Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@zoe546 píše:
V okoli Nathanael, Doubravka.
Nathanael ![]()
Doubravka - to mi evokuje Léto s kovbojem ![]()
jo a mně se líbí i Zoe ![]()
@Lolllo to máš pravdu.. ale na místní zvyklosti upřímně nekoukám. Každý jsme originál a každému se líbí něco jiného. K našemu příjmení nejdou klasická čeká jmena jako Honzík, Lukáš, Ondřej Maruška, Aneta atd…a jelikož víme, že nebudeme v ČR žít na věky tak jsme podle toho volili i jmena. ale jak jsem psala v předešlých komentech pro některé onen blábol jmena si podvědomě vybraly děti samy
@Nik77 Tak Zoe i Doubravka jsou v kalendáři (takovým tom „starým“, socíkovým, ergo echt konzervativním). Zoe je tam napůl se Šarlotou ![]()
@Lolllo Tak mi u dalšího dítěte budem vybirat jmeno, aby ho místní dokazali vyslovit.
Jestli chce nekdo cizi jmeno tak at, ale v Ceskym kalendari ho nenajde
Tudiz zadnej svatek v CR se nekona. Ikdyz to nekdo slavy a cpe do tech podobnych. Stejne to proste neplatiii
A Vojta (Vojtěch) tam je, takze majej bude mit svatek Heč ![]()
@annaei Tak ja nevim, co jsi musela vyplnovat, my jsme taky zadali o ceske obcanstvi a vyplnit ty papiry mi trvalo asi 10 min, coz bylo priblizne stejne, jako trvalo francouzske matrikarce natukat do compu udaje o nas, aby nam vystavila fr. rodny list. Jsme manzele, mozna tento fakt papirovani v necem ulehcuje. Holcici jmeno jsme, pokud vim, pro jiz narozeneho syna udavat nemuseli. A verze s -ova myslim taky neni povinna pro zeny narozene v zahranici. To nevim sice jiste, ale kazdopadne to neni povinne pro zeny s cizim prijmenim. Akorat vim, ze tam byla moznost (nikoli povinnost) uvest ceskou verzi francouzskeho krestniho jmena. To jsem teda moc nepochopila, jak to bylo mysleno - jako ze by se nekdo ve fr. rodnem liste psal Agnes a v ceskem Anezka? To se mi zda dost divne.
@martinka242 no to je ovšem teda tragédie…nebýt v kalendáři, tak si to jdu hodit.
@RyBANA Přesně
![]()
Moji kluci nemají cizí jména a v kalendáři do nedávna taky nebyli, to je snad uplně jedno, ne? A mladší si může svátek slavit dokonce i na víc datumů, heč
![]()
Že jméno není v kalendáři, fakt není tragédie. Božínku, tak si ho buď najdu v kalendáři cizím nebo si datum vymyslím. ![]()
@Mvkoty
A kdyby se chtel syn jmenovat Tadeash, tak ti to bude ve snu i hlaskovat, ze ma byt Tadeash a ne Tadeas?
@Mvkoty Ta jména v metřících jsou skutečná? Pokud ano, tak jsou to docela běžná jména. Až na nejmladšího, ale ten taky nemá žádné extra zvláštní jméno. To jen, že nerozumím debatě o jménech vašich dětí. ![]()
@Lolllo ne ono to bylo trochu jinak měli jsme varianty nathaniel, Tadeash, Tobiash, Kristofer, Nikolas a mezi těmito jmeny volilo mimčo v podvědomí.
@Ukulina Ano jmena jsou reálná, jde o debatu o jmenech která jsme měli mezi favority a koncovky sh
Nejak nevidim vyznam toho -sh ve jmene Tadeash. Predpokladam, ze by se to vyslovovalo stejne jako obycejny Tadeas. Az na to, ze pri kazdem vyplnovani papiru by musel rikat „ja jsem Tadeash se -sh“, coz je opravdu cool.
@Mvkoty píše:
@Ukulina Ano jmena jsou reálná, jde o debatu o jmenech která jsme měli mezi favority a koncovky sh
Takže debata o ničem.
Jo a děti si vybraly dobře. ![]()