Někdo prostě nekojí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
31.12.09 12:03

JO a Jani, mléko by se mělo řetid podle návodu, tak že počet odměrek bych určitě dodržovala, jasně že to nemusí být ma setiny přesně, ale prostě když je napsána 1 odměrka na 30ml, tak bych vážně dávala jednu. Samozřejmě když se ti třeba trošku usypne bokem, tak to neřeš, prostě trošku přidej, víš jak to myslím?
No a s tím dopíjením nevím, myslím, že kdyby se to stalo sem tam, tak se určitě mimi nic nestane, ale jako pravidelně bych to tak nedělala. :nevim:
Sice když se tak člověk podívá o pár let zpět, tak to naše mámy vůbec neřešily a taky žijeme, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
31.12.09 12:16

Tak to já dodržuju množství vody.. Dělám většinou 120 ml a 4 odměrky - podle návodu.. Jen v tom návodu píšou, že nejdřív nalít do lahve 2/3 vody (teda 80 ml), rozmíchat to s práškem, pak dolít zbylých 30 ml a promíchat znovu.. O to mi jde, jestli musím dodržovat i tohle, nebo prostě rovnou naliju celých 120, zamíchám a neřeším?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
31.12.09 12:17

Ježiš Jani, tak míchání fakt neřeš, prostě nalej 120ml prdni odměrky, zatřepej a je to, šak to je snad jedno zda to namícháš v celém a nebo v části. Co to tam zase píšou za kraviny, oni už fakt neví jak to těm matkám ulehčit, fakt. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
31.12.09 13:17

Však já to míchám dohromady, tak mě právě napadlo, jestli to nevadí.. :lol: Taky mi to přijde jako hovadina, navíc je to zdlouhavý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
31.12.09 13:41

Holky no právě, naše mámy namíchaly sunar na celý den a žijem,občas jsem taky nad tím přemýšelela jestli to není jen ochrana výrobců mlík. MM taky můžete nechat 24 hodin v ledničce. No a občas jsem toho vylévala dost, ale pak už jsem to neřešila.

S tím mícháním je to podle mě taky jedno, možná se jen kryjí pro lepší rozmíchání ale jinak na kvalitu mlíka to určitě vliv nemá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
31.12.09 14:04

Nevím no, v lékárně mi fakt řekli, ať to neřeším a klidně přihřeju při dalším krmení, když mi zbyde. Prý by to vadilo, kdybych si to dělala na celý den dopředu, ale takhle je to jedno. Ten Babydream se zrovna rozmíchává pěkně, žádné hrudky, to Hipp byl na tohle horší, tímhle párkrát zatřepu a je krásně rozpuštěné. Ono přece jen asi u UM se taky platí hlavně za značku a i tohle levnější může být kvalitní :-) Na malou teda zatím působí ze všech mlíček nejlíp, Nutrilon a podobně „profláklý“ značky jí pořád dělaj potíže. Jsem zvědavá, jestli jí přejdou i ty prdíky, ale kakání se zlepšilo, což je super.. Snad to teda nezakřiknu :lol:
Jinak jsem přemýšlela o tom kojení a asi se na to fakt vybodnu, nebo zkusím kojit jednou denně, třeba toho takhle vytáhne víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
31.12.09 15:35

Teda vy jste se rozjely :lol:
Jano, já jsem na tom byla úplně stejně s MM a UM jako ty. Po pár dnech jsem to vzdala,protože Kuba taky chvilku cucal prso, a pak vypil 100ml. A za celý den se mi povedlo odstříkat z obou prsou pouze 100ml, což je minimum.A jak už jsem psala, na UM jsme klidní oba dva. No, uvidíš, kolik vydržíte.
NEdopité UM schovávám maxim.tři hodiny, alepouze pokud tam zbyde nad 50ml. Nechám to vychladnout při pokojové teplotě, a pak to dám ledničky.Další krmení jen strčím do hrnku s horkou vodou. Samozřejmě si během toho připravím ještě jednu flašku s dalším UM.
S přípravou UM ti moc neporadím, naše UM se dává rovnou do daného množství. ALe taky bych to asi moc neřešila a dala rovnou.
Vidíš, nám taky Nutrilon nevadil, ale teď se objevily prdíci, proto jsem dala ten čajík Hipp. Ale mám strach mu dávat ten heřmánkový kvůli alergii - já jsem totiž na heřmánek alergická :-( Jinak my zkusili BEbu a ta Kubíka totálně ucpala, takže mám strach zkoušet další UM a zůstanu u Nutrilonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
31.12.09 15:37

Jo, dneska se Kubíkovi právě po tom fenyklovým Hippu udělalo mnohem lépe a kakal perfektně. Jen trošku ublinkával víc.Tak nevím, zda to bylo po něm nebo jen náhoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
31.12.09 17:37

Tak já zatím vydržela 8 týdnů, ale už to fakt začínám vzdávat, nebaví mě zbytečně se snažit.. Beba malou taky ucpala, ale to samý Nutrilon. S tím babydreamem se aspoň vykadí bez pomoci, už to je úspěch. A ty prdíky třeba zmizí s vysazením kojení..
Jsem zvědavá, kolik toho po nakojení vypije, když budu kojit jen jednou denně.. Jestli se prsa trochu nalejou nebo ne. Jestli to bude stejný, skončím úplně a bude klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
3.1.10 17:57

Ahoj holky, tak už jsem od včerejška jen na UM :-( Předevčírem jsem zkusila nakojit jen jednou po celém dni s tím, že třeba toho už bude víc uděláno, ale houby, vyžahla mi hned pak plnou flašku UM, tak jsem to oficiálně vzdala.. Akorát jsme se obě nervovaly, já kvůli tomu, že jí prostě nedokážu ani jednou nakojit plně, když jiným to jde samo a malá se vztekala hlady, protože jí tam skoro nic neteklo.. :think:
Teď máme klid obě a hold se nedá nic dělat, já taky od narození vyrůstala jen na Sunaru a jsem zdravá, tak co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
3.1.10 19:44

Jani, vůbec si z toho nic nedělej. Nejsi první a bohužela asi ani poslední, komu to takhle dopadlo. Hlavně, jestli jste obě spokojené. A je důležité, že jsi se snažila a dala do toho všechno. Uvidíš, že si na tom najdeš své pozitivum (já jsem našla :-) ) a hlavně se nench vytočit poznámkama o tom, že jsi líná kojit a že flaška je dost pohodlná…to jsem málém „vraždila“ :twisted: Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
3.1.10 20:09

Tak já to nějak neřeším, prostě se stalo a nic s tím nenadělám.
Přesně takový názor má jedna moje kámoška, podle ní si za to každá ženská může sama a nechápe to. Prý určitě něco dělám špatně, pořád mi radí, jak to zlepšit. Jenže nechápe, že jsem to zkoušela a prostě se nehodlám zbláznit jen proto, že to nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
3.1.10 20:54

Dokud to nikdo nezažije, tak nepochopí. Já si během těhotenství plánovala kojení minimálně do 6.měsíce, a ouha, mléko odešlo v 6.týdnu.Všichni kolem radili, jak to zlepšit, ale nakonec podpořili, když pochopili, že to fakt nejde. Žádná z nás to přeci neudělala schváně! A jaké UM nakonec dáváš, BAbydream? A dělají i hypoalergenní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
3.1.10 22:00

Jj, Babydream a jsem s ním spokojená, prdy sice zatím zůstávají, ale kakání je mnohem lepší než u ostatních a zbytek se třeba za pár dní spraví, když si zvykne, že bude jen na UM.. :-) Ale jestli dělají i HA, tak to netuší, my v rodině alergie nemáme, takže po tom jsem se ani nepídila a mám normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
4.1.10 10:30

cauky holky
ja teda Neocate skladuju max hodinu, pisou na nem nepodavat vubec, ale na NAC byly 2 hodiny.
MM podle me vydrzi vic, je to zivy mliko, púrotilatky, urcite i nejake imunitni bunkdy, UM je pro bakterie posusnanicko - zvlaste pokud uz bylo ohrate - ale neocate je silene drahy, desne me boli srdce to vylevat … takl nevim, laviruji s tim… mozna az bude starsi…

jinak jsem prestala prevaret kojovodu
a vcera byla prvni brambora -a zda se, ze neocate je takovej hnus, ze varena breambora je proti tomu hotova delikatesa. normalne krasne otviral pusinku -musela jsem to sama zarazit, aby jako alergik nezbastil napoprve moc :-)))

a davam lactulosu, neucinkuje moc na freekvenci stolic, ale alespon je mekka, takze si nenatrhne zadek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová