnice - jak to děláte v noci, když se dítě vzbudí a je třeba ho znova uspat a dudlíček nezabere
mě to rafánmek dělá posledních pár nocí, stačí dát kprsu, susne si tak 3× a spí - přece mu na to nebudu pokaždé míchat flašku
mně se teda nates jinak než na jídlo nebudí… ale hodněkrát sem slyšela, že si prso nevynucujou z hladu, ale že chtěj jenom pochovat, zkrátka „pruděj“, že to je zvyk, na kterej jim mámy snadno skočej
já bych nejdřív zkusila nechat chvíli vyřvat a hned k němu neskákat, max. tak pohladit po šešulce…
Mě se malá taky budila na jídlo ale teď se občas vzbudí uprostřed noci a začne si povídat. No a jelikož jsem já lenoch línej a spavec neskutečnej, tak jsem líná vylejzat z postele takže většinou si chvilku pokňourá a pak usne a já spokojeně s ní ![]()
Pokud si jen takhle potáhne tak bych buď zkusila čajík a nebo ho nechat. ![]()
Tak už zase kojim. moc mlika asi nemam, ale rafanovi to zjevně vyhovuje. celkem se během dne vylepšil. teda až na ekzém. je naočkovanej.
jo tedka jsem se procetla na stranu 11 a chtela jsem pochvalit Podoli, kde mi rafanka na me prani prikrmili a delali to materinou a strikackou po prstu, takze podle me idelani.
byli jsme u prim. Fuchse - sepsala jsem o tom deníček, snad brzuy vyjde, ale závěr je - kojit zatím dál, dietu polevit (jen na BKM) a při zhoršení přejít rovnou na neocate. Příkrmy úplně normálně.
Pudli super, gratuluju ![]()
Snad už bude Rafánek jen a jen spokojené miminko ![]()
Pudli, upřímně řečeno nevim, jestli tě mam víc obdivovat, nebo si myslet, že jsi blázen.
Nemyslím to nijak zle a snad to tak ani nevyzní, ale proč OPRAVDU chceš dál kojit?
Zdraví miminka? Najdeš milion dětí, který byly plně kojený a maj jednu alergii vedle druhý. A stejně tak najdeš milion dětí, který byly na umělce a jsou zdravý jako řípa. Dala jsi mu základ v šestinedělí a to se počítá, navíc Nutrilon je špičkovej výrobek.
Pohodlí? Ano, kojení je pohodlný, když mlíko teče a mimino baští. Ale je tvoje kojení opravdu pohodlný? Jsi na drsný dietě, s Rafanem se pereš a svoje prsa pozoruješ, kolik v nich zrovna je, jestli zvládneš dítě vůbec nasytit. Flašky jsou ze začátku trochu voser, ale pak to zaběhneš, najdeš si systém, dáš si teplou bagetu s česnekovým máslem a při odchodu na kafe s kamarádkou budeš koukat, jak malýho krmí manžel z flašky. A vrátíš se odpočatá a těšící se na miminko. TOHLE je pohodlný. Navíc v době rychlovarných konvic, termosek, nehrudkujícího mlíka a sterilizátorů do mikrovlnky je to fakt jenom o zajetí systému. A teď mě fanatický matky ukamenujte.
Co tu máme dál. Peníze? Na Nutrilon Allergy Care doplácí půlku pojišťovna a za jídlo pro sebe utratíš určitě mnohem víc. Ale uznávám, že suchary s ramou moc nestojí… Sama sem to jedla, a nic jinýho, fuj.
Odsudky okolí - člověk musí být silnej, aby tohle zvládl, a ty už jsi ukázala, že jsi silná za pět. Tak tohle zvládněš taky. Prostě nic nevysvětlovat a s hlavou nahoru a klidným hlasem říct „Ne, nekojím a není to tvůj (váš) problém“. Rafan je jen tvůj a tvýho manžela… NIKDO nemá právo vám do toho mluvit a odsuzovat vás. Nepoklepávalo si tvoje okolí na čelo, už když jste jim řekli, že malej bude Rafael? Náš Natanael teda vzbuzoval minimálně povytažený obočí, ale nám se Natan prostě líbí. Navíc, co si o tom všem vlastně myslí manžel???
Další důvod mě nenapadá… Nebo nějaký je?
rézi přečti si můj deníček
věc se má tak, že
tak to zkouším, včera jsem papkala, noc byla luxusní, zato teďka dopoledne dost pláče. uvidíme.
já sem to fakt nemyslela nějak špatně. mně je to prostě jenom líto, když vidím,jak se někdo trápí něčím, čím nemusí. mně nates u avent flašky řval, že z tohodle teda pít nebude. nevim, mně všechny výrobky avent hrozně zklamaly, dudlíky, odsávačka, flašky. MAM je mnohem lepší, takový víc do tlamičky