Nevím, co dál. Chce interrupci :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5730
13.1.17 12:45
@Jitusee píše:
@malinika Vis co, ja uz jsem se dávno naučila, ze nemuzu očekávat od druhých to, co sama delam a považuji za správne.

Tak to je jasné. KAždý jedná sám za sebe. Ale chtěla jsem tím říct, že jsou určité situace, které si člověk prostě nemůže jen tak snadno ospravedlnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.1.17 12:52
@malinika píše:
Pokud máš splachovací svědomí, určitě to můžeš chápat i takto.

děkuji..chápu to tak že kdo nechce dítě se chrání
komu dítě nevadí se nechrání..
pak je i jasný konec rovnice.

• Citovat
  • Upravit
3248
13.1.17 12:57
@smurfka píše:

Jake rovnice? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148232
13.1.17 12:58
@smurfka píše:
tak to vlastně dělá dobře..používala antinu, takže dítě nechtěla..takže si stojí za tím, co chtěla.. :palec:

Já asi čtu jinak…čtu dítě bych chtěla a partner nechce :think: a to mi přijde hrozné, on řekne striktně NE a ty se s tím ženo vyrovnej jak chceš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
13.1.17 13:06

@Anna766 Ja myslim, ze ditko nechce ani jeden z nich, proto se chránili.
No neni pro me zarážející, ze chlap zene řekne, ze neplánovane díte nechce.
Oni nemají ženske hormony, mateřské půdy. Spousta z nich si díte neuvědomuje ani s rostoucím bříškem, ale lidsky život vnímá, az kdyz prijde na svět.
Na jednu stranu se mi nezdá fér, ze muz do toho nema co mluvit. On výchově bude take přítomen.
(Čímž neříkám, ze bych autorku na interupci poslala ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148232
13.1.17 13:11
@Jitusee píše:
Oni nemají ženske hormony, mateřské půdy. Spousta z nich si díte neuvědomuje ani s rostoucím bříškem, ale lidsky život vnímá, az kdyz prijde na svět.
Na jednu stranu se mi nezdá fér, ze muz do toho nema co mluvit. On výchově bude take přítomen.
(Čímž neříkám, ze bych autorku na interupci poslala ).

Oni ho nechtěli před otěhotněním ani jeden, teď tu „je“ a jeden ho chce a druhý ne, vím je to slovíčkaření ale já v tom rozdíl vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.1.17 13:12
@Jitusee píše:
(Čímž neříkám, ze bych autorku na interupci poslala ).

a proto má mít právo veta ta žena.. rozumím tomu muži, ale jeho se to dotkne jak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
13.1.17 13:18

@jdukolem Ja teda nevim jak to mas doma ty, ale můj manžel semnou děti jak vychováva, miluje, tak i finančně zajištuje. Takze tak bych řekla, ze se ho to dotkne.
Ja bych v tomhle případě arbitr byt nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
13.1.17 13:18
@smurfka píše:

To není rovnice. Ale pokud celou situaci vidíš stylem: „Brala jsem antikoncepci, udělala jsem pro nechtěné těhotenství vše, co jsem udělat mohla, takže jsem z obliga. Za otěhotnění vlastně nemůžu, potrat je proto v pořádku a tečka“,…tak ano, předpoklad jsi splnila. Budeš jednat podle svého svědomí a před nikým se nebudeš mít za co stydět.

Nicméně pokud Ti do toho vleze myšlenka „Šu..la jsem, i když jsem věděla, že žádná antikoncepce není 100%, za následek svého těhotenství si tedy můžu sama a přerušení těhotenství je navíc podle mě za hranou etiky“…budeš jednat proti svému svědomí a před ostatními o svém rozhodnutí raději pomlčíš, protože se za něj budeš stydět. Tím pádem předpoklad nesplňuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.1.17 13:21
@jdukolem píše:
a proto má mít právo veta ta žena.. rozumím tomu muži, ale jeho se to dotkne jak? :think:

to myslíš vážně..jak se dítě v tomto případě nechtěné, dotkne otce? Jo nemusí se podílet na výchově, nemusí ho porodit, nemusí ho kojit..ale bude ho muset živit..a když ví, že na to nemá, tak co..( nekdo třeba nemá na to aby chodil do dvou, tří prací - měl peníze, ale přitom ty děti ani neviděl, někdo nemá práci za 30 klacku a ani ji se svou kvalifikací nikdy mít nebude )
Ano já jsem pro to, aby si žena o svém těle rozhodovala sama..ale potom tedy musí na sebe brát veškeré následky..( a techto následků se zakladatelka bojí )

• Citovat
  • Upravit
5730
13.1.17 13:22
@Jitusee píše:
@jdukolem Ja teda nevim jak to mas doma ty, ale můj manžel semnou děti jak vychováva, miluje, tak i finančně zajištuje. Takze tak bych řekla, ze se ho to dotkne.

V tomhle jsem zajedno se jdukolem. Celé rozhodnutí chlapa totiž ponese jen a pouze samotná žena. Naopak, rozhodnutí ženy ponesou oba. Ideální to samozřejmě není, ale pořád je to lepší než naložit celou tu tíhu na hrb jednomu člověku, ať se s tím vypořádá jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.1.17 13:23
@Jitusee píše:

a koho z vás dvou se to dotkne víc?
já osobně neupírám mužům jejich práva, ale vše klást do stejné roviny nelze, protože to stejné není.. i emancipace a rovnost pohlaví má své meze - minimálně ty biologické..
věřím, že můj partner by nechal konečné právo veta na mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
13.1.17 13:24

Skvělé.

@ma198 píše:
Dobrý večer zakladatelko. Nevím, zda jste se už nějak rozhodla, ale chtěla bych Vás podpořit v myšlence si dítě nechat. Předpokládám, že když už máte tři děti, tak víte, že to malé, které čekáte není shluk buněk ale dítě. Přidám se k těm, kteří říkají, že se to dá zvládnout. Já jsem nejstarší, z osmi sourozenců, nejmladší sestře je 19 let. Všichni jsme vyrostli a vystudovali, někteří dokonce i vysokou školu a nemůžu říci, že by jsme strádali. Otec byl obyčejný řidič a mamka byla s námi doma. Jsem zdravotní sestra a nechápu dnešní mentalitu, že když otěhotním a nehodí se mi to, jdu na potrat, vlastně se zbavujeme zodpovědnosti za své jednání. Vždyť se nejedná o shluk buněk ale spojili se dvě lidské buňky ne zvířecí. Jsme bytosti, které mají rozum a cit a jsme schopni zabíjet vlastní děti? Měli jsme doma hospodářství a když jsme krávě pomáhali rodit tele vhánělo nám to až slzy do očí, když se to zvíře o své mládě hlásilo a i když byla úlpně vysílená chtěla tele k sobě a byla zlá, když jsme ho odváděli. Tak my jsme lidi, ne zvířata a mnohdy se chováme hůře než oni. Pěkný večer a zakladatelce držím palce ať se dobře rozhodne aby se pak nemusela trápit výčitkami.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.1.17 13:25

@malinika tak ted si konečně rozumíme..
každopádně já bych ( ne/chtěné těhotenství) neřešila na natu..každý se musí rozhodnout dle svého a mě to připadá že paní čeká že ji 90% lidí řekne, tak si ho nechej, no tak si ho nechá, nebo 90% řekne, dej ho pryč, tak ho dá pryč…takhle to přece nefunguje, tak nechápu co tady čeká za rady..rozhodnout se musí sama, tak nevím jestli čeká politování, nebo ulevit svědomí..nikdo z nás nezná její situaci, nikdo ji nemůže poradit.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5730
13.1.17 13:25

@jdukolem Počkej, ty to za chvíli schytáš, jak jsi naivní. :lol: Já jsem tu také věřila svému muži a zvrtlo se to v diskuzi na několik stránek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí