Nestlé dessert

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4620
8.4.15 21:40

Nebo je libo projímadlo? http://ecka.pedie.cz/…nat%C3%BD%29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
8.4.15 21:42
@geilens píše:
Nebo je libo projímadlo? http://ecka.pedie.cz/…nat%C3%BD%29

Když sníš hodně švestek, tak se taky pose. reš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
8.4.15 21:43

Jestli chceš něco s pudingovou konzistencí, tak takový vařený jablka (nebo jablko + jahody), do toho vanilkový pudingový prášek. Je to chutný i pro mě. Někdo neuznává ani puding jako takový. Já v tom zas takovou tragédii nevidím. Kakaem bych ochucovala svačinky až v batolecím věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
8.4.15 21:45

@Antonie Bolavá A co to s tím má společného? Já jen poukazuju na to, že nechápu proč jí dávat „dessert“ plný chemie, když ji můžu dát jogut s ovocem nebo přesnídávkou. Krásné, čisté, jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
8.4.15 21:48
@geilens píše:
@Antonie Bolavá A co to s tím má společného? Já jen poukazuju na to, že nechápu proč jí dávat „dessert“ plný chemie, když ji můžu dát jogut s ovocem nebo přesnídávkou. Krásné, čisté, jednoduché.

Já se jen zeptala, co je v tom přímo škodlivého a bylo mi odpovězeno, že všechno :nevim: Tak já nevím teda. Chemický název má všechno, i voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
8.4.15 21:49
@MeloryNox píše:
Jestli chceš něco s pudingovou konzistencí, tak takový vařený jablka (nebo jablko + jahody), do toho vanilkový pudingový prášek. Je to chutný i pro mě. Někdo neuznává ani puding jako takový. Já v tom zas takovou tragédii nevidím. Kakaem bych ochucovala svačinky až v batolecím věku.

Takhle děláme dort :pankac: dolů piškoty, pak zalít tímhle, nechat ztuhnout a je to super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.4.15 21:50

@Antonie Bolavá proc davat sednmimesicnimu skroby? jsou to vsechno slozite veci na traveni, proc mu ho budu zatezovat? tak malinkemu? to nedam ani petiletemu…jogurty zasadne bez skrobu…pokud mam tu moc, budu do toho malickeho stvoreni valit to nejlepsi co muzu…zadnou preslazenou komerci…proc?

• Citovat
  • Upravit
17630
8.4.15 21:55
@KackaDoup píše:
@Antonie Bolavá proc davat sednmimesicnimu skroby? jsou to vsechno slozite veci na traveni, proc mu ho budu zatezovat? tak malinkemu? to nedam ani petiletemu…jogurty zasadne bez skrobu…pokud mam tu moc, budu do toho malickeho stvoreni valit to nejlepsi co muzu…zadnou preslazenou komerci…proc?

A brambory jí? A těstoviny, rýži…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.4.15 21:57

@Antonie Bolavá ja nevim, zakladatelka se ptala na dezert nestle..ryze asi nebud epreslazena…ji tohle, ale to jsi si mohla vyhledat sama…nema to nic spolecneho s dezertem..

Příspěvek upraven 08.04.15 v 21:59

• Citovat
  • Upravit
6530
8.4.15 21:58
@geilens píše:
@Antonie Bolavá http://cs.wikipedia.org/…%8Dnat%C3%BD nevím jak moc je to škodlívé nebo ne, ale opravdu na to máš chuť?

Napadlo mě, že poslední dvě položky budou konzervanty.

Mě by na tom snad víc štvalo, že platím šílený prachy za škrob. To už ten obal je dražší než náplň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
8.4.15 21:59

@Antonie Bolavá Já někde psala že je tam něco škodlivého? 8o Jen jsem napsala, že to nemá žádnou pozitivní hodnotu a je to předražené. A dál sem ti dala odkaz na ten síran s otázkou, zda na to máš chuť? Já totiž ne. Nic o škodlivosti nepíšu!

To, že to není škodlivé, pro mě neznamená, že bych tím měla hned futrovat svoji desetiměsíční, prostě můj názor je, že těhle chuťovek ochutná za život až moc, a dokud to můžu ovlivnit, tak to ovlivňovat budu. Třeba tím, že jí dám jogurt místo „dessertu“, domácí kaši místo „Hajajy“ a podobně.

Až si začne vyřvávat Brumíka tak nebude co řešit

Příspěvek upraven 08.04.15 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
8.4.15 21:59
@KackaDoup píše:
@Antonie Bolavá ja nevim, zakladatelka se ptala na dezert nestle..ryze asi nebud epreslazena…

Já se ptám kvůli těm škrobům. Píšeš, že nechceš dětem dávat škrob, tak by mě zajímalo, jestli jedí tyhle potraviny, nebo se jim taky vyhýbáte, že obsahují škrob

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.4.15 22:01
@MeloryNox píše:
Napadlo mě, že poslední dvě položky budou konzervanty.Mě by na tom snad víc štvalo, že platím šílený prachy za škrob. To už ten obal je dražší než náplň.

konzervační činidlo k impregnaci dřeva
součást barviv pro potisk tkanin
součást elektrolytu pro galvanické pokovování
výchozí látka pro výrobu dalších zinečnatých sloučenin
látka k výrobě litoponu (bílý pigment)
bezvodý ZnSO4 se přidává do zvířecích krmiv k doplnění zinku
Velmi zředěného vodného roztoku této soli se využívá jako emetika, adstringentního (stahující) a dezinfekčního prostředku (např. v očním lékařství
no fuj tajxl..sedmimesicni ledviny maji tohle zpracovavat?

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
8.4.15 22:02

@Antonie Bolavá ne tuny navic…jestli dobre ctes je tam napsany dvakrat…jednou geneticky modifikovany a podruhe normalni,,,v te ryzi je mnohem lepsi a prirozenejsi ze jo..nevim co resis… Škroby jsou složité karbohydráty a jsou obsaženy v rostlinách, které je používají jako zásobní látky. V lidské stravě se s nimi nejčastěji setkáváme v podobě výrobků z mouky - mletých semen obilovin, dále také v rýži, luštěninách nebo bramborách..

Právě tyto potraviny tvoří značnou část dnešní potravy bežného člověka. Důvodů, proč jsou škroby jako složka lidské stravy nevhodné, je několik. Nejdříve je dobré uvést, že v našem těle se škroby vůbec nevyskytují, lidské tělo je prostě jako zásobní látky nepoužívá. Škroby navíc nejsou rozpustné ve vodě do té míry, aby je tělo mohlo vstřebat. Veškeré látky, které mají tělu sloužit jako živiny musí být nejprve rozpuštěny ve vodě, a poté pronikají v roztoku přes stěny trávícího traktu. Aby tělo mohlo použít škrob, musí ho nejdřív rozštěpit na jednodušší cukry rozpustné ve vodě - glukózu, což ho stojí dost energie.

S tím souvisí další problém konzumace škrobů, a to forma, v níž škroby požíváme. Převážná část mouky používaná k výrobě pečiva je na jemno vymletá denaturovaná hmota, která byla ještě pro jistotu zbavena obalu zrna (otruby), právě tato část přitom obsahuje ty nejcenější látky pro lidskou výživu z celého zrna (biotin, riboflavin). Tato jemně vymletá mouka bez obalů zrna se začala vyrábět za dob Rakouska-Uherska a tuto „lahůdku“ brzy převzal i obilný průmysl v Minnesotě. Mouka pak byla rok od roku více denaturovaná, jemná a ochuzená o základní živiny. Hlavním kamenem úrazu konzumace škrobů je ale jejich tepelná úprava. Při zahřátí škrobu nad 70 stupňů dochází ke zrosolovatění (gelatinizaci) škrobového zrna - jeho struktura se přitom poruší. Z hlediska stravitelnosti přitom nastane zajímavý jev - větší podíl zrosolovatělého škrobu je mnohem lépe stravitelný než syrový škrob, v těle se rychleji štěpí na cukry a způsobuje tak nadměrné vyplavení cukru do krve. Tento jev je samozřejmě nežádoucí a je jednou z příčin všech problémů způsobených nadměrným obsahem cukrů v těle. Podstatně menší část škrobů je při tepelné úpravě přeměněna na škroby dokonale NEstravitelné, jejichž efekt v těle je stejně „blahodárný“ jako u škrobů zrosolovatělých - tyto nestravitelné zbytky se stávají součástí ztuhlého toxického povlaku ve střevě, nebo ucpávájí lymfatický systém.

Příspěvek upraven 08.04.15 v 22:03

• Citovat
  • Upravit
17630
8.4.15 22:02
@geilens píše:
@Antonie Bolavá Já někde psala že je tam něco škodlivého? 8o

Ne. A já jsem se na tu škodlivost ani neptala tebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek