Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1836
17.6.14 23:06
@zoe546 píše:
V okoli Nathanael, Doubravka.

Nathanael :palec:

Doubravka - to mi evokuje Léto s kovbojem :-)

jo a mně se líbí i Zoe ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
17.6.14 23:09

@Lolllo to máš pravdu.. ale na místní zvyklosti upřímně nekoukám. Každý jsme originál a každému se líbí něco jiného. K našemu příjmení nejdou klasická čeká jmena jako Honzík, Lukáš, Ondřej Maruška, Aneta atd…a jelikož víme, že nebudeme v ČR žít na věky tak jsme podle toho volili i jmena. ale jak jsem psala v předešlých komentech pro některé onen blábol jmena si podvědomě vybraly děti samy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.6.14 23:10

@Nik77 Tak Zoe i Doubravka jsou v kalendáři (takovým tom „starým“, socíkovým, ergo echt konzervativním). Zoe je tam napůl se Šarlotou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
17.6.14 23:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.6.14 23:18

@Lolllo Tak mi u dalšího dítěte budem vybirat jmeno, aby ho místní dokazali vyslovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
18.6.14 01:59

:D Jestli chce nekdo cizi jmeno tak at, ale v Ceskym kalendari ho nenajde :P ;) Tudiz zadnej svatek v CR se nekona. Ikdyz to nekdo slavy a cpe do tech podobnych. Stejne to proste neplatiii :D A Vojta (Vojtěch) tam je, takze majej bude mit svatek Heč :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
18.6.14 07:05

@annaei Tak ja nevim, co jsi musela vyplnovat, my jsme taky zadali o ceske obcanstvi a vyplnit ty papiry mi trvalo asi 10 min, coz bylo priblizne stejne, jako trvalo francouzske matrikarce natukat do compu udaje o nas, aby nam vystavila fr. rodny list. Jsme manzele, mozna tento fakt papirovani v necem ulehcuje. Holcici jmeno jsme, pokud vim, pro jiz narozeneho syna udavat nemuseli. A verze s -ova myslim taky neni povinna pro zeny narozene v zahranici. To nevim sice jiste, ale kazdopadne to neni povinne pro zeny s cizim prijmenim. Akorat vim, ze tam byla moznost (nikoli povinnost) uvest ceskou verzi francouzskeho krestniho jmena. To jsem teda moc nepochopila, jak to bylo mysleno - jako ze by se nekdo ve fr. rodnem liste psal Agnes a v ceskem Anezka? To se mi zda dost divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
18.6.14 07:11

@martinka242 no to je ovšem teda tragédie…nebýt v kalendáři, tak si to jdu hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
18.6.14 07:52

@RyBANA Přesně :lol: :lol:

Moji kluci nemají cizí jména a v kalendáři do nedávna taky nebyli, to je snad uplně jedno, ne? A mladší si může svátek slavit dokonce i na víc datumů, heč :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.6.14 08:06

Že jméno není v kalendáři, fakt není tragédie. Božínku, tak si ho buď najdu v kalendáři cizím nebo si datum vymyslím. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
18.6.14 08:09

@Mvkoty
A kdyby se chtel syn jmenovat Tadeash, tak ti to bude ve snu i hlaskovat, ze ma byt Tadeash a ne Tadeas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.6.14 08:11

@Mvkoty Ta jména v metřících jsou skutečná? Pokud ano, tak jsou to docela běžná jména. Až na nejmladšího, ale ten taky nemá žádné extra zvláštní jméno. To jen, že nerozumím debatě o jménech vašich dětí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
18.6.14 08:19

@Lolllo ne ono to bylo trochu jinak měli jsme varianty nathaniel, Tadeash, Tobiash, Kristofer, Nikolas a mezi těmito jmeny volilo mimčo v podvědomí.

@Ukulina Ano jmena jsou reálná, jde o debatu o jmenech která jsme měli mezi favority a koncovky sh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
18.6.14 08:20

Nejak nevidim vyznam toho -sh ve jmene Tadeash. Predpokladam, ze by se to vyslovovalo stejne jako obycejny Tadeas. Az na to, ze pri kazdem vyplnovani papiru by musel rikat „ja jsem Tadeash se -sh“, coz je opravdu cool.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.6.14 08:23
@Mvkoty píše:
@Ukulina Ano jmena jsou reálná, jde o debatu o jmenech která jsme měli mezi favority a koncovky sh

Takže debata o ničem. :mrgreen: Jo a děti si vybraly dobře. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze