Nesnáším svého muže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7250
6.2.17 12:55
@Kobea píše:
Některé věci je potřeba dřív nebo později dořešit. Jinak stojí mezi dvěma jako překážka, která brání komunikaci. To, že to třeba vytěsníš, ještě neznamená, že to v druhém neleží jako balvan :nevim:.
Já se ke starým křivdám nevracím. Učím to i svoje děti, ať pořád nevytahují minulost. Ale poprat se s tím je těžké a odložit to ještě těžší. A každý to nedokáže.

jo, mas uplnou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
6.2.17 12:58
@Honza 12 píše:
hm.. Každopádně, věci, u nichž neexisuje reálné řešení, se dořešovat nemůžou(protože řešení skutečně neexistuje), a ani by se neměli zbytečně vytahovat na světlo, a patlat se v nich. No ale to už teoretizujeme. :think:

Zkus dát nějaký konkrétní příklad. Tahle obecně to je debata o ničem :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
6.2.17 13:01
@Bůča píše:
presne, ja to taky odnesla zdravotne. psychika je fakt masakr, co vsechno dokaze ovlivnit. uplne vsechno. ja zacinam chodit na terapii :roll: pze vim, ze to nikam nevede, ale proste se s tim sama nepoperu no. po hodne letech jsem myslela, ze urcity veci jsou pryc. nejsou. vim, ze musim chtit a pomoct si musim hlavne ja sama. a bude to beh na dlouhou trat, ale musim do toho jit. doufam ze me terapeut navede. pomuze mi tu minulost zpracovat. pouvazuj nad tim taky. vazne :kytka:

Já jsem si pomohla sama, ale jinak než přes klasické psychoterapie. Stálo mě to strašně moc času, taky dost peněz, ale stálo to za to. ;)

• Citovat
  • Upravit
30149
6.2.17 13:01
@Bůča píše:
to mam vis kde. mam plny zuby chytrolinu podobnych tobe. takze nejaka tva hlaska o tom, co by melo nebo nemelo byt zapomenuto me dokaze fakt vytocit. byt v moji kuzi, takovou slataninu bys nenapsal. tak na me uz nereaguj, jinak brzdit nebudu.

Jo, jak chceš, ale zbytečně na mě startuješ, zbytečně se vytáčíš. Nic zlého jsem ti neudělal. 8o No nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30149
6.2.17 13:03
@Kobea píše:
Zkus dát nějaký konkrétní příklad. Tahle obecně to je debata o ničem :nevim:.

Proto píšu, že je to teoretizování. A vymýšlet násilně nějaký příklad, není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.2.17 13:08

@Kobea ze to bude na dlouho, to vim.neni na to univerzalni lek. bohuzel. musim jen ja sama.kdyz jsem si to uvedomila, malem me je.lo :roll: ale vlastne to je spravny. vzdycky zacinat od sebe. pze to je muj boj, ze jsem takova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.2.17 13:10

@Honza 12 jo asi jo, ale me to vycilo. neni to nic proti tvoji osobe. jen proti tomu nazoru.mas na nej pravo. ja zas mam pravo na ten svuj. nema cenu to resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30149
6.2.17 13:16
@Bůča píše:
@Honza 12 jo asi jo, ale me to vycilo. neni to nic proti tvoji osobe. jen proti tomu nazoru.mas na nej pravo. ja zas mam pravo na ten svuj. nema cenu to resit.

Nějak asi nežiju v tom, že máme na stole něco tak důležitého k řešení, tak důležitý aby to vůbec mělo cenu řešit, že to tam leží, není zameteno, a začínáme zametat až po letech. Proto jsem psal, že by to mělo bejt zapomenuto. Protože co lze vyřešit, to vyřešíme. Co nemá řešení, tak to se hold musí přejít a nazdar bazar. Ale po x letech mě to přijde fakt zvláštní. A není to nic proti tobě. Jen mě to zaujalo. Ale hlavně klid a nerozčiluj se se mnou. ;) :kytka:

Příspěvek upraven 06.02.17 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.2.17 13:17

@Honza 12 :mrgreen: ok, nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
6.2.17 13:35

Zakladatelko, napsala jsi to výstižně-jsme bohužel v Čechách. Tady každá matka, která ještě nemá z mozku vykojenou hroudu, je krkavčí. Já na Tvém místě bych se alespoň částečně vrátila do práce, psychicky se Ti uleví a kdyby ten Váš vztah nakonec nedopadl, budeš mít možnost žít bez něj, aniž byste s dítětem nějak strádali. Já jsem se také ve dvou letech dcery vrátila do práce, protože mi neskutečně chyběla, ale na rozdíl od Tebe mám bezva chlapa.Od tchýně jsem si vyslechla, jaká jsem kariéristka, ale je mi to fuk. Díky vzdělání a slušně placené práci moje děti ví, co je moře, hory, výlety a finančně stabilní zázemí. Je mi líto těch dětí, jejichž matinky prodřepí 3roky na pískovišti s cigaretou v ruce a pak tu honí rady, co a jak na pracáku.
Zařiď se bez něj, on evidentně Ti chce jen vzít sebevědomí nebo má nějaké problémy s podnikáním a stydí se Ti to říct. Drž se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
6.2.17 13:43

To je velmi zajímavá debata, co tady vedete.
Mě se osvědčilo být naplno sama sebou. I když posun u sebe vnímám v tom, že dřív jsem byla velký dumač a řešič a už deset let některé věci přejdu, protože vím, že je u těch věcí pitvání k ničemu. Ale to ne tak, že bych potlačovala sama sebe, prostě jsem se naučila některé prkotiny hodit za hlavu a nevracet se k nim.
Ale zároveň vím, že věci, které hluboko zasáhly mojí duši, je potřeba vyléčit a naprosto je zpracovat, aby neovlivňovaly dál můj život. Takže můžu říct, že nemám žádné kostlivce ve skříni. Moje 13 komnata je důkladně vysmejčená a je mi tak fajn. Každá nedořešená věc je dobrá jen jako zárodek psychosomatického onemocnění. Zásadně nic nepotlačuji, jedinou výjimkou je potlačení pudů pokud mě začne přitahovat někdo jiný, než partner. :mrgreen:

Jinak, Honza se vždy projevoval jako typický neřešič. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.2.17 14:06

@Katy 7 jak se to dela? zpracovat je, aby neovlivnovaly budoucnost? jak to zpracujes? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
6.2.17 14:15

@Bůča

:) podle mě to nejde, budoucnost ti to ovlivní už jenom tím, jak se na základě téhle zkušenosti rozhodneš. Maximálně můžeš udělat to, že pokud to v sobě vyřešíš, nebudou tě špatné zkušenosti strašit v noci ze spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.2.17 14:25

@Modesta vis o tom neco? jak te ovlivnuje reseni minulosti? me to ze spani nestrasi. strasi me to jinde v zivote.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106944
6.2.17 14:33
@jakanas píše:
Týjo ty se trápíš " u nas slo teda o x let starou zalezitostí?" Mám výhodu v tom že co si nenapíšu to do deseti dnů zapomenu. Žije se tak snadněji :dance:

no to prave ten rozdil mezi muzskym a zenskym myslenim pusobi nejvetsi problemy ve vztazich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí