Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Duše_jako_kaviár píše: Více
a vadilo by ti víc, kdyby ti partner zamlčel neplodnost nebo vraždu? ![]()
@mikča89 píše: Více
Jo ale my nevíme, co mu je. Psala o nějakém zákroku. To nemusí znamenat, že nemá spermie. Ale já si stejně myslím, že je to troll.
@Keyllah píše: Více
Kdyby mi muž zamlčel neplodnost, tak bychom spolu cestovali, staral by se mi o děti a čas s ním strávený by byl fajn. S vrahem bych to asi nezažila, stačilo malinko zapojit rozum a hned vím. ![]()
Tak samozřejmě by mi vadilo víc, kdyby mi zatajil, že je vrah. Neplodnost se dá řešit mnoha způsoby. To, že je někdo vrah se prostě nedá přejít.
@Anonymní píše: Více
jakože by jsi plánovala rodinu, každý měsíc čekala a v 50 kdyby jsi se to dozvěděla, tak by to bylo strašně fajn ![]()
počkej, ale to mluvíš o něčem jiném - on by ti zatajil neplodnost, takže jaké pak řešení. Zatajení je o tom, že ty pořád doufáš, že otěhotníš, až ti uteče čas, kdy je to pro tebe vůbec možné…pleteš do toho řešení neplodnosti a to je něco jiného než zatajení neplodnosti, kdy jsi vlastně i ty k ní nevědomky odsouzena…
Ale ty bys nevěděla, že je neplodný, tak co bys mohla řešit? ![]()
V případě, že už máš dvě děti, tak je takový partner fajn, můžeš s tím nesouhlasit, ale ženy by měly také otěhotnět jen do určitého věku…a neargumentuj prosím Kájou Gottem, to je extrém.
Ale té partnerky se nikdo neptal, zda jí dvě děti stačí, on si to jenom pan bratr myslel, že by jí stačit mohly. Proč máš potřebu určovat jiným ženám, kolik mají mít děcek a kdy?
Příspěvek upraven 27.11.25 v 08:10
A on v případě, že se zadaří odsouzen starat se doživotně o tři děti nebo případně platit výživné, že se paní rozhodla otěhotnět…vidíš jak je ošklivé použít slovo odsouzena?
Tahle jitrnice má dva konce.
Ale ti dva z této diskuze nebyli v této situaci. Oni neřešili početí ani neabsolvovali žádné kroky k tomu, aby se jim to podařilo, pokud nepočítáš klasickou soulož. Nebyli na žádných vyšetřeních a nesnažili se o miminko, navíc ona už dvě děti má.
A jinak teda, kdyby se to týkalo mě, tak mi samozřejmě bude víc vadit, kdyby mi partner zatajil vraždu než neplodnost.
Ale ona zjevně další dítě chtěla že? A jelikož nevěděla, že s ním to nejde, nechala tomu zkrátka volný průběh, proč by někam kvůli početí chodila na vyšetření?
Klasická soulož je snad základ početí, ne?
Příspěvek upraven 27.11.25 v 08:14
@lucad77 píše: Více
Tu potřebu nemám, každá ať si žije podle svých možností.
No to svými slovy zde popíráš. Nebo ostatní teda mohou žít, jak chtějí, jenom té tvojí švagrové zkrátka dvě děcka měly stačily a basta.
@lucad77 píše: Více
Tak se může také nechat oplodnit bez muže a dítě, třetí, svůj sen bude mít.
nikdo jí neodsoudil, jen ho nebude mít s mužem co se jí a jejích dětí ujal.
Nebo může hledat dál, muž v jejím případě-s dvěma dětmi by byl použité zboží, spousta žen by radila do toho nejdi a sama je ale také použité zboží, navíc našla téměř nemožné, v čem je problém.
Sama to nepochopím, dítě mít může, jen bez závazků nezúčastněného.