Na přítelovy dluhy doplatila rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
98
6.12.14 16:37

@blecha72 to je pravda, pač se rozpadne mne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
6.12.14 16:43
@bundik píše:

myslím, že nemáš čeho litovat :hug:
sobce a vyžírku, toho najdeš vždycky.
A jak by to bylo, kdybys ty peníze z dědictví dala?
Určitě by to přijal jako samozřejmost, a jakmile by byla příležitost, tak by tě zas vyhazoval.
a pak by to možná bylo drsnější, ty bez peněz, a on vysmátej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.12.14 17:05
@bundik píše:
to je pravda, pač se rozpadne mne

Podle toho, co od tebe víme si myslím, že rozchod je pro tebe výhra.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
6.12.14 17:06
@blecha72 píše:
Mně to jedno, mně se vztah pro 100 000 nerozpadne.

Mě taky ne, ale kdybych si měla vybrat, tak si vyberu raději variantu rozpad vztahu + mít peníze po babičce, než zaplatit partnerovo dluh, nemít nic a čekat, kdy mě vyhodí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.12.14 17:10
@j.a.n.i1 píše:
Mě taky ne, ale kdybych si měla vybrat, tak si vyberu raději variantu rozpad vztahu + mít peníze po babičce, než zaplatit partnerovo dluh, nemít nic a čekat, kdy mě vyhodí :think:

Přesně. Varianta: dobrý pocit z cizího uhrazeného dluhu+hotovost nula, česky řečeno holý zadek+ kufry na dlažbě s dětmi není zrovna nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
6.12.14 17:12
@momi33 píše: :palec: :palec: :palec:
jedna, kdo ví, o čem je řeč :palec:

:mavam: Je nás víc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
6.12.14 18:27
@blecha72 píše:
Takže nikdy vás v něm nevezl na rande, s dětmi k lékaři, do obchodu?

8o Asi jsem nepochopila… :think: Pokud si auto koupil před tím než spolu začali žít…Tak pokud si „zajdu-zajedu“ s někým na rande, do obchodu-už mě zavazuje podílet se na jeho splátkách na auto. 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
6.12.14 18:29

Zakladatelce bych chtěla poradit, aby se co nejrychleji zapakovala i s dětma a udělala přítel pápá..
Vyžírka blbej :roll: :zed:
Spoléhá na tvoje penízky a nic nedělá aby " svoje " dluhy poplatil. :roll: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
6.12.14 21:37
@WERISKA píše:
8o Asi jsem nepochopila… :think: Pokud si auto koupil před tím než spolu začali žít…Tak pokud si „zajdu-zajedu“ s někým na rande, do obchodu-už mě zavazuje podílet se na jeho splátkách na auto. 8o :think:

Ano, splácet ze společných peněz. A společné peníze na to nestačí. To, co @bundik zdědila, do toho je každému nic. Je jen a jen její vůle, na co a jestli ty peníze na něco použije a nebo ne. Kromě toho, jim její rodina pomáhá. Už je jaksi toho asi dost, protože dlužník s @bundik určitě neprobíral, zda je vhodné tak drahé vozidlo koupit, a to by partneři měli o takovýchto výdajích spolu rozhodovat. Byla postavena před hotovou věc. Kdyby můj partner zdědil peníze, tak určitě po něm nebudu nic chtít. Když dá, tak dá a když si to začne užívat sám, tak je to jeho věc a já se k tomu můžu nějak postavit a vyřešit si to sama.

• Citovat
  • Upravit
66806
6.12.14 21:40

@radúna No a pak je tu ta zlá skorotchyně, co neprodala chatu, aby zalepila dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.12.14 12:28
@blecha72 píše:
@radúna No a pak je tu ta zlá skorotchyně, co neprodala chatu, aby zalepila dluhy.

O té se nezmiňuji ;).
Už proto, že si myslím, že prodej chaty od jeho máti je věc, která s tím nemá co dělat.
Jestli se toho zakladatelka a její přítel drželi „jak blechy v košuli“, to je druhá věc a jejich problém.

Je totiž docela možné, že je to „maminčina pomocná ruka synáčkovi“, jak zabít dvě mouchy jednou ranou - vytřískat prachy na dluh a pak se zbavit zakladatelky.
Protože je hodně zvláštní, že on odmítá pomoc své sestry, ale prodat chatu matinky by mu nevadilo? :think:
Divné…
Proč by si měli sahat na svůj majetek, když se utratí cizí prachy…

Už proto by mu neměla dát ani korunu a bránit si dědictví pro sebe a své děti.

@bundik, tak co?
Jak jsi se rozhodla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
7.12.14 12:58
@radúna píše:
Protože je hodně zvláštní, že on odmítá pomoc své sestry, ale prodat chatu matinky by mu nevadilo? :think:
Divné…

tak zrovna tohle mi divné nepřijde :nevim: jako může být, že tchyně nabídla prodej chaty, protože už je stará, nebaví ji se o ni starat nebo se o ni starat nestíhá (ano, vidím to u svojí tchyně, tchyně na ni zatím má čas a tráví na ní v teplých dnech hodně času, ale čím je starší, tím víc si na ni stěžuje), tak sama mohla nabídnout, že ji prodá s tím, že děti by jednou stejně dědily, tak jim ty peníze z prodeje rozdělí rovnou a bude, aspoň její syn bude bez dluhů :nevim: ale samozřejmě pokud najednou otočila a prodat nechce, není to nic proti ničemu, rozhodně není její povinností rozdělovat dědictví ještě zaživa, že jo. a pokud chlap jede na vlně „chata je zbytečná práce navíc“, tak je logický, že mu bude víc vyhovovat prodat matky „zbytečnou chatu“ a z prodeje zaplatit dluh (protože ty peníze by stejně jednou byly jeho, že jo), než si půjčovat od sestry peníze, které by musel vrátit (protože tam si nemůže říct, že peníze by stejně jednou zdědil, tak o nic nejde). tak ale samozřejmě, pokud má peníze zakladatelka, tak je pro něj nejjednodušší, aby by ty peníze zaplatila ona, protože ty by jednak vracet nemusel a jednak jednou bude ještě po matce. jasný jak facka, ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.12.14 14:39

@sagina, já vím, že není její povinnost prodat chatu, aby pomohla synovi s platbou jeho dluhu ;), proto jsem taky napsala, že je JEJICH PROBLÉM, že se toho drželi jak blecha košule. Mám to tam napsané ;).

Já jsem to myslela spíš tak, že on pomoc jedné své příbuzné odmítá, kdežto pomoc druhé své příbuzné by mu nevadila. Tohle mi přijde divné.

Nějaké zisky z potencionálního dědictví mi na mysl nepřišla.
Ani dřina na chatě, zbytečná práce.

Nicméně si pořád myslím, že tohle není stěžejní problém. Problém je, že on z nějakých důvodů odmítá finanční pomoc ze strany svých příbuzných, ale není mu trapné, aby jeho dluhy zaplácla jeho přítelkyně se svou rodinou. Čili jeho dluh na hlavu cizích lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.12.14 15:46
@bundik píše:

A o co v tomhle vztahu přijdeš?
Můžeš nám tu krom toho, že se hezky chová ke svým vlastním dětem, což je snad NORMÁLNÍ napsat, jaké klady ten chlap pro tebe, pro rodinu má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
7.12.14 19:02
@berry4 píše:
A o co v tomhle vztahu přijdeš?
Můžeš nám tu krom toho, že se hezky chová ke svým vlastním dětem, což je snad NORMÁLNÍ napsat, jaké klady ten chlap pro tebe, pro rodinu má?

Asi je živí, ne? Zakladatelka je 4 roky na rodičáku, mladší dítě má 2 roky. Kdo v tomto vztahu platí hypotéku a jiné výdaje v domácnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí