Nenávidím nevlastního syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
19.9.16 13:03
@LenaNell píše:
@Malike bude to mít dopad. Snad se s přítelem domluví, protože dítko by mělo pochopit, že pravidla jsou pro všechny stejná

Tak ale v rodině (všude) jsou mírnější na pětileté děti než na devítileté. :think:
Ty devítileté zase smí to, co pětileťák ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.9.16 13:06

@Bábrdl tak já souhlasím s tím, že pohled na nevlastní dítě může být (a bývá) zkreslený. Ale musím se zastat zakladatelky, protože když bych měla mít u sebe doma dítě, které by v pěti letech neumělo poděkovat a poprosit, nemělo základní návyky a dělalo si ze mě dobrý den, tak by mě to taky lezlo na nervy. To, co zakladatelka popisovala, hodnotím jako rozmazlenost od toho dítěte. Chápu, že pro ni není jednoduché zvyknout si na novou „maminku“, ale všechno má svoje meze. Jen proto, že je chudák ve střídavé péči, si přece nemůže všechno dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 13:08
Jak je u vás často? Maminka ji vychovává dle sebe, otec ji zřejmě doteď vychovával stejně, resp. do rozvodu, později to toleroval, každopádně s tím nemá problém.. takže chápej, teď přijde Ty se svým názorem a já neříkám, že špatným, že vychováváš špatně, ale vychováváš jinak (jo, taky mi přijde okaté, jak ve zdejších diskuzích všechny nextky vychovávají lépe, ale to nic proti Tobě :kytka: ), chápej, její matka zřejmě klade důraz na něco jiného, malá po sobě třeba neuklidí, ale zase umí číst, jo, možná je to jen důkaz inteligence, možná drilu, možná se jí víc věnuje než Ty, to nikdo neposoudíme, ale v 5 letech je to ještě prcek, a každé co dítě ve třídě mé dcery v MŠ to unikát.. fat si netroufám za sebe říci v mém věku, že vím, jak vychovávat, já vychovávám za sebe..
@AAAmama píše:
mluvili jsme o tom, a jak jsem psala, sám přiznává, ze na ni nedokáže být nijak přísný. Prý to co vadí mě (že nejí, neodpovídá mi, tajně pojídá sladkosti, odmlouvá mi), že to jako problém nevidí a ze to jenom nafukuju. ¨
Na druhu stranu ona je mimořádně inteligentní, umí už číst, počítá do deseti… Ale chybí ji takový základní vychování, jako když něco chce, tak říct prosím, děkuji atd… moje děti přeci taky děkují…
a ona se mi tím opravdu odcizuje a leze na nervy. je to vyhrocený, jak jí napomenu, tak okamžitě brečí a je z toho halo… :-/ :(

@AAAmama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.9.16 13:09

@AAAmama protože ona na to není zvykla..je malinka a najednou táta ma novou paní a ta ji rozkazu je a nemá rada.Jsem v mateřské školce..ne jako učitel ale doprovazim své dítě…a tam se sejde mnoho děti mnoho rodičů s různou výchovou..ty děti taky lecos zkouší..ale respekt a láska učitelek ( fakt je maji radi) ty děti cítí a pak je respektují.
Vy ji nemáte rada..ona to vnímá a bude to ještě horší…takže bud si s partnerem vyjasnite pravidla a priznas mu ze to bude škodit vztahu..nebo to dopadne katastrofálně. pro malou nejvíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.9.16 13:11
@Ella4 píše:
@AAAmama ano, má výčitky, psala jsem výš. S partnerem bych si zkusila promluvit, i když popravdě nevím, jestli to k něčemu bude. Ono správný by bylo, když nejí oběd, tak prostě sušenku pak nedostane. Měla možnost se najíst a ne že se celá domácnost bude řídit podle ní. Jenže když to takhle uděláš, budeš mít problém u přítele…

No ano, to jsem pro, jenomže ona pak začne natahovat jako ze bude z jídla zvracet, někdy se jí to dokonce i povede, následně kdyz sušenku nedostane tak pláče protoze má přeci hlad… A přítel vidí, jak to dítě je chudák z mýho vychovávní neustále na pokraji pláče…
Fakt si s tím nevím rady, zkoušela jsem ji i uplně ignorovat, jenze copak to jde? KDyz na mě mluví, neodpovídat jí? A kdyz se ptá jestli něco může, prostě dělat že ji neslyším???
venku je zima, říkám, vezmi si mikinu a ona okamžite, jak kdyz lusknu prstem začně bulet, ze mikinku nechce… řeknu at si vyčistí zuby, a ona ze má kartáček u babičky. tak za ní jdu a říkám, jakto ze je u babičky, tam máš přeci jiný a dávám jí nový. a ona začne bulet že si chce půjčit tatínkův. No tak říkám ze to je fuj půjčovat si kartáčky a o to víc bulí.
Fakt jsem z ní uplně na prášky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.9.16 13:15

@AAAmama a v tomhle chceš jít do vztahu a stěhovat se k němu? :mrgreen: jsi dobra. já hych šťastná nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.9.16 13:18
@Malike píše:
@AAAmama protože ona na to není zvykla..je malinka a najednou táta ma novou paní a ta ji rozkazu je a nemá rada.Jsem v mateřské školce..ne jako učitel ale doprovazim své dítě…a tam se sejde mnoho děti mnoho rodičů s různou výchovou..ty děti taky lecos zkouší..ale respekt a láska učitelek ( fakt je maji radi) ty děti cítí a pak je respektují.
Vy ji nemáte rada..ona to vnímá a bude to ještě horší…takže bud si s partnerem vyjasnite pravidla a priznas mu ze to bude škodit vztahu..nebo to dopadne katastrofálně. pro malou nejvíce.

MAlike, jak jsem psala, vzniká to postupně, ta averze vůči ní se stupnuje v závislosti na tom, jak mě „neposloucha“, jak má jiná pravidla než ostatní děti…
Jistě ze neříkám, že moje výchova je lepší, souhlasím s tím, ze matka se jí věnuje v jiném smyslu, učí ji číst, o. k. Třeba hygienické návyky na WC ale zcela opomíjí..
Je to dítě její a mého přítele a kam az já můžu zajít s mými nároky??? Kdy už to teda může někdo vnímat, jako ze po ní jdu, kdyz po ní chci slušnost, aby se oblíkala čistě a aby WC po ní byl aspon jakš takš o. k.?
Nechci ji proboha přeci trápit… Ale jak mám vyjít s dítětem, které je úplně odlišné od těch ostatních?
Jinak přítel ji má půlku týdne a každý druhý víkend… takze v podstatě 3-4dny v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.9.16 13:20
@AAAmama píše:
No ano, to jsem pro, jenomže ona pak začne natahovat jako ze bude z jídla zvracet, někdy se jí to dokonce i povede, následně kdyz sušenku nedostane tak pláče protoze má přeci hlad… A přítel vidí, jak to dítě je chudák z mýho vychovávní neustále na pokraji pláče…
Fakt si s tím nevím rady, zkoušela jsem ji i uplně ignorovat, jenze copak to jde? KDyz na mě mluví, neodpovídat jí? A kdyz se ptá jestli něco může, prostě dělat že ji neslyším???
venku je zima, říkám, vezmi si mikinu a ona okamžite, jak kdyz lusknu prstem začně bulet, ze mikinku nechce… řeknu at si vyčistí zuby, a ona ze má kartáček u babičky. tak za ní jdu a říkám, jakto ze je u babičky, tam máš přeci jiný a dávám jí nový. a ona začne bulet že si chce půjčit tatínkův. No tak říkám ze to je fuj půjčovat si kartáčky a o to víc bulí.
Fakt jsem z ní uplně na prášky…

Já to chápu. Bohužel ale moc nevím, co poradit, protože pokud se k tomu přítel staví takhle, nevidím žádné východisko. A osobně by mě chování přítele dost urazilo- tohle bych hodnotila, jako že mě má za nějakou megeru, co tyranizuje jeho dítě. Tak snad jste partneři, snad tě zná a měl by ti věřit, ne hledat chyby ve tvojí výchově. Myslím si, že až se sestěhujete, bude to jenom horší. Ta malá je zvyklá, že si může dovolit všechno, protože ví, že ať udělá cokoli, tatínek to v rámci svojí liberální výchovy řešit nebude a ty z toho vyjdeš nejhůř. A to je ještě opravdu malá, neumím si představit, jak to bude vypadat, až trochu povyroste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
19.9.16 13:21

@AAAmama Není přecitlivělá…? Jak ji vychovává její máma? Jak jí u své mámy, to by měl přítel vědět a od toho se dá taky odvodit. Mám dceru, která je dost citlivá. když ji něco řeknu já, tak to vezme, ale když ji to samé řekne přítel, tak občas né vždy, začne brečet a stavět si hlavu. Je dost chytrá a někdy poznám, že to dělá schválně, zkouší zda ho musí poslouchat a to ho samo podržím a z toho bych řekla, že je sama překvapené ze své reakce. ono se vyznat v pocitech malých dětí je moc těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
19.9.16 13:24

Tak takový dítě bych teda taky nezvládla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 13:25

@AAAmama Tvůj partner má dvě děti se dvěma různýma matkama, ty jsi třetí, holt, to je dnes život, ale jestliže to dobře počítám, ty jsi už v jejím životě 3. (či vlastně 4. počítaje i tatínka ;) ) žena, která ji vychovává.. :nevim: kdo ví, co jí běží hlavou.. v 5 letech.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.9.16 13:31

@AAAmama a to chceš sním žít? Když te nerespektuje? Tak mu řekni ze hold at se teda stara sam. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 13:36

@AAAmama Kolik času s ní u vás tráví on, podle mého by měl vychovávat a jí příkladem hlavně on, jak píšu, jestliže jsi už xtý člověk v jejím životě a prvý, který to vyžaduje.. promluvila bych si s otcem, poučila ho 8), jak ji má dle Tebe vychovávat a je to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
19.9.16 13:39
@AAAmama píše:
mluvili jsme o tom, a jak jsem psala, sám přiznává, ze na ni nedokáže být nijak přísný. Prý to co vadí mě (že nejí, neodpovídá mi, tajně pojídá sladkosti, odmlouvá mi), že to jako problém nevidí a ze to jenom nafukuju. ¨
Na druhu stranu ona je mimořádně inteligentní, umí už číst, počítá do deseti… Ale chybí ji takový základní vychování, jako když něco chce, tak říct prosím, děkuji atd… moje děti přeci taky děkují…
a ona se mi tím opravdu odcizuje a leze na nervy. je to vyhrocený, jak jí napomenu, tak okamžitě brečí a je z toho halo… :-/ :(

Trochu mi příjde, že chceš aby fungovala nějak podle tebe a jakýkoliv vlastní projev z tvé strany moc není tolerován. Zkus se jí naučit milovat takovou, jaká je :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
19.9.16 13:39
@Bábrdl píše:
Právě, tady jsou diskuze plné žádostí o rady, co dělat, když sourozenec žárlí na miminko. Ale když to udělá nevlastní, rozhodně kolem něj macecha nedělá tanečky, naopak ho šmahem odsoudí, že je zlé a nepřející (nebo navedené od matky). Spoustu věcí se u vlastních „řeší“ - typu maminky nejedlíků. U nevlastního si řekneš - nejí? však se nají až bude mít hlad.Ono by se vidělo, kdyby začal přísnost uplatňovat přítel u dětí obnovitelky, jak by se jí to líbilo.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová