Nerespektování mých hranic ve společném bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2330
3.7.26 07:04
@Hanča1234 píše: Více

I kdybych byla jediná na světě, není to míň validní.

V mé bublině je teda takových párů poměrně dost, nebo minimálně vydělávají velmi podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2333
3.7.26 07:09

@KKubula Já, neznám žádný pár kde by žena živila muže.
Na druhou stranu znám dost párů kde žena vydělá víc než muž, ale to dnes není nic výjimečného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
3.7.26 07:13
@Hanča1234 píše: Více

Já nemyslím živit jakože on nepracuje nebo nevydělává. Já třeba „živila“, když byl manžel na rodičáku, a vždycky jsem vydělávala násobek toho, co on. Naštěstí neměl takové ego, aby to neunesl. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21636
3.7.26 07:14
@Takyjedna píše: Více

to, co předvádíš je šílená viktimizace oběti. Nebo strašná naivita, že „zabojuješ“ a překonáš léty podvědomě tvarované předsudky mnoha lidí.

Příspěvek upraven 03.07.26 v 07:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2333
3.7.26 07:15

@KKubula jo tak, no tak to je úplně jiná situace než když chlap nemaká :lol:
Holek co vydělá víc než muž znám plno( většinou OSVČ)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
3.7.26 07:40
@PaníBovaryová píše: Více

Sice nevím, koho viktimizace, jaké konkrétní oběti, ale když se s tím nic nedá dělat, tak nedá, no. Tak si to nech. Tak buď obětí. Týká se to tebe? Však netvrdím, že je to lehký, že ti s tím nemůže nikdo pomoct, když se rozhodneš, že se s tím něco dělat dá. Ale zdá se mi zvláštní, že kdysi byly striktní pravidla a lidi nediskutovali, postupně se rozvolňují ( asi samy od sebe, tedy) a teprve až teď, když se to rozvolňuje, si lidi stěžují na společnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11581
3.7.26 08:10

Celé jsi to dost zjednodušila, ale když budeš stát sama proti všem, opravdu se ti může snadno stát, že neprosadis co potřebuješ. Když už stojí víc lidí se stejnou myšlenkou, je to jednodušší. A když budeš mít někoho, kdo tě podpoří, je to super. Akorát právě často tě nikdo nepodpoří a snaží se tě přesvědčit, že jsi vadná. A jsou to ti nejbližší, které dlouhou dobu bere člověk jako ty, kteří mají pravdu a může jim důvěřovat. Možná jsi to nezažila, tak se ti to těžce chápe.
Já třeba doteď zažívám od rodičů rozdílný přístup než k bratrovi, a to je mi skoro 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
3.7.26 08:45
@jita22 píše: Více

U nás sice v rodině sice vládly baby, ale rozhodně ne rozumně a spravedlivě. Ale nebudu se s tím smiřovat a říkat, že za to může společnost. To se těžko asi vysvětluje, někomu, kdo ještě potřebuje foukat bolístky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2561
3.7.26 08:46

@jita22 přesně to už jsem teď slyšela hodněkrát, že jsem vadný kus, no nebylo to ani tak slušně vždy podáno.. já jsem se vždy snažila s lidmi vycházet a už na to se.ru. S některýma lidma to zkrátka nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8214
3.7.26 09:02
@Ann74 píše: Více

Já naopak pozoruju, jak se hodně lidí, co rozhodně nejsou socky, ke dřevu zase vrací. Ať už ve formě zplynovacího kotle s akumulačníma zásobníkama, nebo alespoň pořizují krbovky. Častý vývoj - hurá, zbavíme se kotle na uhlí, pořídíme elektrokotel a podlahové vytápění - Nějak moc to žere elektřinu, pořídíme tepelné čerpadlo - pořád to nějak moc žere a tolik to netopí - moderní zplynovací kotel, nebo alespoň krbovky na přitápění. Občas je mezistupeň ve formě kotle na pelety, nebo na plyn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21636
3.7.26 09:08

Ja ti tu dam priklad z trhu prace a jak predsudkovite pristupuje k zenam a ty na to napises, ze staci jenom trochu premyslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
3.7.26 09:13

Jestli tě fakt zajímá, co je viktimizace, tak je to tvoje poslední věta. Člověk s traumatem se opravdu potřebuje poléčit, a říkat tomu „foukat si bolístky“ (rozuměj jsi slabá a fňukáš) je přesně to, co nepotřebuje slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
3.7.26 09:33
@KKubula píše: Více

Nene, to jsi špatně pochopila. Obět jsi, dokud se lituješ, až se toho nasytíš, tak se naseješ a vezmeš si za to zodpovědnost. Nenecháš se už šikanovat. Ony i ty předsudky z trhu práce fungují, jenom když se lidi nechaj. A jo, bolí to si něco nenechat líbit. :). Tím bych to asi ukončila. Změníme téma?
Máte radši ty splynovací kotle, nebo podlahový topení? A fandíte spíš Simoně, nebo paní učitelce? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2561
3.7.26 09:44

haha jo topení je v létě skvělý téma, ještě mám spálený záda z neděle :D ale pořád lepší než nějaká simona s učitelkou, vůbec nevim vo co de, ale určitě budou trapný vobě dvě, bych tipla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
3.7.26 09:50
@inzenyrka85 píše: Více
:D. Já teda fandím tý učitelce, i když udělala přešlap a asi velkej, ale vzhledem k tomu, co dělá Simča ( všude se vystavuje, i děcka a můžeš jí jenom tleskat ) bych jí to prominula a kdyby jí ta káča chtěla nějak zničit, tak klidně přispěju nějakou tu pětikačku na právníky :D. A teplá podlaha v zimě fajn, ale nepraktická. Radši ty kotle.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí