Nenávidím nevlastního syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6509
19.9.16 12:27

@AAAmama A má Tvůj přítel Tvé děti opravdu rád nebo to druhé nemůže ani vidět, ale přetvařuje se stejně jako Ty? A není to tak hloupý dotaz, jak se zdá, jen jsem otočila, jak to máte.. A přesně mohla bych doteď chlapa milovat, jak chtěla, toto by byl konec, protože to řešit nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.9.16 12:30

Jj, chudák dítě… Neumím si s těmi pocity vůči ní poradit a trápí mě to.
Chtěla jsem slyšet spíš nějakou radu od někoho, kdo to má podobně než že se mám rozejít s přítelem :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.9.16 12:33

Chápu proč se ptáš. Já předpokládám, ze má moje děti obě rád stejně, alespon nedává nijak znát, že by neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.9.16 12:34
@AAAmama píše:
Zdravím, třeba mi pomůžete :-) Mám dvě svoje děti a mám přítele, který má také dvě děti. Všechno skvěle funguje, přítel má moje děti rád, vychází spolu, ale já nedokážu snést jeho mladší dceru. Má kazdou holčičku s jinou matkou… Ta starší je v pohodě, mám ji ráda, nemám s ní jediný problém. ale tu malou nemůžu ani vidět, jsem na ni protivná, fakt uplně vysazená. Vůbec tomu nerozumím, strašně mě to mrzí, ale nedokážu to překonat. Čím to??? Jakto ze jedno dítě mi nevadí a druhý tak moc? Máme se brzy sestěhovat dohromady, stavíme dům… Má obě ve střídavé péči, takže to budu muset nějak řešit. Nejste na tom někdo podobně?

Pokud je má ve střídavé péči, zjevně o ně má zájem.
Takže pokud se sestěhujete a ty budeš útočit na jeho mladší dítě, jak to asi bude fungovat? Představuješ si vaši idylickou domácnost, kdy ty útočíš na jeho dceru, zatímco on zbožňuje tvoje děti jako otec? Asi sotva…

Navrhuju pracovat s tím, proč ji „nesnášíš“… A nebo rozchod.

Chudák dítě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
19.9.16 12:34

@AAAmama Kolik je holčičce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.9.16 12:35
@AAAmama píše:
Chápu proč se ptáš. Já předpokládám, ze má moje děti obě rád stejně, alespon nedává nijak znát, že by neměl.

Ty asi taky nedáváš najevo naplno svoje pocity vůči jeho dítěti. :nevim:

Jestli z tebe vycítí, že ji nesnášíš, odrazí se to na jeho vztahu k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.9.16 12:36
@AAAmama píše:
Jj, chudák dítě… Neumím si s těmi pocity vůči ní poradit a trápí mě to.
Chtěla jsem slyšet spíš nějakou radu od někoho, kdo to má podobně než že se mám rozejít s přítelem :-(

Tys ale neposkytla žádné podrobnosti. Proč ji nesnášíš, kolik jí je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.9.16 12:41

@AAAmama než rozchod řekni na rovinu příteli jak to sní mas. Než ji budeš dělat peklo.
Jestli chceš zapracovat tak nějakého rodinného terapeuta.Ale jinak prosím..rozejdi se sním…nechtěně děti si tohle ponesou do života s následky tak nebuď sobecká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.9.16 12:44
@Bábrdl píše:
Pokud je má ve střídavé péči, zjevně o ně má zájem.
Takže pokud se sestěhujete a ty budeš útočit na jeho mladší dítě, jak to asi bude fungovat? Představuješ si vaši idylickou domácnost, kdy ty útočíš na jeho dceru, zatímco on zbožňuje tvoje děti jako otec? Asi sotva…

Navrhuju pracovat s tím, proč ji „nesnášíš“… A nebo rozchod.

Chudák dítě :,(

Děti mi nikdy nevadily, nikdy jsem nezažila pocit, že nemám ráda nějaké dítě.
Vadí mi, že ji přítel nikdy neokřikne, nikdy se na ni nezlobí, já vařím, všechny děti to snědí, normální oběd, ona si dá dvě sousta a uz že nemůže ze ji bolí bříško jak je nacpaná a za 20 minut chodí že chce jogurt, sušenku… No a co, dostane to. Přeci nemůže být o hladu… 100× za den se převléká, všude haldy oblečení. Pokaždé kdyz tam jsem na víkend, oblečení přerovnám, celou její skřín vyndám a uklidím. Pokaždý. A přijedu a zase všude bordel. Stelu jí postel, pod polštářem papírky od bonbonů. Tak to říkám přítelovi a on ze na ní pořád něco hledám. A ze on se na ni nebude zlobit, protoze ji má tak málo a ze si ji chce užít v klidu…
Já nevím, ale jakto, ze ty větší děti se vychovávat můžou a ta malá ne??? Nebo je to třeba je tím, ze je malá a já necítím ten mateřský cit a proto jsem na ni stejně přísná jako na ty ostatní tři velké? Je to moc?
Nebo ji mám úplně ignorovat? At je to tedy podle jejího tatínka? ABsolutní nevýchova? Jak pak ale vysvětlím ostatním třem dětem, že oni jíst musí a ona ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
19.9.16 12:45

@AAAmama složitá situace, kolik holčičce je? Jak se chová jinak oproti té starší, se kterou nemáš problém? Máš negativní pocity vůči té mladší už od začátku, co jsi ji poznala nebo se to vytvořilo až v průběhu doby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
19.9.16 12:45

@Malike Ano mělo by to vliv na dítě i do budoucna. Spíš si myslím než říct to příteli, tak uvědomit si proč to tak je…

zkusit vše, jak se tomu dítku přiblížit. Vidět na něm to hezké…trávit s ní čas a vymyslet aktivity a pokud by to nezabralo, pak se asi svěřit. Já jen, otočila jsem si to na sebe a kdyby mi přítel řekl, že nemá rád mou dceru a nebo já řekla jemu, že jeho syna…ublížilo by mi to a asi by se mi odcizil a vím, že i pro něj by to byla rána. Sama se musí snažit a zjistit proč to tak je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
19.9.16 12:46
@LenaNell píše:
@AAAmama Kolik je holčičce?

Je jí pět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.9.16 12:47
@AAAmama píše:
Je jí pět.

A těm ostatním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
19.9.16 12:48

Jo tak to je jiná…to bych asi příteli řekla, ale né to, že ji nemůžeš vystát, ale jaký dopad má jeho výchova nevýchova na ostatní děti a jak tuto situaci řešit. stanovit si pravidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.9.16 12:49

@LenaNell jenže jestli mu to neřekne i jemné..tak oba sama asi těžko zmeni postoj. musí se sním dohodnout na pravidlech a ona at dochází k psycholozce nebo rozchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová