Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem s mým mužem šest let a včera jsem si všimla, jak píše vzkaz nějaké své kámošce a oslovuje ji Má drahá…Co myslíte, je to normální a nebo s ní už něco má? Mne totiž takové oslovení normální nepříjde…teda normálně bych takhle kamaráda neoslovovala, tak mne zajímá Váš názor.
Nemusí to nic znamenat, mám kamaráda a běžně si píšeme různá něžná oslovení a fakt s ním nic nemám a ani to neplánuji.
Kolega v práci mi říká sluníčko. Známe se přes 20 let.
Pokud tě to trápí, zeptej se ho.
Taky mi to nijak strašné nepřijde. Kdyby s ní něco měl, dával by si větší pozor a nepsal by jí před tebou.
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem s mým mužem šest let a včera jsem si všimla, jak píše vzkaz nějaké své kámošce a oslovuje ji Má drahá…Co myslíte, je to normální a nebo s ní už něco má? Mne totiž takové oslovení normální nepříjde…teda normálně bych takhle kamaráda neoslovovala, tak mne zajímá Váš názor.
Po 6-ti letech vztahu svého přítele již znáš. Jistě i jeho kamarády a kamarádky. Tak i můžeš vědět, zda je to u něj normální, či to nějak vybočuje z toho, na co jsi u něj byla zvyklá. A podle toho bych dělala závěry.
@Liliana08 No já nevím, už jsem se jednou setkala s tím, že ji psal smsku a bylo tam oslovení broučku, teď zase Má drahá…Příjde mi, že pokud by to byla jen kámoška, tak by ji tak neoslovoval…No, ale těžko říct, proto mne zajímají Vaše zkušenosti…
@lasička1 To není naše kamarádka, ale jeho a u něj právě není zvykem, že by tak ženské oslovoval, aspoň jsem se s tím nikdy nesetkala. Je to poprvé, co tak nějakou oslovuje.
@Anonymní píše:
@lasička1 To není naše kamarádka, ale jeho a u něj právě není zvykem, že by tak ženské oslovoval, aspoň jsem se s tím nikdy nesetkala. Je to poprvé, co tak nějakou oslovuje.
A jak oslovuje tebe?
No ja nevim, osobne by me to teda taky zarazilo, ma draha mi zrovna nezni jako nejaka funny prezdivka
Rozhodne bych nebyla v klidu, na druhou stranu je to prilis malo na nejake unahlene zavery.
Mě takhle kamarádi taky oslovují a nespím s nima, je to spíš o tom jakou má tvůj přítel povahu a záměry, ale podle oslovení bych nedělala unáhlené závěry
Tak unáhlené závěry se dělat nemusí, ale oslovovat jeho kamarádku broučku, nebo má drahá je pro mě trochu moc, obvzláště v SMS. Mě by to vadilo. Jak říká tobě?
@Anonymní píše:
Jéé, já kamarádovi taky píšu „drahý“, on mě „drahá“ a jsem si jistá, že to jeho přítelovi nevadí.
Ovšem kdyby můj manžel takto tituloval nějakou kamarádku, tak bych asi zapojila radary. Ale to jen proto, že není typ na vypisování si s kýmkoliv, a oslovováním se jinak než jménem
Navíc nemá kamarádky, takže kdyby se nějaká kost objevila na obzoru, musela bych to operativně řešit ![]()
Ale vážně: jestli je tvůj přítel celkově přátelský ke komukoliv, tak bych tomu nepřikládala váhu. Jinak…
@Nik77 No, on ke každému právě tak přátelský není a mne oslovuje jen jménem a tak mne zaráží, že ji tak oslovuje. Příjde mi, jak, kdyby k ní cítil něco víc…vůbec nevím co si o tom myslet… ![]()
Ahoj holky. Potřebuji poradit. Už jsem na prášky. S přítelem jsme spolu přes 2 roky. Nyní spolu máme 2 měsíčního chlapečka.
Když jsme spolu začínali chodit, bylo to divoké, nespoutané a krásné. Milovali jsme se. Tedy to jsem si alespoň myslela já. Pak jsem zjistila, že chodí za jednou holkou. Prostě mě podváděl, ale to on nikdy nepřizná. Prej že s ní chodil jenom na cigo a takové kecy. Ok. Chtěla jsem to ukončit, jenže jsem tehdy zjistila že jsem těhotná. Nyní je to už skoro rok a pul, s tou holkou se nevida. Občas si napíšou na fb a to pěnim. Několikrát jsem ho upozorňovala na to, že mi to vadí. Co si to vůbec dovoluje, ať si ji vymaže z přátel a že vůbec nechápu co z toho má a že tímhle že mě dělá akorát debila. Vše mi vždy odkyve, že mám pravdu a jak mě miluje a z přátel si ji vymaže. Jenže dnes jsem přijela od 3 denní návštěvy u mých rodičů a koukam, že si s ní zase psal a skemral o schůzku (jenom cigo).
Už fakt nevím co s tím. Nehorazne mě štve. Nevěřím mu, nemiluji ho, ale kvůli malému nemám jak situaci změnit. Jsme bez peněz a bez jeho příjmu by mi za chvilku chodilo jenom 3800. Musíme vydržet než si začnu vydělávat.
Jinak je hodný, pozorný od té doby co je malej, je to v pohodě. On ví, že ho nemiluji, ale pořád doufá, že se to změní. Ale já už k němu důvěru nikdy mít nebudu, ještě když se chová takhle…
Teď mě asi ukamenujete názor, proč s ním jsem, ať odejdu atd. Ano máte pravdu, jenže ja na to nemam. Raději počkám az si udělám živnost a budu mit svoje peníze. Nechci nikomu viset na krku - rodicum, babi. I když vím, že by mi pomohli, nemůžu.
Děkuji za přečtení a názory. Nemám se komu moc svěřovat.
@senozaty Zaměř se na sebe, na svoje zájmy, svoje záliby a přátele. Získej víc sebevědomí a neřeš nějakou jeho kámošku. Když budeš vnitřně spokojená, tak nebudeš mít potřebu ho šmírovat.
A pak mu zatrhni to kouření, když nemáte peníze.
Co chces radit? Kdyz ho nemilujes a planujes odejit muze ti byt preci jedno s kym si pise nebo s kym spi ne? Nebo se bojis, ze on by se zdejchnul driv nez ty i s vasim druhym prijmem? Moc tomu nerozumim, kdyz ho nechces.