Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Starsi syn se jmenuje Tadeašek, před 8.mi roky jich moc nebylo, ted je plno, mladší je Kryštof, ale chtěla jsem Benjamina
je spousta krasnych a nebovyklych jmen, ale hodne se maminky vraci k Maruškam, Františkům a klasickym pěkným českým jménům…samozřejmě znám i Esmeraldu, Elfiho…ale tohle je extrem…mě takhle pojmenovat rodiče, tak si co nejdřív našetřím na změnu jména
@škoulinka Tak Dorotka je moje srdcovka
Nakonec je to Felix. Ale kdyby do třetice, což se asi nestane, tak jedině Dorotka:srdce:.
@hanka.br. a co je špatné na jménu Vic(k)torie? Myslím si že je to úplně normální ženské jméno a je jedno v jaké podobě je napsané.
@lemanka tak když teda neexistuje tak proč má v ČR tuto podobu jména kolem 70 žen?
Ty ulety typu Nicol, Nicole, Nikol atd.. fakt nechapu. Znam jednu Terezii, ktera cely zivot trpi tim, ze neni „jen“ Tereza, protoze cely zivot vysvetluje, ze je opravdu Terezie a ze ma opravdu svatek ten den jako Tereza. Cely detstvi si prala byt jen a jen Terezou. Rodice si mysli jak nejsou in a dite trpi..
@JitusO A polské příjmení… No, to bude mít holka radost. Řeknu ti, já mám cizí příjmení, které musím pořád někde hláskovat a kdybych musela k tomu ještě hláskovat křestní, tak by mě fakt kleplo a reálně bych uvažovala o oficiální změně na fonetickou verzi jména.
Tobě by se chtělo po celý život hláskovat celé své jméno, i to blbé křestní, které se zapisuje všude možně i ve volnočasových aktivitách? ![]()
@JitusO Na Viktorii nic, ale trvat na podobě jména s C jen proto, že sis to tak psala od malička za dětinské považuji.
@škoulinka přesně tak. Originalita vede jen k tomu, že vznikají nové vlny.
@Billi no Ella asi moc originální jak si myslí kamarádky není
První dcera je Aneta, je jí skoro už devět a třeba ve školce i ve třídě je jediná. Teď už bych řekla, že je jich také více.
@ajoch Ahoj, taky se líbí jméno Kryštof. Můžu se zeptat, jaké máte varianty oslovení? Trochu mě mrzí, že nemůžu přijít na krátkou zdrobnělinu tohoto jména.
To samé u Kristiána. Jak mu říkat krátce zdrobněle?
@JitusO Právě kvůli matrikářkám, které ho zapsaly, aniž by si zjistily, zda je nebo není povolené. Někteří se tak možná jmenují, ale oficiálně povolené není. Třeba vám ho zapíší bez problémů, ale pokud ne, asi by bylo nutné najít nějakého člověka s tímto jménem a doložit doklad, kde je toto jméno zapsané…
@Lolllo Tak mě se např. Nicole i Terezie líbí, akorát to má v životě trochu těžší. My máme Lucase a taky to nebude mít v životě lehký, když se ho někdo zeptá na jméno, ale kdyby chtěl někdy odjet do ciziny, tak to je pak lepší ![]()
Tak mladej je drak, takze mu casto rikame Kryšote
, on si rika Kyky, kdyz je hodnej tak je to zkratka Krystufek…ono tohle jmeno je hezky zkratka cely, bez jakyhokoliv zkracovani, je pravda ze starsi je Tada…Tadik, to moc u mladšího nejde…
@alexsona píše:
@Lolllo Tak mě se např. Nicole i Terezie líbí, akorát to má v životě trochu těžší. My máme Lucase a taky to nebude mít v životě lehký, když se ho někdo zeptá na jméno, ale kdyby chtěl někdy odjet do ciziny, tak to je pak lepší
Jako kdyz odjede do Recka?
V anglicky mluvicich zemich je spis varianta Luke.