Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sona9 NEJKRÁSNĚJŠÍ
… tohle jméno jsme měli nachystáno pro chlapečka… no ale máme dvě holčičky
![]()
My máme pro chlapečka Maximus a pro holčičku Victorie…a v rodině je s tím obrovský problém. Prý proč takové jména když sme češi
ale my si to stejně nenecháme vykecat…co vy taky vám jména někdo vymlouval?
Urcite ne, ani nemel kdo:-D ale urcite bych si to od nikoho vymluvit nenechala. Dejte jmeno jaky se vam libi. Bude to vase dite
na ostatni bych se vyprdla ![]()
Ahoj, kamarádka má taky s manželem ryze česká jména a přijmení, má dva syny a jeden se jmenuje Hector a druhý Magnus…takže buď v pohodě
, a taky jim to vymlouvali a oni se zlomit nenechali ![]()
@JitusO Máme Žofii a taky na nás okolí koukalo jako na zjevení, ale Sofii by bral každý. ![]()
Tak my mame Miu, a kazdej mi doted rika, ze to neni jmeno pro dite ale pro kocku, na lidi kaslu ![]()
@hanka.br. není příjmení ani moc české…muž má příjmení polské(já vlastně taky jako jeho žena
)
My teda jeste prcky nemame, ale moc se mi libi Amalie, Klementyna, Leontyna, Justyna a pro kluky Janek, Jonas, Zacharias, Maxim a Kristian ![]()
@JitusO píše:
My máme pro chlapečka Maximus a pro holčičku Victorie…a v rodině je s tím obrovský problém. Prý proč takové jména když sme češi![]()
ale my si to stejně nenecháme vykecat…co vy taky vám jména někdo vymlouval?
Nevymlouval, protože jsme nikomu dopředu neřekli, jaká jména máme vybraná.
Sice máme tradiční jména, ale určitě bych si do výběru nenechala nikým kecat, jména jsme si vybrali s manželem a líbí se nám. ![]()
Maximus bych asi nedala, spíš Maxim se mi líbí, bylo to u nás jako záložní jméno
Victorie je pěkné, ale opravdu záleží na tom, jak moc české to příjmení je. Koneckonců je to ale jen vaše věc a jelikož se teď dávají většinou cizí nebo neobvyklá jména, za pár let se nad tím nikdo podivovat nebude. My dali synům jména Benedikt a Teodor. Ze začátku se Ben nikomu moc nezamlouval, ale nedali jsme se a teď nikdo nereaguje špatně. Maximálně se cizí lidi zeptají, jestli je to jméno po nějakém našem předkovi, jestli jsme ho dali z úcty k dědečkovi apod. Řekneme, že ne a je po všem
Prosím a zachování anonymity, nechci, aby někdo, kdo jména našich kluků zná, mě znal pod mým nickem, díky ![]()
Mám syna Sebastiana - to mě nikdo nemohl vymluvit, a pokud bude další kluk chtěla bych aby se ty jména hodily k sobě, takže asi Sebastian, Kristyan. Holčičku jsem chtěla Viktorii, ale to už dává každý. Možná Amanda, Izabela,.. zatim nad tim moc nepřemýšlím, budu řešit až v těhotenství. Jinak mě doma Sebastiana nerozmlouvali, ale přemýšlela jsem nad Dominikem - tak to ne, prý byl někdo takový v rodině. Dá se říct že jsem si za tim stála celé těhotenství, ikdyž ke konci jsem byla na vážkách, syn má příjmení po mě, německé. ![]()