Nesnáším svého muže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.2.17 09:46
@opulus píše:
Jak nepřipouští?
Ukončí diskuzi ještě dřív než mohla začít s tím, že se o tom bavit nechce?

Proč ne? Já to vidím v barvách:
„já se o tom nehodlám bavit“
„měli bychom si o tom promlivit, vždyť…“
„já se o tom nechci bavit“
„tak přeci… co myslíš?“
„já se o tom nebudu bavit“

A partner odchází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.17 09:47

A to je slušná, neitalská varianta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.2.17 10:12
@Paralenka červená píše:
Proč ne? Já to vidím v barvách:
„já se o tom nehodlám bavit“
„měli bychom si o tom promlivit, vždyť…“
„já se o tom nechci bavit“
„tak přeci… co myslíš?“
„já se o tom nebudu bavit“A partner odchází.

Pod „nepřipustit diskuzi“ si umím představit i to, že diskuzi záměrně shazuje případně odvádí téma jinam, zesměšňuje partnera… nebo i to, co popisuješ.

I u tvého příkladu je určitě nějaký vnitřní důvod proč se o tom nechce bavit, avšak na druhého tohle působí jako arogance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
3.2.17 10:49

@Paralenka červená Aby nedošlo k nedorozumění… nechci tím říct, že i když má nějaký vnitřní důvod, tak by neměl s partnerkou mluvit a uspokojit její potřebu promluvit si o problému. Ten vnitřní důvod není na jeho omluvu, jen jsem tím chtěl říct, že tam nějaký je. A pokud jej dokáže/dokážou pojmenovat mohou s ním pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80235
3.2.17 11:08

No já vážně nevím. Je mi to celé divné. Docela by mne zajímalo, v jakém oboru ten člověk podniká. A v jakém regionu, aby do toho pohřbil takové prachy tak krátké době.
A vážně si myslím, že zakladatelka je rozhodnutá se rozvést, at tady napíše kdo chce co chce. Ale je to jen její věc, bohužel. Protože si myslím, že by třeba mohla ocenit to, že ten její chlap se jak se zdá už začíná vzpamatovávat, jezdí domu dřív, co víme, třeba se už odrazil od dna, třeba už začíná ty dluhy umořovat. No a do toho mu hezky přijde manželka s rozvodem, protože je takový a makový a arogantní a sobec. Zkusila se na to někdy podívaz i jeho očima? Podle vás je sobec, protože začal podnikat, i když jí se to moc nelíbilo. Nebo tedy vůbec nelíbilo. A ona by sobec nebyla, kdyby od to kvůli ní vzdal? Vzdal se svého snu? A jsme u toho - když si chlap prosadí své, je sobec, když to udělá žena, má právo na svůj život. nezlobte se, ale takto vztahy skutečně nemohou fungovat. Znovu bych poradila jediné - at dá ona najevo zájem o jeho podnikání, at mu vysvětlí, že pokud je on ve s. ačkách, tak je v nich i ona a je potřeba, aby se z nich vyhrabali oba. ne že za ním dojde a dá žádost o rozvod.
A - ted prosím ironie - nakonec on splní její přání! Chtěla jít bydlet do bytu, jasně půjde, protože musí prodat dům. Chce žít prostě - bude, protože prodávají všechny cenné věci.
Ale nezlobte se, jak může prodat dům, jen aby bylo na pár měsíců na živobytí? A luxusní auta? Když si to převedu na nějaké, i minimální částky, tak snad prodám jedno luxusní auto a mám vystaráno třeba na rok, ne? Prostě to vidím jinak než vy ostatní zde, ale to tak bývá, nemůžeme mít každý stejný pohled na věc.
Jo a co bych řekla dceři? Asi tohle - vybrala sis ho, mně se nelíbil ( protože bych asi viděla líp než ona, co je zač), tak ho máš. Tohle je důsledek. Přijdte oba a probereme to. A nevyšiluj mi tu, na to nemám nervy. Tohlebych jí řekla, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.17 12:00
@inkakřivák píše:Jo a co bych řekla dceři? Asi tohle - vybrala sis ho, mně se nelíbil ( protože bych asi viděla líp než ona, co je zač), tak ho máš. Tohle je důsledek. Přijdte oba a probereme to. A nevyšiluj mi tu, na to nemám nervy. Tohlebych jí řekla, jo?

To bys fakt řekla, nebo je to ještě ironie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80235
3.2.17 13:24

Top bych jí řekla. Protože si myslím, že pokud by si chtěla dcera vzít idiota, asi bych se jí to pokusila rozmluvit poukázáním na to, že idiot je. A když tedy si ho vzala, tak bych asi byla naštvaná. A když by s tím přišla, asi bych jí prvně tohle řekla - máš cos chtěla, o čempak jsem mluvila před svatbou. A pak bych jí nabídla pomoc - přijdte oba a budeme hledat řešení. Jo já jsem zlá. I když bych za své děti dýchala, kdyby to chtěli a bylo to potřeba. Ale nemám ráda blbečky, no. A nemám ráda, když někomu poukazuji na jasnou věc a on ji nevidí. Myslím si, že mozek máme v hlavě všichni a všichni máme jaksi povinnost ho používat. nebo snad ne? Mám být slabá a tolerantní k hlouposti? Ba ne. Pokud to není nějaké postižení, z lékařského hlediska, pak hloupost nezasluhuje omluvu. Asi tak. nakonec kolik je tu příběhů typu vzala jsem si násilníka, opilce, děvkaře - a on mne bije, chlastá, tahá se s ženskýma. Tohle se přece nedá litovat? Nebo ano? To nemají ty holky rozum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30149
3.2.17 13:28
@inkakřivák píše:
Top bych jí řekla. Protože si myslím, že pokud by si chtěla dcera vzít idiota, asi bych se jí to pokusila rozmluvit poukázáním na to, že idiot je. A když tedy si ho vzala, tak bych asi byla naštvaná. A když by s tím přišla, asi bych jí prvně tohle řekla - máš cos chtěla, o čempak jsem mluvila před svatbou. A pak bych jí nabídla pomoc - přijdte oba a budeme hledat řešení. Jo já jsem zlá. I když bych za své děti dýchala, kdyby to chtěli a bylo to potřeba. Ale nemám ráda blbečky, no. A nemám ráda, když někomu poukazuji na jasnou věc a on ji nevidí. Myslím si, že mozek máme v hlavě všichni a všichni máme jaksi povinnost ho používat. nebo snad ne? Mám být slabá a tolerantní k hlouposti? Ba ne. Pokud to není nějaké postižení, z lékařského hlediska, pak hloupost nezasluhuje omluvu. Asi tak. nakonec kolik je tu příběhů typu vzala jsem si násilníka, opilce, děvkaře - a on mne bije, chlastá, tahá se s ženskýma. Tohle se přece nedá litovat? Nebo ano? To nemají ty holky rozum?

Ta pravá velká Láska všechno změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30149
3.2.17 13:30

@inkakřivák a taky se někdy od základu změní ta povaha toho chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80235
3.2.17 13:40

@Honza 12 Jo. ještěže moje děti nejsou hloupé a umí odlišit pohádku a realitu.
Nezmění. Povaha se může změnit leda nemocí si myslím. Jinak ne. prostě jak říkali naši prarodiče - čím hrneček navře, tím je cítit. Může se ten člověk leda přetvařovat, to jo, ale povaha je jednou daná a hotovo. Stejně jako se tyran a násilník a dívkař nepromění během doby jen tak v anděla světla, stejně tak se z anděla světla nestane par. chant. I když tedy po svatbě se to zde stává běžně. A když ne po svatbě, tak po otěhotnění nebo narození mimíska. Jsem si tak ňák všimla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
5.2.17 17:36
@opulus píše:
Jak nepřipouští?
Ukončí diskuzi ještě dřív než mohla začít s tím, že se o tom bavit nechce?

Třeba jak psala @Paralenka červená.
Nebo jiný případ:
Já: nelíbí se mi…, potřebuju si o tom promluvit.
On: já se s Tebou o tom bavit nebudu…

A nepromluvil…

Pořád akorát omlouváš toho chlapa. Fakt nechtěl řešit nic. Žádný můj problém nepovažoval za dost důležitý, aby mu věnoval nějaký čas.

Tak mi řekni, jak jsme se měli domluvit :palec:.

• Citovat
  • Upravit
80235
5.2.17 19:27

To je pak blbý, nedá se to vynutit. jedině schovat všechny kalhoty aby neměl v čem odejít a pak hezky zaječet - tak, a ted budeme konečně mluvit. Ne, vážně nevím. Ale asi fakt nic řešit nechtěl a spíš čekal, že to rozsekneš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
5.2.17 20:11
@inkakřivák píše:
To je pak blbý, nedá se to vynutit. jedině schovat všechny kalhoty aby neměl v čem odejít a pak hezky zaječet - tak, a ted budeme konečně mluvit. Ne, vážně nevím. Ale asi fakt nic řešit nechtěl a spíš čekal, že to rozsekneš ty.

Tak já jsem to nakonec rozsekla. Ale asi jinak, než chtěl :?.

Mně tady baví ty teorie, že se dá s každým domluvit a podezření, že jsou ženy ty, které tu dohodu jakkoliv komplikují. Proto se snažím dopídit nějakého řešení, protože já jsem ho nenašla.

• Citovat
  • Upravit
5533
6.2.17 09:27
@Kobea píše:
Třeba jak psala @Paralenka červená.
Nebo jiný případ:
Já: nelíbí se mi…, potřebuju si o tom promluvit.
On: já se s Tebou o tom bavit nebudu…

A nepromluvil…

Pořád akorát omlouváš toho chlapa. Fakt nechtěl řešit nic. Žádný můj problém nepovažoval za dost důležitý, aby mu věnoval nějaký čas.

Tak mi řekni, jak jsme se měli domluvit :palec:.

Tak nevím, v čem se liší tvůj příklad. Přijde mi, že obě dvě píšete o tom samém.
Je možné, že se tak snaží problém (konflikt), který hrozí potlačit. Může za tím být vliv třetí osoby, která jej silně názorově ovlivňuje. Někdy i dotyčný zaujímá postoj, aby neklesl v očích třetí osoby.
Nebo nechce navenek připustit svůj omyl či chybu, s tím že „když se o problému nemluví, tak problém není“.
Těch příčin se dá vymyslet hodně. A řešení je možné jen při překlenutí té příčiny.

Řekl bych, že v mnoha případech by mohlo pomoci využít nějakého mediátora, například psychoterapeuta.

Jinak, já tu nikoho omlouvat nechci. Snažím se najít i pohled z druhé strany. Pak to sice může vypadat, že jej omlouvám nebo obhajuji, ale tak to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80235
6.2.17 10:06

@Kobea No právě, on tě prostě donutil to vyřešit, a sám zůstal před sebou i ostatními tím"lepším" - to tys přece zvolila řešení. Možná právě proto utíkal před tím rozhovorem. Je to těžké. Leda zkusit toho mediátora, jenže když druhý nechce, nijak ho nedonutíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí