Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
olikovka
11.7.14 12:58

Tadeáše ma kamarádka :-)) - nám se u holky líbila Sára, ale ty zdroběliny :-(((

• Citovat
  • Upravit
1707
11.7.14 12:59
@veronikaprazakova píše:
Doufam, ze se nikdo nebude zlobit, ale chudaci deti… Myslim ty tvy spoluzacky deti
:D já myslím že nebude a sdílím tvůj názor, taky si myslím, že to budou chudáci, navíc mají německé příjmení a dohromady to zní fakt děsně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17464
11.7.14 13:02

Také mám Jonáška a také to jméno miluju :srdce: okolí na mě sice koukalo jako na blázna, chvilkama i přítel, ale ukecala jsem to a dneska mi to každý chválí a líbí se to, hlavně je v okolí jedinej, jiného neznám a to se mi líbí.. néé jako Honzík na každém kroku :mrgreen:

@niki2 píše:
Mám dceru Lilianu. Taky jsem chtěla dát jenom Lily. Potom jsem si uvědomila, že jí jednou bude 50let, 60 let… Může být třeba právnička. A Lily by nebylo zrovna reprezentativní. To je po 25. roku spíš pro holku do nějakýho strip klubu. :lol:
Jinak kluk je Jonáš, moc se mi to líbí i po 7 letech. Pro kluka jsem měla moc jmen, pro holčičku to bylo horší. Jony by se mohl jmenovat: Timon, Alex, Benedikt, Damien, Eliot…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 13:02

Ahoj holky, vim, ze to tu nekde urcite najdu, ale chtela jsem se zeptat, kdyz chci jmeno Matyas (s bez hacku a bez dlouheho a) musi se to nekde schvalovat? Jako myslim na matrice? Chteli jsme prvne Mattias, ale lepsi bude asi Matyas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17464
11.7.14 13:04

Mám ráda netradiční jména, ale FRIDOLÍN je i na mě moc :mrgreen: Ale ono se dá zvyknout na všechno kamarádka když dávala KRYŠPÍNA tak jsem se taky divila a dneska jsem si na to už zvykla a Kryšpa je tak pěkný klučík :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 13:16
@michaelala píše:
Mám ráda netradiční jména, ale FRIDOLÍN je i na mě moc :mrgreen: Ale ono se dá zvyknout na všechno kamarádka když dávala KRYŠPÍNA tak jsem se taky divila a dneska jsem si na to už zvykla a Kryšpa je tak pěkný klučík :D
:mrgreen: mne se to neliby a kryspa :P to je mazec ale muze mi to bejt jedno ja tak nasemu rikat nebudu ze?! :-). No a ta moje kamaradka ma tobiase, bereniku a bibianu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17464
11.7.14 14:04

@veronikaprazakova Tadeáš a Tobiáš už je dneska celkem normální já mám 12letého bratránka Tadýse a tenkrát to bylo něco když se teta rozhodovala taky jí to všechny babičky rozmlouvali :mrgreen: a dneska je jich všude hodně, Tobiáše znám asi 4 :mrgreen:

A líbí se mi i Bibiana, jen oslovení BIBI :think: nevím no jak by se jí dalo říkat hezky. To je jako se mi líbí MIA, ale Mijuško se mi nelíbí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.7.14 14:05

@Nik77 Tak buď si to změnila, nebo býval ve Švandově divadle nějakej pitomec. Když jsem tam před lety chodila, tak mívali v programu to tvrdé Y a já si vždycky říkala, co jí to ti rodiče udělali…

EDIT: Ale co jsem koukala do statistik, tak jich nějaký dvě desítky jsou. Ale mě to teda taky přijde jako chyba, jako vidět a vydět.

Ale já jsem teda divná. Mě vadí i Rozárie, protože mi přijde, že holt rodiče nechápou, že i Rozálii se dá říkat Rozárko, tak vymýšlí novotvar. Do roku 2000 tu nebyly žádné, to o něčem svědčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
11.7.14 14:13
@Beruska-Jane píše:
Ahoj holky, vim, ze to tu nekde urcite najdu, ale chtela jsem se zeptat, kdyz chci jmeno Matyas (s bez hacku a bez dlouheho a) musi se to nekde schvalovat? Jako myslim na matrice? Chteli jsme prvne Mattias, ale lepsi bude asi Matyas :)

Matyase podle mě nikdo schvalovat nemusí - je to obdoba jména Matyáš, to by mělo být v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
11.7.14 14:16

@Slečna Ferka Rozálie se mi moc líbí - teda právě v tom tvaru Rozárka. Své děti jsem ale tak nepojmenovala - krátká verze je totiž snad je Róza (a to mám spojené s pořekadlem: ty jsi ale koza - Róza) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.7.14 14:22

@malinika No já to mám ještě horší. Kamarád má Rozárku - teda naštěstí Rozálii - a mě vadí nejen koza Róza a asociace na sovu Rozárku z Popelky, ale navíc naše babi mi říkávala „vypadáš jako rozára“. Já myslela, že to znamená neupravená, neučesaná (vidím za tím dětskou zvukomalebnou asociaci na ROZcuchaná), ale ono rozára znamenalo totéž co dorota (taky v pěkné jméno, ale kromě Doroty Máchalové ještě toto), tedy prostitutka.

Jako když jsou Rozárce tři, tak mi to nevadí, ale třeba v patnácti, volit mezi tím, jestli si nechám říkat Rozárka, Róza nebo jak, to bych asi nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
11.7.14 15:14

Miriam, Olga, Zbyněk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3626
11.7.14 15:19

My s manželem chceme buď Ráchel, Rebeku nebo Rút a u kluka Nikolase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
11.7.14 18:17

@KlariSi
Rebeka se mi líbí taky, ale jak jí pak říkat kromě Rebeko a Beko. Mám ráda jména, která mají v oslovení více variant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ostrizi
11.7.14 18:20

První dcera je Gabriela Anna a druhá bude buď Sofie Tereza nebo Sofie Ema

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat