Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Smankote tak hlavne ze ho ma rada?? Jak muzete takhle resit C misto K, ve skole uz si to uvedomovat bude a bude to psat spravne, ve skolce deti kresli znacku, vetsi machri pak sem tam napisou jmeno, nebo inicialy, neni to Věnceslav, Filoména, ani Izidor…zase tak tragicky bych to nevidela… ![]()
@ajoch Pokud někdo přijde do diskuze o jménech a začne debatovat o jménech, tak se fakt nebude řešit, jestli děcko má, nebo nemá ráda, ale kupodivu se bude řešit jméno.
Tak my mame v okoli Leopolda, Želimira, Huga, Vincenta, Jenovefu, Jiřinu, Růženu, Justynu, Terezii. A jinde, krom asi te Terezie jsem ted ty jmena neslysela.Jsou v kalendari.
@lemanka Šarlota psaná česky se mi líbí asi jako Džesika. Cizí podoba toho jména je na naše poměry opravdu hodně netradiční. Moje dcera se vlastně jmenuje taky tak, ale podoba jejího jména je ryze česká a opravdu ojedinělá. Ale to nebyl ten důvod, proč se tak jmenuje, to byla srdcovka. Ale je to jen můj osobní názor, ptala ses. ![]()
@Fjodorka no a kupodivu je to diskuze o Netradicnich jmenech… takze ano Lucas je trosku netradicni…ale rozhodne mu to zadnou ujmu na zdravi neprinese…,zas az tak se nemusi bat, kdyz se ho nekdo zepta jak se jmenujes chlapecku??Nebo jo??
@hanka.br. Děkuji, no já to s tou Šarlotou a Džesikou cítím právě úplně stejně
.
@ajoch píše:
Smankote tak hlavne ze ho ma rada?? Jak muzete takhle resit C misto K, ve skole uz si to uvedomovat bude a bude to psat spravne, ve skolce deti kresli znacku, vetsi machri pak sem tam napisou jmeno, nebo inicialy, neni to Věnceslav, Filoména, ani Izidor…zase tak tragicky bych to nevidela…
Ve školce dětí píší své jméno běžně. Do první třídy přijdou děti s tím, že většina z nich umí napsat své jméno a znají písmenka tohoto jména. Jmenovat se LUCAS a hláskovat si LUKAS je prostě těžké a podle mě zbytečné. Ale je to věc názoru, samozřejmě, prostě o tom diskutujeme.
Zajímalo by mě jestli autorka deníčku skutečně pojmenovala dcerku Lorelai…
https://www.emimino.cz/…-tesim-9125/
no mě je 30 a toto jméno se mi špatně vyslovuje, chtěla bych vidět tu holčičku ![]()
Mám klárku, radimka, štěpánka ačekám holčičku, chtěla bych josefínku… ta je asi nejméně dávaná z jmen mých dětí, a le asi žádnej výstřelek taky ne… každopádně mě osobně vyloženě vadí cizí jména k českým příjmením… nevím proč, ale mám to tak, přijde mi to trochu ubohý…
@ajoch Ano, správně, diskuze! Tak nekritizuj, že diskutujeme! ![]()
Ahoj, tak ja ked som este nevedela co cakam, kluk mal byt Simon (nie Šimon), ale kedze to bude holka, tak bude Melánia. Uplne netradicne to asi nie je, ale ani casto pouzivane si myslim.. ![]()
Tak já si myslím, že pokud nebude můj syn úplně blbý, tak to snad zvládne. Možná ze začátku v tom bude mít trochu zmatek, ale pak si to snad nějak srovná.