Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@adush píše:
Holky je moc velký úlet dát synovi jméno Elton? Nám se to hrozně líbí, ale všichni okolo nám to rozmlouvajíCo si o tom myslíte?
Třeba jako Elton Jebáček? Úžasná kombinace ![]()
@adush At je to jmeno jake chce, zkus si predstavit, ze se tak jmenujes ty-vrat se do skolky, skoly, puberty.. Jak by ses s takovym jmenem protloukala zivotem?
@berry4 píše:
Třeba jako Elton Jebáček? Úžasná kombinace
a myslis, ze by to mel honza jebacek vyrazne snazsi?;-) ja teda ne… a mam pocit, ze v generaci nasich deti bude ta skala jmen tak siroka, ze to nikdo resit nebude- ani metodeje, ani eltona:-D mimichodem mit kluka, mam huga, coz je podle mnohych taky na predplaceni psychoterapie;-)
Elton je super, pokud se navíc hodí k příjmení - tak za mě ano. Mám kamaráda Ernesta a to jméno na něj sedí jak hrnec na pr.del. Je sice pravda, že má tátu cizince, ale sám Ernest je Čech jak poleno… ![]()
Holky děkuju za názory
k našemu příjmení jde celkem každé jméno, ale asi teda zůstaneme u varianty po tatínkovi Honzík, aby s tím Eltonem neměl problémy ![]()
@RyBANA Ernest se mi líbí mnohem víc, než Elton. Celkově mi ale vadí v českém prostředí jména, která se nečtou tak, jak jsou napsaná, naprostá většina to zkomolí a říká to úplně blbě. Mě to zkomolování vadí i u příjmení, a to k tomu nedochází zas tak často, ale štve mě to. Neumím si představit poslouchat tisíc a jednu variantu i křestního jméno ![]()
@Fjodorka Synovi komolí jméno taky…nechápu co koho vede k oslovení DaREku, místo Darku. Markovi, Jarkovi taky přece neříkají MaREku, JaREku ![]()
Chápala bych to na Slovenku…ale u nás?
Takže si zvykám pomalu… ![]()
@RyBANA Tak lidé jsou občas na palici a chybí jim byť selský rozum
A teď když nezvládnou ani sklonit Darka, jak si myslíš, že by skončil v takovéhle vzdělané společnosti Elton?
By mu všichni říkali Eltóne ![]()
Si vždycky vzpomenu na psy, kteří se jmenují Ejmy, Benží apod., Česká republika prostě není místo pro multi kulti ![]()
@adush Mě přijde divný v čechách dávat takové nezvyklé jmeno. Přítel je Egon a překvapive s tim v životě problém neměl a náš syn je taky Egon
Ahoj, myslím že každé jméno je pěkné, když jeho nositele znáte oslovit s úctou, s láskou.. My dali našemu synu jméno Andrej.. Pro nás netradiční není, máme jich kolem sebe i v rodině dost, ale i přes to Andruška při výběru zvítězil.. V České Republice není snad až tak rozšířené, tak jich doufám v škole nebude 5
..
My máme Metoděje a jsme všichni spokojení