Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
605
18.6.14 08:27

@Ukulina přesně tak, omílá se pořád dokola proč na konci sh a ne š a proč nedát klasická česká jmena atd…my máme cizí příjmení a tak jsme prostě vybírali jiná jmena než jsou obvyklá a tím to hasne :-)

Ale vesměs byla vybrána jsmena podle osobností nebo postav…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
18.6.14 08:57

Máme syna Petr, dcerka Gabriela. Takže tradiční. Počkám si, koho mi po 15 roce dovedou domů, třeba nějakého Zacha, Nikyho, Natýska, Matyáše (nedej Bože!) nebo Izabell, Caroline či Makču Pikču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.6.14 09:58
@Mvkoty píše:
@Lolllo to máš pravdu.. ale na místní zvyklosti upřímně nekoukám. Každý jsme originál a každému se líbí něco jiného. K našemu příjmení nejdou klasická čeká jmena jako Honzík, Lukáš, Ondřej Maruška, Aneta atd…a jelikož víme, že nebudeme v ČR žít na věky tak jsme podle toho volili i jmena. ale jak jsem psala v předešlých komentech pro některé onen blábol jmena si podvědomě vybraly děti samyKdybys napsala, že se ti ta jména líbí, budiž…ale argumentovat tím, že si jméno děti samy podvědomě vybraly spíš svědčí o tom, že ti mateřství poněkud zatemnilo zdravou mysl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
18.6.14 10:09
@hanka.br. píše:

Ty moc neumíš přijímat názory jiné než máš sama vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
18.6.14 10:32
@Mvkoty píše:
@Ukulina přesně tak, omílá se pořád dokola proč na konci sh a ne š a proč nedát klasická česká jmena atd…my máme cizí příjmení a tak jsme prostě vybírali jiná jmena než jsou obvyklá a tím to hasne :-)

ale vždyť jsi sama psala „matrikáška místo aby ho zapsala česky tak tam dala jen dva háčky a tím to zkomplikovala ještě víc“ - kdyby jste měli příjmení bez diakritiky, tak je to pochopitelné, ale proč jméno končící na sh, ne š.

Ale jinak s tebou naprosto souhlasím s tím, že výběr jména jen a jen věcí rodičů! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
18.6.14 10:43

Pokud si děti @Mvkoty vybírají jména samy, tak podle metříků mají víc rozumu, než rodiče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
18.6.14 10:50

@hanka.br. nemám potřebu se ti jakkoliv zpovídat ale když si tpto přečteš zpátky pořádně tak jsem psala, že jsme s manželem měli favority ze kterých si dítko vybralo. A pokud mě zatemnilo mateřství mozek to už je zase jiná věc a tu s tebou opravdu řešit nebudu. já napsala svůj názor a nikomu ho nenutím tak buď tak hodná a nesuď mě. Já tě také nesoudím a ani nikoho okolo a´t má každý jmeno jaké chce třeba Franta sárda mě je to putna. Moje děti mají jmena která k nim jdou a vystihují je a ikdybych měla Tobiashe tak ho prostě mám a je to čistě jen má věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
18.6.14 11:17

@Mvkoty
Bohužel to vůbec není čistě tvá věc, ale věc toho dítěte, který by se musel celý život představovat takhle - „Tobiash, SH na konci“. Nic víc by mu to do života nepřineslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
18.6.14 12:31

@Lolllo Souhlasim, ze to neni jen veci rodicu. Jmeno je to prvni, co z tebe vypadne at jsi kde jsi :think: Nevim jak jinde, ale v mem okoli „originalni“ jmena nesou deti, jejichz rodice se jmenuji napr. Eva a Jan. Tim chci rict, ze si patrne neuvedomuji(a ani nad tim nepremysleli), jake to je zit se jmenem Narcis Samec, Maxmilian Novak,..,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
18.6.14 12:33
@zoe546 píše:
Máme syna Petr, dcerka Gabriela. Takže tradiční. Počkám si, koho mi po 15 roce dovedou domů, třeba nějakého Zacha, Nikyho, Natýska, Matyáše (nedej Bože!) nebo Izabell, Caroline či Makču Pikču.

Zarazil mě Matyáš - to je přece tradiční a klasické jméno - narozdíl od dalšího tvého výběru jako Caroline či Makču Pikču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
18.6.14 12:41
@Lolllo píše:
Jezisi to je tak srandovní! To je jako ze souteze prodavacek z Kauflandu, ktera vymysli nejoriginálnejsi jmeno. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: konečně mě něco pobavilo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jak pravdivé…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
18.6.14 12:53

Mam za to, ze kdyz prumerny Francouz nebo Brit spatri jmeno Krystofer, pripadne Nemec jmeno Tobiash, tak si zarucene nepomysli, ze rodice ditete jsou kosmopolite, ale spise ho napadne, ze se jedna o nejakou vychodni verzi jmena Christophe/Christopher a Tobias. Hlaskovat by musel tak jako tak (i kdyz je fakt, ze s ceskou diakritikou byva v zahranici potiz a zamerne jsem vybirala diteti jmeno bez).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
18.6.14 15:32

@magistra K Já mam německé přijmení a jenom, rptožoe mam na konci ová. Malokdo tuší jak se to píše. Za to paradoxně přítel má přijení české a to neni problém. Žijem v luxu, kde němcu je hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.6.14 18:15
@Bisu píše:
@Lolllo Souhlasim, ze to neni jen veci rodicu. Jmeno je to prvni, co z tebe vypadne at jsi kde jsi :think: Nevim jak jinde, ale v mem okoli „originalni“ jmena nesou deti, jejichz rodice se jmenuji napr. Eva a Jan. Tim chci rict, ze si patrne neuvedomuji(a ani nad tim nepremysleli), jake to je zit se jmenem Narcis Samec, Maxmilian Novak,..,..

Maxmilián Novák je normální jméno, že tobě se nelíbí tak to nepodsouvej druhým.
Jak starý je seriál Novákovci? 40 let :think: Že už v něm se objevil Maxmilián Novák a nikoho to nedráždilo.
Copak všem se musí líbit stejná jména? Ať si každý dá jaké chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
18.6.14 18:50
@Bisu píše:
Nevim jak jinde, ale v mem okoli „originalni“ jmena nesou deti, jejichz rodice se jmenuji napr. Eva a Jan. Tim chci rict, ze si patrne neuvedomuji(a ani nad tim nepremysleli), jake to je zit se jmenem,..,..

Tak jinde ;-) : já jméno dala trošku neobvyklé právě proto, že vím, jak to je supr, když se stejně nejmenuje nikdo v okolí, na škole… :-) :andel: Ale to zmiňuji dobu před zhruba dvaceti lety :-D

oprava: my dali ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko