Nenávidím nevlastního syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
19.9.16 14:34
@Lidym píše:
Jsem jediná, komu připadá nenormální nechat pětiletou holku dělat nepořádek, vymýšlet si v jídle a lítat jí za zadkem jako vrchní uklizečka? Tatínek ji nevychovává, k ničemu ji nevede, co z ní bude?
Nedokážu si představit, že by moje děti tohle dělaly a já bych jim takové chování tolerovala. Syn je vedený od malička si po sobě uklízet.
Zakladatelko, na tvém místě bych se na to uklízení po ní vykašlala, ať si uklízí tatínek. Do takové rodiny bych se nestěhovala, dokud se neshodnete na výchově, jinak to bude peklo. Co si myslí ostatní děti, že oni musí a ona nemusí, to na sourozenecké lásce taky nepřidá.

Jsi jediná (v této diskuzi), která odmítá chápat, že macecha vidí dítě jinýma očima (dělá nepořádek, vymýšlí si v jídle…) než rodič. Pokud by ji popisoval tatínek nebo maminka, vypadalo by to jinak, co myslíš.

A pokud by popisoval tvého „od malička k pořádku vedeného syna“ někdo cizí, asi by ses täky dozvěděla věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
19.9.16 14:42

@Bábrdl Nejsem, taky mám zkušenost s nevlastním synem. Než se mi narodil vlastní, myslela jsem, že ho mám ráda jako vlastního. Pak jsem zjistila, že láska k vlasnímu dítěti je něco, co si člověk neumí představit.
Jinak můj od malička vedný syn je taky bordelář, ale to neznamená, že nad tím zavřu oči a nechám ho být.
@Magdaleeena Nemyslela jsem takový teror, co jsi měla ty. Myslím základy slušného chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.9.16 14:46

@Lidym je pravda někde uprostřed..otec ma dítě učit..ale zakladatelka musí pochopit ze nebyla k tomu vedena a jejím postojem to zhoršuje. Nemyslím ze jim to vydrzi..ne takhle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
19.9.16 15:03

@Malike Ze svých zkušeností. Nevlastního syna učím, že po velké potřebě se myjí ruce mýdlem. Mám se na to vykašlat? Nebudou se mu ve škole smát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 15:07

Jaký teror, to byly základy :lol: 8) Kolikrát je to pouze o posunu v čase a v zeměpisné šířce. Ale vem tak - už jen tu na emiminu, když rozhlédneš, tak Ti musí být jasné, kolik se tu v diskuzi objevuje názorů, že každý máme představy jiné :think: 8)

@Lidym píše:
@Bábrdl Nejsem, taky mám zkušenost s nevlastním synem. Než se mi narodil vlastní, myslela jsem, že ho mám ráda jako vlastního. Pak jsem zjistila, že láska k vlasnímu dítěti je něco, co si člověk neumí představit.
Jinak můj od malička vedný syn je taky bordelář, ale to neznamená, že nad tím zavřu oči a nechám ho být.
@Magdaleeena Nemyslela jsem takový teror, co jsi měla ty. Myslím základy slušného chování.

@Lidym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 15:10

Vzhledem k tomu, že dle statistik to asik 1/3 dospělcýh nedodržuje, a to se bavíme jen o velké, tak zřejmě bude jednou v té „lepší“ polovině třídy ;) Tatínek ho to dosud neučil? Zřejmě jsi jeho syna zachránila :palec: Kdyby se jeho otec nerozvedl, byl by z něj Mauglí?

Ad vkus - tak to já bych tedy rozhodně netvrdila, že sto lidí má matku bez vkusu a druhé ženy jejich otců nedostatečně ovlivnily jejich vkus.. 8)
https://www.emimino.cz/…taru-269362/
@Lidym píše:
@Malike Ze svých zkušeností. Nevlastního syna učím, že po velké potřebě se myjí ruce mýdlem. Mám se na to vykašlat? Nebudou se mu ve škole smát?

@Lidym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 15:16

Jinak ten statistický úkaz ohledně návyků s chozením na záchod u dětí z prvního manželství v manželství druhém otců tu byl zmiňován v diskuzích několikrát. A kouzelná slůvka „děkuji“ a „prosím“ také.
edit - viz níže

Příspěvek upraven 19.09.16 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
19.9.16 15:24

@Magdaleeena Nebuď jedovatá, neznáš nás. Otec ho sice něco učí, ale protože je věčně v práci, tak se moc nevidí. S extkou máme nestandartní vztahy, do PPP chodíme všichni, na logopedii jsem chodila já a k zubaři manžel. Mimochodem, já blbec jsem je dokopala k zubaři v jeho 4 letech - měl 5 kazů. Jeho sestře už 3 zuby uhnily. Hele asi jsem se na to měla vykašlat, ať mu ty zuby upadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 15:29

Když už tak sladce ;) Já už jsem tu psala, že jsem v tomto pracovala, takže co si ještě pamatuji, dále to byl údiv nad opruzeninama u malých dětí a zapraným prádlem u dětí větších, mimo jiné.. to vše zdokumentováno fotkama, co kdyby se to někdy hodilo do spisu.. Mno, chudáci děti, ne kvůlivá výchově, kvůlivá rodičům 8) Jsem skeptik, není řešení, stejně jako nemá řešení tato diskuze.

@Lidym píše:
@Magdaleeena Nebuď jedovatá, neznáš nás. Otec ho sice něco učí, ale protože je věčně v práci, tak se moc nevidí. S extkou máme nestandartní vztahy, do PPP chodíme všichni, na logopedii jsem chodila já a k zubaři manžel. Mimochodem, já blbec jsem je dokopala k zubaři v jeho 4 letech - měl 5 kazů. Jeho sestře už 3 zuby uhnily. Hele asi jsem se na to měla vykašlat, ať mu ty zuby upadnou.

@Lidym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
19.9.16 15:38

No už pětileté děcko vycítí, že macecha ji moc nemusí. Myslím, že u ní je to už otázka naschválů, protože ví, že u tatínka má zastání. Jinak doma mě rovněž neslyší, neodpovídají na otázky, něco nejí, někdy neumyjí ruce, u čištění zubů je každý den otázka, zda už byli čistit atd. Věřím, že zásady, které jim vtloukám každý den do hlavy hravě opomínají, když jsou jinde. Takže normál. Horší je, že tobě je nesympatická a navíc má trochu nadvládu nad přítelem a v podstatě na ni žárlíš. Je to velmi těžké, to chápu,, ale asi nezbude, než nechat výchovu na matce a otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
19.9.16 15:41

@Magdaleeena My se kvůli němu snažíme vycházet po dobrém. To co píšeš znám tady z diskuzí. U nás to tak nefunguje. Vycházíme si vstříct. Když je potřeba něco řešit, domlouvá se jeho matka se mnou, že se domluvíme spolu líp než s otcem. Ona je ráda, že se o něj dobře postarám, když je u nás. Protože co dělal manžel, mi nad tím někdy rozum stál. Ale zpracovávám si ho ( v péči o děti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 15:48

@Lidym Tož já to znám v reálu z obou stran - ať už děti z předchozího vztahu či mé dvě děti, které mají tedy každé jiného tatínka, ale také snažili a snažíme vlastně všichni se domluvit, a to musím napsat, že ty představy jsou u nás prostě různé, tak vždy je to dítě/děti prioritou a uvědomuju si, že když těžké pro nás, jak to asi řeší v hlavě ten prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
19.9.16 16:06
@Lidym píše:
@Malike Ze svých zkušeností. Nevlastního syna učím, že po velké potřebě se myjí ruce mýdlem. Mám se na to vykašlat? Nebudou se mu ve škole smát?

Myslím, že vůbec netušíš kolik reálně kolem tebe chodí lidí, kteří mají i horší návyky. Ano, měla bys ho to učit, ale pokud ho k tomu nikdo nikdy nevedl, tak k tomu logicky budeš přistupovat jinak než k vlastnímu, kterého jsi k tomu vedla celý život a víš, že teď jenom trucuje.

A další věc je, že srovnávat neumyté ruce a nedojezené jídlo mi připadá trochu mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
19.9.16 16:16

@Nimie To víš, jsem hrozná matka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
19.9.16 16:53

My jsme se na spoustě věcech třebas více méně shodovali a kde ne, neměl on jako otec vyhraněný názor a bral za berný ten můj, ale to nepíši o jeho dětech, ale o našem. Ale toto mají - dle mého - muži právě jinak - tak nějak se přizpůsobí ve výchově té které ženě, se kterou žijí, jenže to dítě není schopné a později ani ochotné dělat takové „obraty“.

Ale proč to píšu - v případě propagovanéhé ideální péče pak přebírá ten vliv, který třebas původně ani rozdílný nebyl, nová partnerka. A co si budeme nalhávat s rozvodovostí se zvyšující (a to nepíšu o rozchodovosti, kdy si myslím, že nijak podchyceno není, ale obecně se tvrdí, že rozejít se je jednodušší než rozvést) i několik.

@Lidym píše:
@Magdaleeena My se kvůli němu snažíme vycházet po dobrém. To co píšeš znám tady z diskuzí. U nás to tak nefunguje. Vycházíme si vstříct. Když je potřeba něco řešit, domlouvá se jeho matka se mnou, že se domluvíme spolu líp než s otcem. Ona je ráda, že se o něj dobře postarám, když je u nás. Protože co dělal manžel, mi nad tím někdy rozum stál. Ale zpracovávám si ho ( v péči o děti).

@Lidym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová