Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@magistra K To mi připomíná, že si kupujeme ovocné mlíčka a jmenujou se Kapucínek ![]()
@mroe nejde o to že chceme mít jakoby „něco jiného“ než ostatní. Já to jméno mám ráda dlouho už jenom kvůli jeho významu a kvůli tomu kdo z historie to jméno měl…a když sem řekla teď už manželovi že bych jednou chtěla syna Maximuse, tak mě rekl, že on taky ale bál se to říct…tak tedka už jenom zjistit jestli je to jméno u nás možné a aby ten náš prcek byl kluk ![]()
@MaJiKa to je seznam ne přijatých, ale rozdělení podle tříd, škola má několik směrů - hudební, výtvarný, klasický… a takový seznam je tam každý rok na začátku školního roku.
@MamkaKika píše:Tak i já se zapojím se svojí troškou do mlýna. Jméno pro naši druhorozenou dceru vybral můj muž (první jsem vybrala já). Dlouho jsem se s tím nemohla smířit, ale 9. měsíců je dlouhá doba a tak si prostě zvyknete na všechno. Dokonce se mi to snad začalo líbit.. a tak se nám asi za tři týdny narodí Klementýna.
Tak já jsem byla přesně ve stejné situaci, akorát s tím, že čekáme chlapečka, tak se nám každým dnem narodí Antonín ![]()
@JitusO píše:
@mroe nejde o to že chceme mít jakoby „něco jiného“ než ostatní. Já to jméno mám ráda dlouho už jenom kvůli jeho významu a kvůli tomu kdo z historie to jméno měl…a když sem řekla teď už manželovi že bych jednou chtěla syna Maximuse, tak mě rekl, že on taky ale bál se to říct…tak tedka už jenom zjistit jestli je to jméno u nás možné a aby ten náš prcek byl kluk
Fajn, ale i kdyz to ted ignorujes, az se narodi, budes jeho jmeno konecne sklonovat, jak se ma?
@MamkaKika píše:Tak i já se zapojím se svojí troškou do mlýna. Jméno pro naši druhorozenou dceru vybral můj muž (první jsem vybrala já). Dlouho jsem se s tím nemohla smířit, ale 9. měsíců je dlouhá doba a tak si prostě zvyknete na všechno. Dokonce se mi to snad začalo líbit.. a tak se nám asi za tři týdny narodí Klementýna.
To je krasne jmeno ![]()
@škoulinka Jasně že to jde ve vlnách! Já jsem z éry Lucii, Kateřin a Kristýn. Jako malou mě štvalo, že nejsem jedna z nich, ale snad od 15ti mi velmi vyhovuje, že ne
Kamarádka má babičku Kláru(zajímavé u 70ti leté paní, nikoliv však žádná exotika). Moje 3letá dcera je Magdalena-běžné jméno, ale v éře Nikolek, Natálek, Sofii,.., je to prý poněkud zajímavé
Takže proto si myslim, že není třeba Amandy Novákové, Esmeraldy Sýkorové ani Narcise Samce.
A druhá dcera bude asi Aneta
Znám snad jen dvě..
@škoulinka píše:
@MaJiKa to je seznam ne přijatých, ale rozdělení podle tříd, škola má několik směrů - hudební, výtvarný, klasický… a takový seznam je tam každý rok na začátku školního roku.
Tak to jo, to chápu, ostatně u nás ve školce si taky můžu přečíst jména dětí, každá třída má svůj seznam vyvěšený na dveřích. Škola už to nemá veřejně nikde, je to klasická Zš.
@Bisu kamarádka má také Magdalenu, je to prostě Majda nebo Madlenka a děsně se to jméno k ní hodí. První máme také Anetu. Jako malá byla Anetka, teď jí říkáme zkráceně Anet a myslím, že i jako dospělá to s takovým jménem zvládne a zatím jsem nezaznamenala, že by jí děti její jméno nějak schválně předělávaly ![]()
@škoulinka Každému se líbí jiné jméno, to je jisté-někomu přijde Magdalena moc „tvrdá“, ale já zas nemusim jména, která jsou zdrobnělá už v základu(Eliška, Štěpánka, Anežka,..)-hodí se mi na malé holky, ale už ne moc na dospělou ženu
Magdaleně řikáme hodně různě(Mája, Madi, Madli, Majdi) a to od jména vyžaduju-variabilitu, vážnost i krásné zdrobněliny. Možná proto mi ta převzatá nesedí. A asi dáme tu Anetu, manželovi se líbí a já myslim, že to bude dobrá volba ![]()
@Bisu určitě každému se líbí něco jiného a každý má jiný vkus. Lidem v okolí jména nehodnotím. Dali ho, protože takové chtěli a jsou s ním pro své dítko spokojené. Napsala jsi to přesně - jméno by mělo mít svou vážnost a zároveň hezké zdrobněliny - opravdu dobrá myšlenka
![]()
@Fjodorka píše:![]()
![]()
To vypadá blbě
Nejspis proto, ze se to tak vubec nesklonuje. Mne to prislo hrozne vtipny. ![]()