Není to jako dárek nevhodné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4458
25.9.18 11:36
@Anonymní píše:
Jj, to si pamatuju. A živě si pamatuju, když manžel donesl výbavu od tchýně. Utěrky šly, ale povlečení na tkanice. Na prostěradlech člvoěk musel udělat uzel, aby držela na posteli. Protoe tchýně před x lety pracovala v textilce. No a já nakoupila napínací prostěradla a navíc ještě proloužené verze povlečení a peřin. No a tchyně to dorazila tím, že se na ta stará dá přece pruh látky přišít. :D

Já dostala výbavu od babičky asi v 10 letech. Když mi bylo 15, tak jsem na to povlečení hleděla se zármutkem a teď jsem ho vytáhla po 18 letech a jiné už nepovlékám. Ta bavlna se s dnešním šmejdem nedá porovnávat a ty roztomilé vzory jsou prostě zase in :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
25.9.18 11:38
@cverunka píše:
Já dostala výbavu od babičky asi v 10 letech. Když mi bylo 15, tak jsem na to povlečení hleděla se zármutkem a teď jsem ho vytáhla po 18 letech a jiné už nepovlékám. Ta bavlna se s dnešním šmejdem nedá porovnávat a ty roztomilé vzory jsou prostě zase in :D
:pankac: Souhlas. Já i ty pruhy našívám a není to ošklivý :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.9.18 11:42
@Anonymní píše:
Jj, to si pamatuju. A živě si pamatuju, když manžel donesl výbavu od tchýně. Utěrky šly, ale povlečení na tkanice. Na prostěradlech člvoěk musel udělat uzel, aby držela na posteli. Protoe tchýně před x lety pracovala v textilce. No a já nakoupila napínací prostěradla a navíc ještě proloužené verze povlečení a peřin. No a tchyně to dorazila tím, že se na ta stará dá přece pruh látky přišít. :D

jo jo, také můj manžel měl pěkně výbavu, ještě i zásobu nití do šicího stroje atd.
U nás se taktéž vyspravovalo: náhradní límce nebo pruhy u košile k pyžamu, závěsy - to byla extra třída :mrgreen:
Chápu tu generaci, kdy bylo po válce, nebylo vůbec nic, tak si pomáhali, jak to šlo. Ale v posledních desetiletích to snad není nutné. Nevadí mi použité oblečení, ale tak nějak použitelně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.18 11:44

@Leppäkerttu jo já mu řeknu, že much ci dát jen drobnost

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.18 11:46

@Lama Lama já tak nějak vím kam chce, mluví o tom dlouho, viděla jsme s ním x dokumentů a pamatuji si kam chtěl , nicméně nebylo by to, že ted a tady se toho budeme držet do písmena, jasně, že by se to pak ještě s ním dodělalo, pozměnilo, ale takový ten základní koncept, abychom viděli kolik cca by to vyšlo - kolik cca šetřit v těch hrubších rysech..

• Citovat
  • Upravit
2950
25.9.18 11:49

@dedrichov to není o nevdecnosti… proste sis přála něco co vyuzijes hned a v 15ti se není co divit - upřímně si myslím ze tohle můžou když už chtějí maminky nakupovat ale nedávat to dětem natož slecnam - jednak se to změní a holky by daleko raději šly a koupily si šaty nebo boty apod a není to nic špatného nebo něco kvůli čemu by si člověk měl připadat hloupé - už vidím jak se 15ti léta holka rozplývá nad povlecenim do výbavy a uterkami … maminky to nemysli špatne ale když už by se svoji dcerou mluvily víc tak by možná věděly ze s tímto jim zas takovou radost neudelaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.18 11:52

@LucinkaPardubice Trolly, trolly trolliky trolly, trolly trolliky trolly :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.18 11:52

btw, ta cesta, stejně by byla na mně :D on tyhle věci nedělá, nekouká na mapy,trasy a hotely, navíc umím lépe jazyk, takže on by byl ztracen něco hledat a složitě si překládat..před pár lety byl velký sen okružní jízda na jihu francie, řekl mi kam zhruba chce a já to naplánovala, jelikož jeho to nebaví vyhledávat,že ej to moc práce, on je schopný tam jet na blind, což u japonska a fakt nejde, kor s děckem, nicméě, kdyby chtěl něco pozměnit, není problém, bylo by to v hrubších rysech, vím, že se vše může změnit..

ještě o tom tedy popřemýšlím..nicméně ta cesta by se stejně pomalu musela začít plánovat, abychom věděli rozpočet a kolik našetřit a kdy začít šetřit..mohlo by to být hezké překvápko, on vůbec nepočítá, že bychom tam jeli :D a tím, že by to už bylo trochu naplánované, by jsme se fakt snažili, bojim se, že mu dám prasátko, kam budeme dávat peníze a pak do toho šáhneme, protože to bude jen takové to tlachání kam za to jednou

• Citovat
  • Upravit
7355
25.9.18 12:00

Takže překvapení je v tom, že pojedete celá rodina a rozpočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.9.18 12:01
@Lioness34 píše:
maminky to nemysli špatne ale když už by se svoji dcerou mluvily víc tak by možná věděly ze s tímto jim zas takovou radost neudelaji…

Tak tady jsi to přesně trefila. U nás se vždy zásadně řešilo, až bude až až až až …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
25.9.18 12:03

Zakladatelko. Za mě fakt nápad super. Jak budeš začínat v té knize?, čím? - klidně sz, nechala bych se inspirovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
25.9.18 12:05
@Anonymní píše:
btw, ta cesta, stejně by byla na mně :D on tyhle věci nedělá, nekouká na mapy,trasy a hotely, navíc umím lépe jazyk, takže on by byl ztracen něco hledat a složitě si překládat..před pár lety byl velký sen okružní jízda na jihu francie, řekl mi kam zhruba chce a já to naplánovala, jelikož jeho to nebaví vyhledávat,že ej to moc práce, on je schopný tam jet na blind, což u japonska a fakt nejde, kor s děckem, nicméě, kdyby chtěl něco pozměnit, není problém, bylo by to v hrubších rysech, vím, že se vše může změnit..ještě o tom tedy popřemýšlím..nicméně ta cesta by se stejně pomalu musela začít plánovat, abychom věděli rozpočet a kolik našetřit a kdy začít šetřit..mohlo by to být hezké překvápko, on vůbec nepočítá, že bychom tam jeli :D a tím, že by to už bylo trochu naplánované, by jsme se fakt snažili, bojim se, že mu dám prasátko, kam budeme dávat peníze a pak do toho šáhneme, protože to bude jen takové to tlachání kam za to jednou

Tak pak to udělej.. :srdce: ale nedávej to pod stromeček jemu..ale jako společný dárek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
25.9.18 12:09
@Anonymní píše:
btw, ta cesta, stejně by byla na mně :D on tyhle věci nedělá, nekouká na mapy,trasy a hotely, navíc umím lépe jazyk, takže on by byl ztracen něco hledat a složitě si překládat..před pár lety byl velký sen okružní jízda na jihu francie, řekl mi kam zhruba chce a já to naplánovala, jelikož jeho to nebaví vyhledávat,že ej to moc práce, on je schopný tam jet na blind, což u japonska a fakt nejde, kor s děckem, nicméě, kdyby chtěl něco pozměnit, není problém, bylo by to v hrubších rysech, vím, že se vše může změnit..ještě o tom tedy popřemýšlím..nicméně ta cesta by se stejně pomalu musela začít plánovat, abychom věděli rozpočet a kolik našetřit a kdy začít šetřit..mohlo by to být hezké překvápko, on vůbec nepočítá, že bychom tam jeli :D a tím, že by to už bylo trochu naplánované, by jsme se fakt snažili, bojim se, že mu dám prasátko, kam budeme dávat peníze a pak do toho šáhneme, protože to bude jen takové to tlachání kam za to jednou

Tak v tom případě jo. Ale zrušila bych tu dohodu o nedávání si dárků. Aby se pak necítil trapně. Dejte si třeba nějaký finanční limit, pokud je to čistě kvůli penězům. Nebo bych to nedala k Vánocům, ale třeba k narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
25.9.18 12:16

za mě super, kor když on nerad plánuje :potlesk: já ti rozumím, je to tímhle takový víc reálný, když už to má jasné body a tak..

S tím, že to nebude závazné a je to společný dárek.

My takhle plánujeme USA, chceme projet od NY dosan Francisca napříč, no plánujeme, plánuju, muž je stejný, řekl mi, at každý den nejsme na cestě, odpočinkový dny a že asi 5 bodůco fakt chce vidět a zbytek je na mé maličkosti :D

Jasně, že se věci můžou změnit, ale tak je fajn mít přehled třeba kde v Tokyu bydlet, vytipovat si ta místa která chcete vidět a dle toho najít oblast ubytování, Tokyo má několikcenter, megapole, tamto chce fakt rozplánovat, kor pokud budete mít jen pár dní..a najít třeba hotely, guest housy apod v dané lokalitě a přibližnou cenu, která se může samo změnit, ale jen pro přehled, x míst, kde by v té oblasti šlo ubytovat, zjistit dostupnosti v daných měsících, abyste věděli, kdy třeba nejlépe rezervovat s předstihem apod..

Zorientovat se v tokyjské mapě asi bude taky chvilku trvat :D

nech si tam třeba volná místa,co víš 100%, že tamcche vidět a ty si rozplánujte spolu..

držím palce, hezký dárek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
25.9.18 14:32

Me by to zklamalo. 1) ze to je jen plan 2) ze jsi to cele naplanovala beze me
To bych ho radsi vzala na Running sushi, kdyz na Japonsko jeste neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová