Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
605
17.6.14 18:31

@hanka.br. Ano i dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
17.6.14 18:37

Jsem patrne velmi prizemni a neoriginalni, ale dost dobre nechapu, proc se nadela takova „bramboracka“ z toho, jestli se bude psat napr. Tobiáš Tobias/Tobiasch/Tobiash a buh vi jak jeste. Ta originalita za kazdou cenu je az smesna :think: A jeste se kvuli tomu letet dohadovat na matriku :roll: Staci, ze prijmeni mame dane a kolikrat je to pomalu za trest :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
17.6.14 18:47
@Mvkoty píše:
@hanka.br. pr vás blábol pro mě ne…to že mám jiný názor než ostatní neznamená že je špatný a nikoho neodsuzuji…každého věc jak si pojmenuje své děti…nám se jmena líbila a k příjmení se hodí a ostatní mají smůlu. Já nikomu svůj výběr nenutím, je pouze můj a mého muže.

Však jo:)nikomu to nemusíte vysvětlovat:) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.6.14 21:00

@Nik77 To jo, ale pokud bude holka introvert, tak to nerozchodí. Znám jednu holku z timhle jmenem je herečka a hodně extrovert tak u nís tim nikdo problem nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.6.14 21:03

@Bisu Protože v čechách se všechno hrotí. Když jsem vyplnovala papíry, aby syn dostal český občanství, myslela jsem si, že si ze mě někdo dělá srandu. Bylo to 20 stránek naprostých blbosti. Jenom chození na radnici a podepisování, že souhlasim, kdo je otec mi přijde blbost.

V zahraničí se syn narodil. Přítel dostal kus papírku na to napsal jmeno syna a tak to prostě je. Kdyby tam napsal lucifer tak syn se jmenuje lucifer. Nikdo se mě na muj názor neptal Každý čeká, že jsme se domluvili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
17.6.14 22:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.6.14 22:15

@annaei To není o hrocení. Je to o tradici, že se v Česku jako jména dávají opravdu jména - a tudíž není možný, aby střelenej rodič pojmenoval svoje děti Asthma a Pneumonia, ESPN (sportovní kanál), Number 16 Bus Shelter nebo Talula Does The Hula From Hawaii (to jméno dokonce holčičce v devíti letech umožnil změnit soud proti vůli rodičů). A mně se líbí, že tu ta tradice je - i tak už dneska mají rodiče dost velkej prostroj, jak dítěti pošahaným jménem otrávit život :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.6.14 22:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.6.14 22:30

@Slečna Ferka Tak i tradice, že v porodnici matka musí vyplnit štos papíru mě přijde ulet. A nepochopila jsem proč při žádosti o občanství musim vyplnovat takový blbosti jako, že souhlasim, že od roku 1918 do 1993 jsem nebyla občanem slovenské republiky, jak bych mohla být když jsem se narodila v roce 1993. A pak, že souhlasim v případě, že by to byla holka, že bude mít ová, vždyt v tédobě jsem věděla, že mam syna. Pak jsme tam museli vyplnovat holčičí jmeno, přitom syn už se narodil a pohlaví se mu už asi nezmění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
17.6.14 22:51

@Slečna Ferka Presne tak. Kdyz vidim tu divocinu, jsem rada, ze nepovoli vsechno. A to urednim postupum fakt nefandim. Moda „prevzit-pocestit-zkomolit“ se mi nezamlouva :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
17.6.14 23:00

V okoli Nathanael, Doubravka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
17.6.14 23:00
@Mvkoty píše:
My jsme teď u posledního váhali…vybírali jsme mezi Nathaniel, Nikolas, Derek, Kristián, Tobiash, Tadeash, Krystofer...nakonec máme Nikolase ale je to prostě Nikola

Jezisi to je tak srandovní! To je jako ze souteze prodavacek z Kauflandu, ktera vymysli nejoriginálnejsi jmeno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
17.6.14 23:03
@lemanka píše:
@Lolllo S tou Terezií je to ale něco jiného. Terezie je starší tvar tohoto jména, ve své době byla právě originálním novotvarem Tereza, která se začala dávat více jak ta „stará“ Terezie. Nikola versus Nicol je asi podobný příklad. Za chvíli bude více holek jménem Nicol než Nikola, a když dá někdo Nikolu, budou se lidé divit, jak to, že není Nicol, protože jsou na tento tvar zvyklí a Nikolu budou brát za originální výstřelek rodičů(za několik desítek let ovšem).

v Italii Nicola kluk, Nicol holka. Zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
17.6.14 23:03

@Lolllo máme original příjmení tak si můžeme dovolit mít i originální jmena u děti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
17.6.14 23:06

@Mvkoty
Aha. A já si doted myslela, ze se spis vybira jmeno podle toho, kde clovek zije a mistnich zvyklosti a ne podle toho, jaky ma prijmeni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze