Nenávist k přítelovým rodičům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1313
8.1.20 10:41
@Anonymní píše:
Oni to jsou možná malichernosti, ale když vás to stresuje a pripadate si jako nejhor :zed: si matka vy by jste si to nechala. libit furt dokola. i kdyz ju poprosite at to nedela??? :zed:

jsou to malichernosti, muj vztah s tchanovci narozeni ditete naopak posililo, rady jsem si vzdy vyslechla a bud si je vzala k srdci nebo je nechala jednim uchem tam a druhym ven, kdyz dite zacali hlidat (hned po sestinedeli), nikdy jsem jim nediktovala co maji a co nemaji delat, nevyslychala je a byla za hlidani rada - dite se vzdy vracelo spokojene a jeho vztah s prarodici je bajecny, navic diteti prospiva, kdyz vse neni uplne stejne a nektere veci u prarodicu se delaji jinak a jsou jine, lepe si tak zvykla na zmeny a nema pak problem s zadnou zmenou… spis mi prijde, ze se certis, protoze nejak vnitrne vnimas, ze mohou mit v necem pravdu a nejsi takova dokonala matka, jakou bys chtela byt - poradim jedno, dokonalost je jen iluze, kterou cpe dnesni svet vsem matkam a nuti je byt dokonala (perfektne kojici s naklizenou domacnosti a usmevavym ditetem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
8.1.20 10:45

Holky a ještě na doplnění musím říct, že ta tchýně mě nesnášela, já jsem byla vetřelec, to nebyly skutečné rady, ale snaha dokázat, jak dělám všechno špatné. Ja jsem byla mladá, paměť jsem měla dobrou, tak jsem si pamatovala, co mi říkala a podle jedné její rady jsem se zařídila. Tak mi to příště zase zkritizovala, že to mám dělat jinak i když mi to sama poradila. V ten moment jsem začala její rady ignorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kompendium
8.1.20 11:15

Presne, na jednu stranu mi tchyne vyčítala, že sa dcérke venujem malo a môj manžel chodí do práce a ešte sa venuje dcérke a na druhu stranu k dcérke nikoho nepustím a je na mňa moc fixovaná. Plus ako detska lekárka a neonatolozka s 10 ročnou praxou samozrejme nič netuším o prikrmoch, kúpaní a pod 🤨

• Citovat
  • Upravit
Makca87
8.1.20 13:44
@g.sandova píše:
Děvčata, jsem čerstvé v sestinedeli a to mám zatím docela klidne. Přesto zasnu, čeho je tchýně občas schopná. Zrovna uspane miminko začne škrábat po tvaricce, pořád otázky, zda jsme na miminko hodni. Ano, jsou to kraviny, ale stokrát noc umorilo osla. Je to dost drobností. Mít to častěji, tak nevím nevím. Nehodlám dělat scény kvůli temto blbostem, ale clovek obcas může bouchnout.Příspěvek upraven 08.01.20 v 10:49

Zda jste na miminko hodní? :lol:… Ježíš, jak bych ze sebe slyšela klidným hlasem tu ironii, že ho minimálně 3 x denně mlátíme vařechou na holou, protože brečí :lol:… Holky podle mě ironie, či sarkasmus je pěkná věc, zkuste to párkrát na tchýní, či matku a třeba Vám dá pokoj :D.

• Citovat
  • Upravit
19388
8.1.20 14:21

@Makca87 hele, po sestinedeli mi to asi vadit nebude. Teď mlčím, jen cítím tu tenkou hranici mezi ignoraci a výbuchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
8.1.20 14:48

Zase se tu ukazuje, že kdo nezažil, nepochopí - zase se ukazuje, že je k ničemu si tady žádat o radu, pomoc, když se hned do zakladatelky pustíte, chybí vám empatie.
Poslouchat neustálou kritiku a negativa při každé návštěvě je k… 100× nic umořilo i toho nejpitomějšího osla.
Taky jsme si s mužem zažili něco podobného - ať už osobně nebo po telefonu a to nám kromě nevyžádaných rad ještě říkali, že naše malé týráme (tak jsem si v duchu říkala, no tak nás dejte na sociálku :-D ) muž z toho byl na nervy a já jsem pak už přestala brát telefony a pak se strašně divili, že jim to neberu a „jen“ píšu SMS. Tady by se hodilo - chytrému napověz (když jsme je prosili, aby nám pořád neradili), hloupého trkni (ale bohužel nemáme rohy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.20 15:03

No, anonymko, jak ti to říct… Děláš z komára velblouda. Já s tchány žila víc jak dva roky v jednom patře RD, z toho 10 měsíců po narození syna. První vnouče. Rad bezpočet, blbé skoro všechny. Vztekala jsem se, ale to bylo tak všechno. Pak šlo vše jedním uchem ta, druhým ven. Teď jsme stále v jednom RD, ale máme každá rodina máme své patro a svůj vchod. Stále jsou rady velmi blízko. Stále jdou jedním uchem tam a druhým ven.
Jo a asi tě to překvapí, ale občas mají i pravdu ;) takže si to poslechni, zvaž, použij nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
8.1.20 15:43
@Bábrdl píše:
Jasně, určitě tchyně řekla „si špatná matka, používáš ohrádku“, :lol: :lol: :lol:

Máš pravdu, nejspíš tu urážku zaobalila jenom do narážky a ty obměňuje a pravidelně servíruje v malých dávkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
8.1.20 15:47

Ony jsou totiž rady a „rady“. Rada jako taková ve stylu - nám to tehdy říkali takto a fungovalo to, možná bys to mohla zkusit - je naprosto OK. „Rada“ ve stylu - proboha, ty to děláš takto? A to budeš jako…? A proč to děláš tak? - apod. je jenom zaobalená kritika ve stylu „ale já to myslím dobře“ a na psychiku čerstvé matky naprosto devastující.
Jenomže ve chvíli, kdy se řekne „tchyně“ a „maminka“ jsou tady některé okamžitě nastartované kritizovat snachu, i kdyby měla pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
8.1.20 15:54
@Anonymní píše:
Vemu to tak nejak ve zkratce… zacnu tim ze malá se narodila v cervenci ze zacatku me furt nadávali ze ji nedávám cepicku a rukavice podotykam ze byl opravdu hic a kdykoliv jsem ji to v těch teplech dala tak měla hysterak ani dekou nechtela moc zakrývat to byl taky oheň na střeše, ale prostě dávala jsem na pocit malé a ne jich.Me neslo moc kojit, ale u nich jsem byla uz odepsana misto, aby me podporovali hned me radily, ze mam prejit na Um ze kojeni je na prd. Malinká tak nejak pd malicka potrebuje na spánek byt stáhla plinou a byt v zavinovacce další kámen urazu přece nebude spat jak v kriminále. Klidne ju probudí jen aby tak nebyla. Ono to možná vypadá jak drobnosti ale v začátcích jsem si priapadala hrozně jak nemožná matka a jejich každá další návštěva byl pro me jeden velkej stres. Teď mě třeba kamarádka pujcila ohratku a tchyne vcera prijela.na návštěvu a zacla silet, ze do toho ji teda rozhodně nemuzeme davat ze to ma prusle a ze si tam zlame nohy tak ji rikam, ze je to úplně stejny jak postylka, ze to používá kde kdo. Tak me zacla vykládat ze se to bude teda muset obdelat molitanem aby si na tom neublizila. Je toho mnohrm více, ale ted takhlr si hned na vse nevzpomenu ale proste vse přehnaně řeší a mě tim stresuji a uz vytaci :(

Tak mně by tohle tedy taky hodně vadilo. Ale já jsem držka držkatá a tchýni nebo kohokoli jiného bych usadila, že je mi úplně jedno, co si myslí, protože o tomhle rozhoduji já a manžel/přítel. A bylo by mi u zadku, že se urazí. Ale před manželem bych si tedy nestěžovala, maximálně se ho zeptala na názor na tu konkrétní věc, ale ne před rodiči. A partnerovi rodiče nikdy nepomlouvat! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
8.1.20 16:03
@PaníBovaryová píše:
Ony jsou totiž rady a „rady“. Rada jako taková ve stylu - nám to tehdy říkali takto a fungovalo to, možná bys to mohla zkusit - je naprosto OK. „Rada“ ve stylu - proboha, ty to děláš takto? A to budeš jako…? A proč to děláš tak? - apod. je jenom zaobalená kritika ve stylu „ale já to myslím dobře“ a na psychiku čerstvé matky naprosto devastující.
Jenomže ve chvíli, kdy se řekne „tchyně“ a „maminka“ jsou tady některé okamžitě nastartované kritizovat snachu, i kdyby měla pravdu.
@PaníBovaryová píše:

stejně by mně zajímalo, co dnešní uvědomělé matky můžou dělat tak špatně, že potřebují radit aještě nevyžádaně. Baví se ty tchýně vůbeco něčem jiném?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová