Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Mám syna Sebastiana - to mě nikdo nemohl vymluvit, a pokud bude další kluk chtěla bych aby se ty jména hodily k sobě, takže asi Sebastian, Kristyan. Holčičku jsem chtěla Viktorii, ale to už dává každý. Možná Amanda, Izabela,.. zatim nad tim moc nepřemýšlím, budu řešit až v těhotenství. Jinak mě doma Sebastiana nerozmlouvali, ale přemýšlela jsem nad Dominikem - tak to ne, prý byl někdo takový v rodině. Dá se říct že jsem si za tim stála celé těhotenství, ikdyž ke konci jsem byla na vážkách, syn má příjmení po mě, německé.
Kristyan - takhle napsáno?
@hanka.br. Jj takto by se mi libilo, jen nevim jestli to jde si takhle změnit, ale vim že se mě ptali jestli chci Sebastian, Sebastián, Sebastien. Takže dnes už si asi může člověk vybrat
@Anonymní píše:
@hanka.br. Jj takto by se mi libilo, jen nevim jestli to jde si takhle změnit, ale vim že se mě ptali jestli chci Sebastian, Sebastián, Sebastien. Takže dnes už si asi může člověk vybrat
Vypadá to stejně hrozně, jako by si někdo usmyslel, že se mu líbí podoba Domynyk.
@hanka.br. Ted to tu hledám, ale asi to vypadá divně =) Tak asi Kristián.
@JitusO píše:
My máme polské příjmení i když je muž Čech, pochází ze Třince takže tam nic neobvyklého…a když bysme dali třeba Antonín Olszar to zní a vypadá děsněnašeho Maximuse ani Victorku si nenecháme ani omylem vykecat
No, mozna by nebylo od veci si alespon zjistit, jak se tohle jmeno sklonuje. Jinak mi to prijde spis k smichu, sorry.
@hanka.br. píše:
Vypadá to stejně hrozně, jako by si někdo usmyslel, že se mu líbí podoba Domynyk.
@JitusO píše:
My máme pro chlapečka Maximus a pro holčičku Victorie…a v rodině je s tím obrovský problém. Prý proč takové jména když sme češi![]()
ale my si to stejně nenecháme vykecat…co vy taky vám jména někdo vymlouval?
No mně osobně třeba „Victorie“ přijde jako pokus o nějakou zbytečnou extravaganci, že vám normální Viktorie není dost dobrá. Osobně tyhle pohnutky nechápu, člověk pak má celý život problém se zápisem jména, všude diktovat, jak se to píše, ale budiž, je to vaše věc. ![]()
@Fjodorka píše:
No mně osobně třeba „Victorie“ přijde jako pokus o nějakou zbytečnou extravaganci, že vám normální Viktorie není dost dobrá. Osobně tyhle pohnutky nechápu, člověk pak má celý život problém se zápisem jména, všude diktovat, jak se to píše, ale budiž, je to vaše věc.
Souhlasím. V jedné třídě se jedna holčička jmenovala Kristýna, druhá Kristína, třetí Kristina. Všechny tři maminky byly hysterické, když jsem to na nějaký sešit napsala blbě. ![]()
@mroe Docela souhlasim! Měla jsem teď půjčenou Knappovou pro inspiraci-chtěla jsem spíš nějaký ucelený seznam jmen než že bych hledala nějaký výstřelek a zjistila jsem, že povolených jmen v ČR je až až a to i taková, která jsem nikdy neslyšela! Ale taky preferuji variabilní jméno před jinakostí za každou cenu (raději Marii než Amandu) ![]()
@mroe Ještě druhé dítě nečekám, tak proč si o tom vše zjišťovat samzřejmě až budu hledat jméno pro své dítě určitě si zjistím vše, tak jaká pak hloupost. ![]()
My máme Lucase a jméno jsme tejili až do porodu, akorát jsme všem řekli, že to bude kluk, ale jméno ne. Taky s tím byl potom problém, říkali, že jsme češi, tak máme dát čeké jméno, netrap se tím, aoni se s tím smíří, ani nic jiného jim nezbývá ![]()