Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
526
17.6.14 10:49

Asi máte pravdu. Vojtěch je v pohodě :) Když bude jeste mimi, tak zdrobnělina na něj existuje neskomonela a v dospelosti se mezi chlapama taky nemusi stydet :) Spis bude jeden z mala co ma to jmeno normalni :D Protoze ty jmena co maji ted deti u nas ve skolce jsou katastrofalni :zed: Az se jim bude nekdo v puberte vysmivat :/ Tak potom nektere frajerky maminky budou koukat jak je ditko nestastne :,( A temi jmeny myslim kor ty Neceske :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
17.6.14 10:55

@martinka242 Vojtěch je krásné jméno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.14 11:42

@martinka242 Mám doma už odrostlého Vojtěcha a žádný problém se jménem nikdy neměl, ani žádná ošklivá zkomolenina se nenašla. Další dvě děti s taky normálními jmény ji ale našly, by člověk neřekl. Kláře říkají Králíku a Matoušovi Matouši Papouši. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
496
17.6.14 11:49

@martinka242 mne prijde hezke treba Karel Daněk…
Vojtěch je samozřejmě krásné jméno, ale má ho půl republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
17.6.14 12:07

@Nik77 tak to už je to nejmenší změnit Y v I a ani u jednoho jmena jsme nemusely žádat, ptala jsem se na všechny na matrice a tam potvrdili, že jsou ok a není třeba povolení.

@Slečna Ferka hláskovat budou děti muset stejně jelikož máme počeštěné příjmení čímž to paní matrikářka doslova zazdila. kdyby to nechala tak jak to bylo bylo by to mnohem jednodušší. Ale moje děti si jmena vybírají samy, takže jsem naprosto v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
17.6.14 12:23

@Mvkoty Fakt? Tak to muselo dojít k nějaké aktualizaci, protože v 5.vydání prostě „Tobiash, Tadeash“ nejsou :nevim:

A co se stalo s příjmením? Resp. jak to, že vám ho měnila? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
17.6.14 12:26

@Mvkoty A jak si děti vybraly jména? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
17.6.14 12:46

@Nik77 tchýnina tchýně byla na matrice nechat jmeno počeštit a matrikáška místo aby ho zapsala česky tak tam dala jen dva háčky a tím to zkomplikovala ještě víc.

@Ukulina ještě v těhotenství si jmeno vybrala, prostě jsme s manželem na ně mluvili a nabízeli varianty a dítko mi ve snu „řeklo“ které jmeno chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.6.14 17:50
@Mvkoty píše:
@Nik77 tchýnina tchýně byla na matrice nechat jmeno počeštit a matrikáška místo aby ho zapsala česky tak tam dala jen dva háčky a tím to zkomplikovala ještě víc.@Ukulina ještě v těhotenství si jmeno vybrala, prostě jsme s manželem na ně mluvili a nabízeli varianty a dítko mi ve snu „řeklo“ které jmeno chce

Bože, to je blábol…

Zajímavé je, že v zahraničí těžko někoho napadne, aby své dítě pojmenovali českým jménem např. Jiří s českou diakritikou, i když Čechy nejsou. Asi to nemají zapotřebí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.6.14 18:01

@hanka.br. To je tedka moderní dávat cizí jmena používat anglická slova. Přitom je to nesmysl znám někoho kdo dítě pojmenoval Luca, proč ne Lukaš, když má české přijmení. Pak za to ty děti trpí. Mé kamarádce se ted narodilo dítě a jmenuje se jenovefa to mě taky přijde ulet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3626
17.6.14 18:05
@Anonymní píše:
@martinka242 Mám doma už odrostlého Vojtěcha a žádný problém se jménem nikdy neměl, ani žádná ošklivá zkomolenina se nenašla. Další dvě děti s taky normálními jmény ji ale našly, by člověk neřekl. Kláře říkají Králíku a Matoušovi Matouši Papouši. :mrgreen:

Přesně tak, Kláře se říká buď Karle, nebo Králíku- mluvím z vlastní zkušenosti. Ještě teď mi tak občas naši říkají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
17.6.14 18:07
@hanka.br. píše:
Bože, to je blábol…Zajímavé je, že v zahraničí těžko někoho napadne, aby své dítě pojmenovali českým jménem např. Jiří s českou diakritikou, i když Čechy nejsou. Asi to nemají zapotřebí.

Ja jsem znala v Nemecku rodinu, kde pojmenovali syna Nicolas Kazimir. Sice slovanske jmeno Kazimir neni puvodem ceske, ale v Nemecku je dost neobvykle a asi se vetsina Cechu shodne na tom, ze pro Cechy zni mimoradne osklive. Ale jim se asi zdalo originalni a cool. Jinak souhlasim s nazorem, ze Krystofer takto psany je fakt desny, pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
17.6.14 18:17
@annaei píše:
@hanka.br. Mé kamarádce se ted narodilo dítě a jmenuje se jenovefato mě taky přijde ulet

To je náhodou nádherné jméno! Úlet by byl, kdyby dali variantu „Geneviève“. Ale Jenůfka se mi líbí ;-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
17.6.14 18:27

@hanka.br. pr vás blábol pro mě ne…to že mám jiný názor než ostatní neznamená že je špatný a nikoho neodsuzuji…každého věc jak si pojmenuje své děti…nám se jmena líbila a k příjmení se hodí a ostatní mají smůlu. Já nikomu svůj výběr nenutím, je pouze můj a mého muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.6.14 18:29

@Mvkoty No hlavně těch dětí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie