Nenávidím nevlastního syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6509
20.9.16 13:07

@elen-ka Myslíš většinu amerických občanů? ;)Těch studií je xyz.. a navzájem si odporují :lol: Navíc obecně myslím, že v Čechách obecně je výchova nejvíce konzervativní..

@elen-ka
@elen-ka píše:
Toto vidím jako důležité. Že přítel situaci chce řešit. Je možné, že lituje situaci, kterou ji způsobil, ale také ji může částečně ovlivnit. Zkus mu to vysvětlit. Co to je (ne)být přísný? Nechat dítě dělat si co chce? Nebo ho lehce ovlivnit, aby bylo lépe připraveno do života?

Jinak jsem někde četla studii, že děti, které vyrůstají bez výchovy (tj. rodiče jim nic nezakazují, nic po nich nevyžadují apod. - dost mi to připomíná to co jsi tu popsala o přístupu přítele) to mají v životě těžší a hlavně v životě jsou méně šťastnější.

Držím palce ať to vyřešíte plně k vaší i holčičině spokojenosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
20.9.16 13:13
@kdochcekam píše:
@AAAmama Já ti na jednu stranu rozumím. Ale na druhou stranu se dokážu i vcítit do té pětileté holčičky. Ostatní děti mají disciplínu, nejsou tak lítostivé a domluvíš se s nimi. ta nejmladší asi potřebuje trochu diplomacie z tvé strany. Možná bys mohla zkusit jídlo nachystat s ní a říct jí, že může sníst kolik chce a za chvilku dojí zbytek. Když chce bonbóny, tak ať si vybere jaké chce a nachystá si je na stůl a hned jak sní oběd, může si dát bonbón. Když si neumeje ruce po WC, tak nemůže mlsat, protože bacily by jí udělali v puse bebina. V obchodě můžete vybrat mýdlo, které se jí bude líbit (samozřejmě jí dáš vybrat mezi dvěma, která jsou pro tebe obě schůdná) nebo jí kup nějaké speciálně pro ni, aby se myla ráda.
Když si nechce obíknout mikinu, tak jí řekni klidně, že si ji tedy vezme do ruky a oblékne si ji sama, až bude chtít a bude jí chladno. vsadím se na tisíc procent, že se oblíkne hned jak vyjdete, ale bude mít pocit, že si to rozhodla sama. Víš, dej jí takovou falešnou moc. Když jí nabíráš to jídlo, tak jí zavolej, ať si jde nabrat brambory, abys jí nedala moc…o to víc jí dej ale masa (nenápadně) a tak…prostě ji nech pocit, že jí nekážeš, nekáráš a nezlobíš se. Buď nablízku a nech jí pocit svobody. Jsi už na ni vysazená. nechala sis ji přerůst přes hlavu a teď ti stačí málo a hned je z tebe cítit ta zášť. Nedovol aby tě ovládla. Je to jen malá holčička, která vyrůstá v rozvrácené rodině… :nevim:edit: všechno jsou to jen tipy, které vás potupně přivedou k tomu, že to co je teď pro tebe krizový konflikt, bude ona posléze dělat se samozřejmostí.

Máš pravdu, konečně nějaká rada :-) Díky.
Zkusím to takhle, zkusím na ni jinak. Jak říkáš s tím jídlem, dobrý nápad. Nabere si jak chce sama a o to větší chut bude mít potom dokázat, ze to zvládne.
Ano, přerůstá mi to přes hlavu, proto hledám nějakou pomoc a radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
20.9.16 13:14
@Nimie píše:
To není o tom, že to budeš chtít, ale že by se mohlo stát, že ta malá samotná se od vás začne vzdalovat a nebude k vám chtít jezdit, protože to z tebe cítí. Já věřím, že nejsi špatný člověk, hodně si vážím i toho, že se situaci snažíš řešit, ale faktem je, že byť je to třeba pro mě úplně cizí dítě, tak skoro nic z toho co popisuješ, nepovažuju za krizové. Je to malé dítko, pravidla se musí dodržovat, ale musí se na to postupně a trošku s citem :kytka:

V tom vidím problém.. Já k ní ten cit jako k nevlastní nemám bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
20.9.16 13:24

Mno, jo, jenže ona je ještě malý děcko, je třeba počítat, že nebude chtít dodržovat pravidla kompromisu.. tedy jednostranně samozřejmě :lol:
Já mám o 2 roky starší a někdy se fakt šprajcne, zrovna nedávno jsem popisovala, že v tu chvíli - ten okamžik nemá cenu nic řešit, nechávám a dělám pro ni něco nelogického.. ;) 8) Mně přijde, že ona začně zabývat něčím jiným, začne uvažovat :lol: a přehodí v hlavě nastavení oportunistické. Je pravda, že musím být vždy o krok dopředu a přijít s něčím neokoukaným.. Vybavila jsem si sestru, jak mi popisovala, že na přednášce třeba přednášející (právě dětská psychologie), když bylo rušno ztišila hlas, aby přilákala pozornost. Já myslím, že ten odborník by Ti pomohl, jak v těch konkrétních chvílích reagovat.

@AAAmama píše:
Máš pravdu, konečně nějaká rada :-) Díky.
Zkusím to takhle, zkusím na ni jinak. Jak říkáš s tím jídlem, dobrý nápad. Nabere si jak chce sama a o to větší chut bude mít potom dokázat, ze to zvládne.
Ano, přerůstá mi to přes hlavu, proto hledám nějakou pomoc a radu…

@AAAmama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
20.9.16 13:24

@AAAmama mám stejně starou dceru a praskla by ti z ní cévka podle toho, co tě dokáže rozhodit. To je bohužel rozdíl mezi vlastní/nevlastní. Na tvém místě bych volila rozchod, protože bych si nevzala na svědomí, jak svým jednáním ublížím takhle malému dítěti. Absolutně neovládáš vlastní pocity a neumíš s nimi pracovat, ale zároveň chceš, aby to samé zvládala pětiletá holka. Každopádně pokud nezvolíš rozchod, tak bych si na tvém místě alespoň dávala dobrý pozor na tvé případné těhotenství, protože tvůj partner je očividně naprosto vláčen životem, který mu nedává absolutně žádný prostor pro vlastní rozhodování. Jedno dítě opustil ve čtyřech letech, druhé jako kojence… já bych se asi necítila úplně komfortně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.9.16 13:29

@Nimie proto doufam ze bude mit rozum jestli k dceri nenajde vztah a ukonci to.Ona si nekoho najde ale to dite bude mit zniceny zivot. Tak snad se ji podari najit vztah s dcerou.. At muzou byt vsichni spokojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.9.16 13:30
@AAAmama píše:
V tom vidím problém.. Já k ní ten cit jako k nevlastní nemám bohužel…

To ale nemá ani tvůj přítel k tvým dětem. :nevim:
Zkus se podívat na něj, jak se chová k nim a z toho čerpat ochotu chovat se hezky k jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
20.9.16 13:31
@Malike píše:
@Nimie proto doufam ze bude mit rozum jestli k dceri nenajde vztah a ukonci to.Ona si nekoho najde ale to dite bude mit zniceny zivot. Tak snad se ji podari najit vztah s dcerou.. At muzou byt vsichni spokojeni

Snad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.16 13:33

@AAAmama Zakladatelko, přeji ti hodně sil k řešení situace. Není to vůbec lehké, měla jsem to obdobně. Jako bezdětná jsem měla se synátorem docela problém. Ale po porodu se mi to vše v hlavě změnilo. Problém nakonec byl u mě, jakožto u bezdětné a nerozumějící dětem. U nás doma naštěstí funguje stejný metr na obě děti. Neděláme žádně rozdíly a pokud máme problém, tak mě manžel podporuje a přistupujeme k tomu stejně. To si myslím, že je základ. Pokud ty vyžaduješ od malé poslušnost, musí i on. K tomu jídlu. Malý nejí maso. Kolikrát jsem musela odejít od stolu jak jsem viděla, jak to přežvikuje, pitvá se v tom, měla jsem chuť mu v tom tu pusu vymáchat, ale jak říkám, změnila jsem se. Všechen pohled na děti. Dneska tvrdím, že máme doma vegetariána :mrgreen: a taky k němu tak přistupuju. Děcko se nezmení, ti se chovají tak jak jsou vychované, ale řešení hledejte spoleně u vás.
Pokud vám vztah za to stojí, zapracujte na tom, ať jste šťastná rodina. :hug:

• Citovat
  • Upravit
80475
20.9.16 18:20
@AAAmama píše:
otec se na ně vykašlal??? TO snad ne!!! On se na ně nevykašlal. Oni se rozešli, protože paní má uplně jiný pohled na svět. Rozešli se po dohodě. A rozhodně ne kvůli mě. Dceru miluje a vzal si ji do střídavky aby spolu byli co nejvíc. Paní se odstěhovala od něho rovnou k jinému chlapovi… TO jen tak na okraj…
Proč aféra kvůli zubům? Protoze ji dám nový kartáček, nevyslychám a ona ze ho nechce, protoze chce tátův a hned brek…

Ono je opravdu celá tahle diskuze asi zbytečná, nidko z vás v mojí situaci nezná dokonale, stejně jako já bych nemohla soudit vaše životy, protoze je neznám. :-)

Kazdopádně moc děkuji za názory a pohledy na věc. Je vidět, jak ten život je relativní, někdo, kdo nezažil, soudí že jsem macecha, kdo zažil, tak ví, jak hrozně je tahle situace těžká.

Přítel sitauci řešit chce, chce být se mnou, chce být se svými i mými dětmi. O mým problému s dcerou ví, ale co je to platné když nedokáže na ní být přísný, protoze ji lituje ve smyslu rodinné situace a všeho co jí způsobil.

Jsme slušní lidé, kteří se bohužel vlastní hloupostí a naivitou dostali do takové situace. A to, že mě hrozně trápí, že nedokážu sama sebe zvládout a vadí mi malé dítě, musím nějak vyřešit. Tápu, chtěla jsem radu typu : vykašli se na výchovu, to je na rodičích, nebo naopak, tvůj dům, tvoje pravidla…
Ale ono je to spíš o názoru konkrétních osob a stejně musím dělat jak uznám za vhodné sama..

Nikde neříkám, že se rozešli k vůli tobě. A z pohledu totho děcka je to prostě takto - táta je opustil. Tečka. Ono neřeší proč a jak a co. Prostě táta s nimi ne ní.
Jinak jistě je pro děti zdravé jíst vyváženou stravu - ale pokud holka nejí, nenaděláš nic. A lepší než ji nutit je připustit třeba ten jogurt. A nechat ji, ovšem s tím, že příště aspon ochutná. Anebo z ní dělat spiklence - jakože uvaříte spolu to, co má nejraději a nikomu neřeknete, co to bude. Všechno prostě visí na tom, abys k ní změnila přístup. Copak ona může za chyby svých rodičů? Že ty je v ní vidíš, za to ona nemůže a nechápe prostě, proč ji nemáš ráda. Je to fakt malé děcko.
Myslím si jediné. Ty budeš muset změnit svůj postoj a zapomenout na to, co je její matka, a nedívat se na to, co tě zlobí. Hledat věci, které můžeš pochválit a snažit se ji získat skrze najevo dávané pochopení. Jestli že chodí k vám špinavá a roztrhaná, pak je to na sociálku a měl by si ji vzít manžel nastálo. o je můj názor. A pokud tedy ne, tak byste jí měli ten nedostatek zájmu a lásky nahradit vy. Jak? jednoduše - opakuj si pořád je to manželova dcerka, je malá a nemůže za chyby svých rodičů. nesmím ji za to trestat. Takže chválit, chválit, večer sednout, číst pohádky, vyprávět o čemkoliv. Dát jí do vany pěnu a hračky a sednout k ní a vyprávět třeba o svém dětství, vytvořit atmosféru pohody a klidu, ne že se koupe, protože musí, protože je špinavá. Já nevím, jak to vysvětlit. A totéž třeba s tím uklízením po sobě - jít s ní, vyprávět při tom, jak to bylo, když ty jsi byla malá nebo její tatínek, budovat si k ní ty cestičky. Jinak nedosáhneš ničeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
25.10.16 03:07

Zajímalo by mě jak se paní má dnes :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.12.20 13:06

Příspěvek upraven 02.12.20 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
1.12.20 13:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky doufám že mi poradíte jsem už u konce svých sil.. Našla jsem si úžasného chlapa toho pana dokonalého.. Jsme spolu rok vše klapalo do doby než mě neseznamil ze svým 7 letym synem… Já mu nechtěla v životě dělat mámu tu jednu má já chtěla být kamarádka teta cokoliv ale ouha jediný co poslouchám když přijede tak že jsem svině má celkem vybraný slovník jako je urážení mě do kurev
kun. atd.. Dokonce stále když ho máme poslouchám že jsem jen náhražka za maminku a že semnou stejně jeho tatínek nebude.. Za pár měsíců se máme brát a já přemýšlím že celou svatbu zruším protože ho tam opravdu nechci vím že by udělal naky naschvál nebo lépe řečeno vzal by telefon a zavolal by mamince aby se na svatbu přijela podívat taky na to zvědavá opravdu nejsem.. Příteli jsem to řekla řekl mi že je malý a že tomu nerozumí co říká ke všemu nejhorší je že to dělá vychcane vždy jen když partner je dost daleko aby to neslyšel a když už se ho partner zeptá co mi to řekl hystericky se rozbrečí a že nic nerekl… Dělá se vše podle něho když přijede tak chce tam jsem co chce se mu koupi když si mu dovolím koupit něco já zahodí to a řekne že maminka mu kupuje vše značkové na to já nemám ani sama ve značkovém nechodím.. Nejhorší ale co mi bylo řečeno že ať se neopovazuji si s jeho tatínkem poridit dítě že má jenom jedno dítě a tím to konci a že pokud budeme mít dítě že ho bude nenávidět a delat vše jaké naschvali abych šli od sebe jenže problém je že těhotná jsem po půl roce bohužel jsem na rizikovém protože mám zdravotní problémy ale nevim jak to říct přemýšlím o potratu i když jsem se na miminko strašně těšila tak vím že by to bylo strašný peklo.. A poslední věc u maminky si uklízí pokoj talíř si po sobě uklidí bez keců tady nehne prstem ještě je sprostej že si mu dovolím říci že snad talíř odnést umí okamžitě začne natahovat a je zle.. Po vecerech brečím v posteli protože opravdu to už nezvládám přítele miluju je skvělej ve všech ohledech.. Nevím jak dál prosím poraďte dekuji

Tak to má pěkný slovník, jinak klasika.. On je malý, on tomu nerozumí :D..
Určitě bych nešla na potrat kvůli němu, bude se s tím chlapeček muset srovnat.
A tatínek by měl stát za tebou a zakročit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4138
1.12.20 13:14
@Anonymní píše:
Ahoj holky doufám že mi poradíte jsem už u konce svých sil.. Našla jsem si úžasného chlapa toho pana dokonalého.. Jsme spolu rok vše klapalo do doby než mě neseznamil ze svým 7 letym synem… Já mu nechtěla v životě dělat mámu tu jednu má já chtěla být kamarádka teta cokoliv ale ouha jediný co poslouchám když přijede tak že jsem svině má celkem vybraný slovník jako je urážení mě do kurev
kun. atd.. Dokonce stále když ho máme poslouchám že jsem jen náhražka za maminku a že semnou stejně jeho tatínek nebude.. Za pár měsíců se máme brát a já přemýšlím že celou svatbu zruším protože ho tam opravdu nechci vím že by udělal naky naschvál nebo lépe řečeno vzal by telefon a zavolal by mamince aby se na svatbu přijela podívat taky na to zvědavá opravdu nejsem.. Příteli jsem to řekla řekl mi že je malý a že tomu nerozumí co říká ke všemu nejhorší je že to dělá vychcane vždy jen když partner je dost daleko aby to neslyšel a když už se ho partner zeptá co mi to řekl hystericky se rozbrečí a že nic nerekl… Dělá se vše podle něho když přijede tak chce tam jsem co chce se mu koupi když si mu dovolím koupit něco já zahodí to a řekne že maminka mu kupuje vše značkové na to já nemám ani sama ve značkovém nechodím.. Nejhorší ale co mi bylo řečeno že ať se neopovazuji si s jeho tatínkem poridit dítě že má jenom jedno dítě a tím to konci a že pokud budeme mít dítě že ho bude nenávidět a delat vše jaké naschvali abych šli od sebe jenže problém je že těhotná jsem po půl roce bohužel jsem na rizikovém protože mám zdravotní problémy ale nevim jak to říct přemýšlím o potratu i když jsem se na miminko strašně těšila tak vím že by to bylo strašný peklo.. A poslední věc u maminky si uklízí pokoj talíř si po sobě uklidí bez keců tady nehne prstem ještě je sprostej že si mu dovolím říci že snad talíř odnést umí okamžitě začne natahovat a je zle.. Po vecerech brečím v posteli protože opravdu to už nezvládám přítele miluju je skvělej ve všech ohledech.. Nevím jak dál prosím poraďte dekuji

Primackla bych přítel ke zdi, aby si syna srovnal. Spratek jeden. Proto já bych do vztahu s chlapem s dítětem nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
1.12.20 13:14

Zařídila bych si důkazy, tatínkovi předložila a chtěla řešení. To dítě je zralé na psychologa a stopto naočkované od matky. Dokud byvh neviděla od partnera snahu to řešit, nevzala bych si ho. Nejhorší je, že chudák jsi ty i ten malý a to jen proto, že to tatínek odmítá řešit. A pokud si po sobě odmítá uklidit, ať si to po něm udělá taťka. Ono ho to omlouvání brzy přestane bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová