Nesnáším svoji sestru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.3.18 11:58

@terinka4444 Divej já nikomu neříkám, jak má vychovávat své dítě. Ujely mi nervy jednou a to proto, že její matka po ní chtěla ať si uklidí hračky a ona jí řekla „buď ticho ty krávo“. Bylo jí pět. Tak jsem se už neudržela. Ale neříkám jim jak ji mají vychovávat, je to jejich věc. Oni ví, jaký na to mám názor. Jen mi vadí, jak se chová ke mě. Nevím jak na ni mám reagovat. Třeba jsem tam byla před měsíce a oni že byli lyžovat. Tak mi ukazovali fotky z hor a já říkám, že neumím lyžovat, že jsem na tom už dlouho nestála. a ona na to „haha, ty jsi tak hloupá, že neumíš lyžovat a já joooo“. Jako v tu chvíli mě to naštvalo, ale mlčela jsem a nic neřekla. To hle mě vytáčí. Nebo já se bavím s našima, viděla jsem je po dlouhé době a ona že si s ní mám jít hrát. Já říkám, že za chvilku, až si pokecáme a ona že ne, že hned. Tak taťka řekl, že jdeme hnedka všichni s ní hrát, tak jsme šli.

• Citovat
  • Upravit
4071
29.3.18 12:00
@aiwwa píše:
on je rozdíl „nemít ráda“ a nenávidět, to je teda v rámci rodiny dost silné kafe. Mě taky brácha v dětství lezl na nervy, všichni ho rozmazlovali a já byla vždy druhá, ale nenávist? to ani náhodou. To je prostě emoce, která vždycky nejvíc ublíží tomu, kdo se jí nechá pohltit. A nenávidět osmiletou holku je teda síla.

Jenže ona sice napsala, že ji nenávidí, ale nechová se tak. Podle me ji spis leze na nervy. Kdyby jí nenávidela, tak jí škodí, dělá naschvály, možna by jí jednu lupla, kdyz ji malá taky mlátí. Ale to ona NIKDY neudelala. Když clovek nenávidí, tak škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.3.18 12:01

Proc neprijde tata za tebou a nebo se nesejdete treba v kavarne? Jsi snad take jeho dite, ne? Ji bych neresila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117140
29.3.18 12:01
@sediza píše:
Jenže ona sice napsala, že ji nenávidí, ale nechová se tak. Podle me ji spis leze na nervy. Kdyby jí nenávidela, tak jí škodí, dělá naschvály, možna by jí jednu lupla, kdyz ji malá taky mlátí. Ale to ona NIKDY neudelala. Když clovek nenávidí, tak škodí.

to je fakt. Ale rozhodně jí to ubližuje. myslím, že prostě i když je to sestra, tak s výchovou nic nezmůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.18 12:06

@aiwwa Já nevím jestli je to nenávist. Ale prostě za nimi nechci kvůli ní jezdit, když už ta´tka nalíhá, tak teda přijedu, vždycky jí přivezu bonbony, zeptám se jí jak se má, co ve škole a tímto se snažím konvezraci ukončit. nejhorší je, když taťka chce, abych tam třeba přespala (prý mě chce vidět častěji, i jeho manželka). Jakmlej sem tam dýl jak dvě hodiny, tak mi sestra příšerně leze na nervy a už mám sto chutí jí dát do nosu. Tak se radši vždycky vymluvím na práci/ na úklid doma nebo tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.18 12:07

@Jana525 Ta´tka pracuje v zahraničí, doma je vždy jen na chvíli a to pak pracuje na baráku. toho času moc nemá :(

• Citovat
  • Upravit
117140
29.3.18 12:14
@Anonymní píše:
@aiwwa Já nevím jestli je to nenávist. Ale prostě za nimi nechci kvůli ní jezdit, když už ta´tka nalíhá, tak teda přijedu, vždycky jí přivezu bonbony, zeptám se jí jak se má, co ve škole a tímto se snažím konvezraci ukončit. nejhorší je, když taťka chce, abych tam třeba přespala (prý mě chce vidět častěji, i jeho manželka). Jakmlej sem tam dýl jak dvě hodiny, tak mi sestra příšerně leze na nervy a už mám sto chutí jí dát do nosu. Tak se radši vždycky vymluvím na práci/ na úklid doma nebo tak.

tak to asi není nenávist, ale chápu jak se cítíš. u nás tohle bylo s bráchou, jak byl upřednostňovaný, tak jsem v konečném důsledku měla vztek na něj. Možná trochu žárlíš a ona na tebe? Ale jak jsem psala, nedivím se. A fakt si myslím, že už s ní tříská puberta a rodiče by jí měli usměrnit. Snaž se nad to povznést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.3.18 12:18

Milovat své sourozence není povinnost..nemáš ji ráda, tak neměj..
S otcem jdi raději na kafe si popovídat do kavárny nabo na oběd a tak.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.18 12:20

@aiwwa Není to žárlivost, spíš mi leze na nervy a příjde mi, že ji nemám ani trochu ráda. Když třeba moji druhou setru odvezli do nemocnice, tak jsem byla s nervama v kýblu a měla o ni hroznej strach. Hnedka jsem tam druhej den jela. A když jsem se dozvěděla, že takhle sestra je v nemocnici, tk mě zajímalo, co jí je ale by mi to jakoby jedno. A jela jsem za ní ne protože jsem chtěla, ale protože se to ode mě očekává. Asi za to půjdu do pekla :oops:

• Citovat
  • Upravit
Faris
29.3.18 12:22

Ja mam dvanactileteho brachu. Je to hodny, chytry, citlivy a mily kluk. Jenomze jsme od seve 17 let, takze jsme oba vyrustali jako jedinacci. A on se tak obcas chova. Kdyz se mu nerekne, odleze od stolu a neuklidi talir (za jidlo podekuje). Nasi jsou s tim v pohode, ale me to vadi. A on na moje slova da a poslechne me bez reci. Takze se mnou se chova trochu jinak, nez treba s nasi babickou, ktera mu dela vylozene sluzku..jsem na nej MNOHEM tvrdsi, nez vsichni okolo a svete div se, ono to funguje..ale bracha je opravdu zlatej, nikdy se nevztekal nebo tak..a kdyby mamu poslal do haje, ta facka by mu priletela asi ze tri stran:)) jen me napadlo, ze byste na ni mohla proste pusobit jako starsi sestra a autorita.

• Citovat
  • Upravit
117140
29.3.18 12:26
@Anonymní píše:
@aiwwa Není to žárlivost, spíš mi leze na nervy a příjde mi, že ji nemám ani trochu ráda. Když třeba moji druhou setru odvezli do nemocnice, tak jsem byla s nervama v kýblu a měla o ni hroznej strach. Hnedka jsem tam druhej den jela. A když jsem se dozvěděla, že takhle sestra je v nemocnici, tk mě zajímalo, co jí je ale by mi to jakoby jedno. A jela jsem za ní ne protože jsem chtěla, ale protože se to ode mě očekává. Asi za to půjdu do pekla :oops:

ale prd, žádný peklo. :lol: Už jenom, že si to uvědomuješ a není ti to jedno. Nenávist vypadá fakt jinak. Možná bych prostě zkusila jak radí holky, jakmile by si dovolovala k tobě, razantně jí říct, že s tebou takhle mluvit nebude. A na výchovu rodičů moc nereagovat. i když je to těžký, tak holt je nepředěláš. Nakonec to nejvíc odnese tvoje sestra v kolektivu a později v práci, protože takové chování se moc neodpouští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
29.3.18 12:28
@Anonymní píše:
@aiwwa Není to žárlivost, spíš mi leze na nervy a příjde mi, že ji nemám ani trochu ráda. Když třeba moji druhou setru odvezli do nemocnice, tak jsem byla s nervama v kýblu a měla o ni hroznej strach. Hnedka jsem tam druhej den jela. A když jsem se dozvěděla, že takhle sestra je v nemocnici, tk mě zajímalo, co jí je ale by mi to jakoby jedno. A jela jsem za ní ne protože jsem chtěla, ale protože se to ode mě očekává. Asi za to půjdu do pekla :oops:

ona za to nemůže že má praštěnou mámu a slabocha tátu, kteří jí neukazují hranice a neučí ji jak se chovat… tohle si pořád opakuj… děti se chovají tak, jak jim dovolíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
29.3.18 12:28

@Faris jenomže autorita se musí získat…a ona k tomu asi nemá moc příležitostí, když sama s ní nikde není a když jsou všichni spolu a ona jí něco řekne, tak za to dostane ještě od matky vyhubováno..Tak to dítě vidí že si může dělat co chce a ne poslouchat někoho jiného - když rodiče mu to dovolí

• Citovat
  • Upravit
117140
29.3.18 12:31
@jdukolem píše:
ona za to nemůže že má praštěnou mámu a slabocha tátu, kteří jí neukazují hranice a neučí ji jak se chovat… tohle si pořád opakuj… děti se chovají tak, jak jim dovolíme..

přesně tak, nakonec to odnese ta holka, protože jí prostě nepřipadá, že dělá něco špatně, když ostatní nezakročí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.3.18 12:36
@Anonymní píše:
@Sany80s Ano nežiji s rodiči již od 18 let. Žiju s přítelem se společné domácnosti, vlastní děti zatím nemám. Jezdím k rodičům pouze na návštěvu (tak 1× za 2-3 mesíce)

Chování tvé sestry moc pěkné není, ale není to tvoje dítě, tak bych si s tím tak hlavu nelámala. Ostatně, až si porodíš vlastní, zjistíš, že výchova je celkem tvrdý oříšek a ne vždy se děti před „návštěvou“ chovají vzorně. Jejich výchova by měla být jednotná. Otec snad na výchovu dcery má poloviční podíl, tak by se měl ozvat. Ne abys jim ji „rovnala“ ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová