Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@elis_an3 píše:
@martina.se to mate dobre zavedene doma, u nas se muz taky jaks taks drzi, ale problemy jsou v nekterych oblastech, ktere ja proste neprekousnu a on jo… Potom je to tezke. Pisatelku chapudodnes vzpominam na tu bouri, kdyz jsem si ja dovezla domu malou, od te doby se toho tolik stalo a zmenilo…navic ty hormony, ale nikdy nepronesl neco jako, ze si malou nepochova, aby maly nezarlil…
asi takhle - u odrostlých děcek je to fakt v pohodě.. ale mimino čekáme. A otázka, co to udělá. Neví to ještě ani jeden a třeba budem něco podobného taky řešit - mému klukovi bude v té době 8, holce už 12,tam by to mohlo být v klidu. Ale aji tak.. chlap nenechá dítě, aby mi dělalo na hlavu. Pořád je to dítě, musí vědět, kde je ta autorita ![]()
@kessi22 takhle to má vypadat
to je přesně ono. chlap určil pravidla, nedovolil, aby z Tebe měly děcka dobrý den, pak je to ok. U nás to samé ![]()
On fakt není problém v děckách, ale v rodičích..
@martina.se no tl ja bych si sama nenechala skakat po hlave a nevahala bych placnout, udelit trest, jen jsou oblasti, kdy proste mi rekne, ze prehanim atd…obo se neco vzdy zlepsi jedna oblast a zhorsi se jina
asi jsem vecne nespokojena zenska ![]()
@elis_an3 u nás zatím fakt pohoda. Holku hlídám i sama (když má chlap zápas a pod). A není prostě problém.. uvidíme, jak to bude dál ![]()
@martina.se
jsem ráda, že tu někdo sdílí stejný názor jako já…dítě/děti za to nemůžou ![]()
@kessi22 přesně tak.. od toho jsou rodiče. Když rodič dovolí malému dítěti, aby se k někomu chovalo hrubě, je to špatně. Ono to dítě ten model přebere nejen na nevl. rodiče, ale i na ostatní dospělé. Neříkám, že slepá poslušnost, ale hranice musí být.
@martina.se ano,tak jsem to myslela, u nas naše pravidla
I kdyz nějaká výchova ze sstrany ex manželky neni a nikdy nebude a došlo to tam, ze ji to i ta starší 15 letá řekla, že na ne jen kašle a nikdy jim nedala to, co táta a vlastně pro ni cizi ženská
111
@Anonymní píše:
@martina.se ano,tak jsem to myslela, u nas naše pravidla
I kdyz nějaká výchova ze sstrany ex manželky neni a nikdy nebude a došlo to tam, ze ji to i ta starší 15 letá řekla, že na ne jen kašle a nikdy jim nedala to, co táta a vlastně pro ni cizi ženská
píše: Více
u nás taky holka šťasná, u mámy jen sedí u tv a je pořád sama doma. Udělat s tim nic nemůžem. Holka má mámu ráda, chce u ní zůstat. Chlap zase není takovej, že by ji odtama násilím vyrval. Ale je to prostě tak - u nás naše, u nich jejich. Nekecáme si do toho navzájem. A jde to ![]()
@martina.se jojo
Ale je pravda, že ze začátku doma byly taky boje
Manžel si myslel, že kdyz jim vynadá, tak ho snad za to nebudou mít rády ![]()
Taky jsem mela šílený stavy ze toto neeeeee a ze to nedám
Ale srovnali se to a vše je po těch letech celkem v pohode
111
@Anonymní píše:
@martina.se jojo
Ale je pravda, že ze začátku doma byly taky boje
Manžel si myslel, že kdyz jim vynadá, tak ho snad za to nebudou mít rády
Taky jsem mela šílený stavy ze toto neeeeee a ze to nedám
Ale srovnali se to a vše je po těch letech celkem v pohode
píše: Více
Tak ja pridam svou aktualni zkusenost. Kluk ma 18, vykaslal se na dve skoly, pak se 2roky flakal a pred tydnem nakracel k nam, ze jako prijel pracovat. Bez koruny, drzej. Bydlime v 2+kk a to ma jeden pokoj pronajatej kamoska, protoze jsme meli nejaky trable. Borec si na me otvira hubu, neumeje ani posran…zachod po sobe, ani treba nadobi po veceri co mu uvarim. Za tyden uz nas stal 4litry…
Všem děkuji za reakce!
S mužem jsem o tom mluvila, jenźe mi na to řekl, źe ho nechce ztratit. Což samozřejmě chápu, ale všeho moc škodí
Já mlčím proto, protože když jsem ho tréba napomenula, aby si věci, které ze sebe svléknul a hodil na stůl v kuchyni uklidl, tak na mě začal vrčet a řekl mi, že mě zničí (tyhle hlášky má z těch her
) a pak si stěžuje u maminky, že jsem na néj zlá
Dřív takový nebyl.
Zakladatelko, manzelova dcera tu sice neni tak casto jak syn tveho pritele/manzela…ale v dusledku je to uplne stejne…on ji lita kolem prdele, ke me respekt absolutni nula. Nemuzu ji ani rict co ma udelat, treba jako nehrej si na pc a bez se okoupat atd
minule, kdyz tu byla a ja jsem chtela nekam jet, tak bylo auto „nepojizdne“, ale kdyz princezna chtela jet na bazen, tak to najednou nevadilo, ze se pojede autem, ktere je znicene a nemuze jezdit aby se neznicilo jeste vice
nas spolecny syn spoustu veci nemuze a krici se na neho, placa se po ruce, ale aby se zarvalo na jeho dceru kdyz neco udela blbe? no kde zijes
…no, kazdopadne hodne stesti ![]()
@Seidy123 Taky mám 8 letého nevlastního syna, velmi ovlivněného maminkou, cokoliv řekne je pravda a hotovo. U nás ale na televizi nekouká, maximálně když venku prší nebo mu není dobře a to je tak párkrát do roka ![]()
Jinak když mi jednou řekl co to je za blaf (byly francouzské brambory) okamžitě jsem mu sebrala talíř at si jde namazat chleba, koukal jak puk a už nikdy nic takového neřekl ![]()
Řešení vidím v tom aby jste si ho zatím nebrali na každý víkend ale jednou za 14 dní, až bude mimčo velké bude to taky něco trochu jiného. A brát na něj takové ohledy je podle mě na škodu, zbytečně si zvykne že se mu vše podřizuje a bude to zneužívat (vlastní zkušenost).
A jako první bych to probrala s chlapem, jeho chování je dost zvláštní ![]()
@Seidy123 píše:
Sice už to není aktuální, ale zakladatelka jakoby mi mluvila z duše… Mám nevlastního syna (8let),který k nám jezdí na víkendy. Dokud jsme s muźem byli sami, tak mi to nevadilo, ale teď mÁme miminko a vśe se změnilo.. Muž si nechce před klukem malou ani pochovat, protoźe by chudáček žarlil (byl zvyklí, že se vśe točí kolem něho),koupí mu na co si ukáźe, u tabletu nebo počítáče traví celé odpoledne a manźel mu neŕekne ani slovo. Z těch her je už tak zblblej, že když prohraje tak brečí (musí být ve všem nejlepší-to platí i v tenisu který hraje). Já musím jen mlčet a vśe tolerovat. Jsem tu za uklízečku, kuchařku a abych se postarala o miminko. Když uvařím např svíčkovou a máme ji na dva dny ( s mimćem už kolikrát nestihnu vyvářet každý den) tak ten smrad prská, že to už bylo včéra a že to nechce![]()
Manźe v týdnu chodí do práce, takže jsme tu s malou každý den aź do većera samy. A o víkendu, místo aby se věnoval nám, tak se vśe řídi podle toho kluka
Když chci jít na procházku s kočárkem, tak musim jít sama protože mladému se ven nechce a chce hrát hry a manžel ho samotného doma nenechá..
![]()
Vím, źe mě tu spoustu lidí odsoudí, ale kdo to nezaźil tak nepochopí..
Hele, já bych si s manželem popovídala. Takhle spolu teda asi nevydržíte, když se něco nezmění pro obě dvě strany. Asi si dohodnout jistá pravidla a i stím, že jeho syn je začne akceptovat. Ale záleží taky na manžově postoji. Držím pěsti, ať to zvládnete ![]()