Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Měla jsem kamarádku Elen, její sestra pak byla Janetta. K tomu české příjmení. Teď jsem se dívala, že se vdaly - jedna opět příjmení české, druhá slovenské.
Chápu touhu rodičů vyniknout jménem, ale nebavilo by mne v druhém případě všude při nahlašování hláskovat své jméno - předpokládám, že v každém případě minimálně 2×, protože napoprvé to nikdo „nepojme“
.
@Slečna Ferka píše:
@Fjodorka Třeba dcera Freje a Galatíkové se tak jmenuje. Ale taky by mi to přišlo divné - mně se to jméno taky líbí, ale chtěla bych po seversku Kristina.
No, ale to je Kristýna, ne Krystýna ![]()
@hanka.br. píše:
Dominik a Domynyk je asi stejný rozdíl jako vidíš a vydíš. Je to zkrátka blbě.
@veronikaprazakova píše:
Prece nebudeme resit pravopis…![]()
No, my ne, ale aby ho tvoje dite nemuselo resit cely zivot…
No a jaky teda mate jmena deti? Nebo miminku chcete dat? Holku, kluka…
@mroe píše:
No, my ne, ale aby ho tvoje dite nemuselo resit cely zivot…
Neboj kdyby druhy byla holcicka tak by se jmenovala linda nebo karolina…
@veronikaprazakova já mám Tamaru a Denisu a neměnila bych. Dle mého jsme vybrali dobře. Hlavně nad Tamčou se okolí trochu podivovalo… Já to jméno miluju. Říkáme jí Tami, Tamarko, Taminko, Tamčo, Tamule, Tarinko, Tamíčku… ![]()
Holky, to nejsou moc netradicni jmena ![]()
Ja mam holcicku, jmenuje se Miya…netradicni az moc ![]()
@Martinaalex píše:
Holky, to nejsou moc netradicni jmena
Ja mam holcicku, jmenuje se Miya…netradicni az moc
Můžu se zeptat, jak se to jméno vyslovuje?
@Dino Máte moc hezká jména (že se tedy opakuji
)! I Denisa. S námi na plavání jedna chodila a její maminka jí oslovovala Dendo. Prvně mi to přišlo divný, pak se mi to zalíbilo. Navíc holčička docela rarášek a opravdu to k ní šlo ![]()
@Dino píše:
@veronikaprazakova já mám Tamaru a Denisu a neměnila bych. Dle mého jsme vybrali dobře. Hlavně nad Tamčou se okolí trochu podivovalo… Já to jméno miluju. Říkáme jí Tami, Tamarko, Taminko, Tamčo, Tamule, Tarinko, Tamíčku…
Já mám taky Denisu a chtěla jsem i Tamaru, ale narostl jí fifín, tak je z Tamarky Pepík. Netradiční to není, ale musela jsem, když jsem měla stejný vkus ![]()