Nemovitost ve výlučném majetku vs společná hypotéka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
2.4.21 17:43
@NaKaHa píše:
Jednoduché to sice je, ale v závěť a přání pozůstalých bylo jiné a to budu ctít.

to by bylo nadherne, kdybys na to sama mela finance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
2.4.21 17:50
@NaKaHa píše:
Jednoduché to sice je, ale v závěť a přání pozůstalých bylo jiné a to budu ctít.

Pokud bys měla na vyplacení a rekonstrukci hromadu peněz našetřených za svobodna, bylo by to uskutečnitelné. Ty ale nemáš a tak se ale manželovi nemůžeš divit. Měl by ti ručit vlastním majetkem na hypo a vrážet vlastní peníze do rekonstrukce něčeho, co nikdy nebude jeho? Jedna věc je, co by to udělalo v případě teoretického rozchodu, druhá věc je, jak velký klín to vráží mezi vás dva teď. On se za současného právního stavu může tvými plány cítit dost očůraně - ty po něm vlastně chceš všechno, ručení ručení jeho jménem, peníze, které jsou i jeho, ale na oplátku mu nenabízíš téměř nic.

Buď zužte SJM tak, že bude vyjmut minimálně z ručení na hypotéku (tím pádem taky přijdeš při žádosti o část bonity), nebo budeš muset uznat, že přání pozůstalých je neslučitelné s logikou věci a tím prostým faktem, že jsi vdaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
2.4.21 17:52
@martina.se píše:
@NaKaHa mám ve svém majetku nemovitost a hypo mám též já.. S platím ji já.. Nějak by mi nenapadlo chtít to po mém muži :think:

Pokud ale nemáte zúžené SJM, tak ji neplatíš ty ze svého. Platíš ji ty z vašich společných peněz. A o to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.4.21 18:01
@NaKaHa píše:

Tak proč se tu ptáš. Cti závěť a přání pozůstalých a je hotovo.

• Citovat
  • Upravit
4138
2.4.21 18:05
@Uslava píše:
Tak proč se tu ptáš. Cti závěť a přání pozůstalých a je hotovo.

Na to ale zakladatelka nemá peníze a hypo taky sama nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.4.21 18:12
@Nicole 1234 píše:

A to, že hypotéku sama nedostane, si vykoukala kde? Nějak jsem si nevšimla, že by tu psala, kolik má příjmy a kolik dětí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.4.21 18:25

Ano, co jsem dnes tak hledala, tak asi opravdu zúžit SJM a požádat o hypotéku sama. Čistě tedy bydlení a splátky bych musela platit ze svých příjmů. A manžel poté zase ze svého příjmu například potraviny? Chod domácnosti?
Spíš mne zajímal poté tento princip. Doteď společné peníze a najednou každý na svém písku? No, asi ano. Přijde mi to nějak podivné. Nikdy jsem nechápala moc ty manželství, ke nebyl společný účet… :)
Beru méně než on. Náklady by byly vyšší než jsme doposud v nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.4.21 18:28
@martina.se píše:
@NaKaHa mám ve svém majetku nemovitost a hypo mám též já.. S platím ji já.. Nějak by mi nenapadlo chtít to po mém muži :think:

Děkuji moc za názor a zkušenost, jak to máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
2.4.21 18:31
@NaKaHa píše:
Ano, co jsem dnes tak hledala, tak asi opravdu zúžit SJM a požádat o hypotéku sama. Čistě tedy bydlení a splátky bych musela platit ze svých příjmů. A manžel poté zase ze svého příjmu například potraviny? Chod domácnosti?
Spíš mne zajímal poté tento princip. Doteď společné peníze a najednou každý na svém písku? No, asi ano. Přijde mi to nějak podivné. Nikdy jsem nechápala moc ty manželství, ke nebyl společný účet… :)

Já nejsem zastáncem rozdělených financí v rodině, ale pokud tedy za každou cenu chceš mít dům ve výlučném vlastnictví? Vážně se divíš, že se manželovi nelíbí dotovat něco, co mu nikdy nebude říkat pane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
2.4.21 18:33

@NaKaHa Tak mohli byste nechat zbytek financí společných, za předpokladu, že by i manžel měl ze společných čistě pro co chce, tu samou částku jako ty na hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.4.21 18:34
@Nicole 1234 píše:

Potom ale nemůže ctít závěť a přání pozůstalých. Musí si vybrat co tedy chce.

• Citovat
  • Upravit
944
2.4.21 18:40
@NaKaHa píše:

Furt by na tom byl manžel bit. Ty ze svého budeš zhodnocovat svůj majetek, on ze svého bude financovat váš život. Takže ty vyděláš, jeho peníze se projí. Vy v té nemovitosti plánujete bydlet? Zkusila bych s mužem a po poradě s právníkem sepsat smlouvu, ve které se v případě rozchodu zavážete manželovi vylatit polovinu peněz do nemovitosti investovaných (smlouva ani není potřeba, toto upravuje i občanský zákoník, ale když to budete mít takto domluvené a sepsané, možná se manžel bude cítit jistěji). Hodně bych to s mužem diskutovala dopředu, aby pak nevyčítal například sekání trávníku či výměnu rozbité zásuvky. jedna věc jsou investice (nová střecha, zateplení), druhá věc jsou provozní náklady… V případě rozdělení financí… kdo by třeba platil nový kotel? ty jako majitel? i on by ho ale využíval a opotřebovával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
2.4.21 18:44
@NaKaHa píše:

Nejlepší by byl rozvod. Manžel by zmizel, vypořádáte si majetek a ty se začneš věnovat dědictví tak, abys naplnila požadavky, které jsou na tebe kladeny. Já bych dědictví prodala, rozdělila se s bratrem a pápá lá lá. To ty nemůžeš. Být tvým mužem, tak se odstehuju.

• Citovat
  • Upravit
18154
2.4.21 18:50
@NaKaHa píše:

Představuješ si to jak Hurvínek válku.
Museli byste si rozdělit finance, ty bys hradila hypotéku a případné investice do domu a ostatní věci byste měli platit napůl (energie, auto, benzín, potraviny, věci kolem dětí pokud nějaké máte apod..).
Předpokládám, že na to bys neměla, nebo jo?
Osobně si myslím, že manžel docílí toho, že buď půlku domu přepíšeš na něho a budete to financovat všecko společně, nebo to dopracujete až k rozvodu a budete to mít rozdělené raz dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
2.4.21 19:00

Já bych při běžných příjmech ani nesouhlasila s rozdělením sjm. Bude na tom bit ten, co vráží do rodiny více peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí