Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě to jako normální stav nepříjde a dlouho bych to nevydržela a navíc bych si to nenechala líbit! ![]()
@peggy.sl píše:
S takovým,,píčusem,, bych udělala jednoduchý proces..nevařit, neuklízet, nedělat služku..odstěhovala bych se z ložnice a pravidelně bych mu věšela děti na krk a patřičně bych ho zaúkolovala co má k tomu všechno stihnout!
@Yvonne píše:
Proč si to necháváte líbit? Zakazování, buzerování, neřizování? Jste dospělé nebo děti? Já tomu moc nerozumím. Nechci být zlá, ale za tohle si můžete z 50ti procent samy, teď už tak můžete akorát tak vzít od těhle psychopatů kremle a v příštím vztahu takhle nechybovat.
Ja teda tak trochu vice souhlasim s timto prispevkem. A to v tom, ze jsem snad dospela a nebydu se manzela ptat, zda muzu jit s kamiskou ven. Proste jdu a jen se s nim dohodnu, aby nam to vyhovovslo obema.Aby chom treba nemeli akci spolecnou.
Stejne jako ja mu nezakazuju pisezeni s kamarady.On neni muj majetek a ja jeho.
@sarinka-p píše:
Ahoj, už dlouho přemýšlím, jestli má smysl zůstávat s manželem. Pořád na vše nadává. Jednou je to že není uklizeno, pak zas včas uvařeno, nadává i na děti že dělají nepořádek a křičí(občas je i sprostý), já že mu nepomáhám při jeho práci okolo domu, že jsem někam jela k někomu na návštěvu, nebo je naopak naštvaný když je někdo u nás. Hádáme se snad obden. Když si chci večer vyjít s kamarádkami tak si musím většinou vymyslet nějakou záminku(nechce mě moc pouštět). Přijde mi že tak jednou v týdnu má dobrý den. A když je v pohodě tak by mě snad láskou sežral![]()
Vařím skoro každý den. Uklízet se taky snažím ikdyž to prostě pořád není úplně dokonalé. zajímalo by mě jestli se tohle děje ve více rodinnách a je to tedy takový normální stav? Nechci udělat nějaké špatné rozhodnutí hlavně kvůli dětem.
Nooo, tak u nás se dnes koná něco podobného, ale úplně obráceně.
Ráno bylo ve dřezu špinavé nádobí. Říkala jsem si, že když ho neumyl večer, umeje ho ráno. Nakonec jsem si k němu stoupla já. A celkově mi přišlo, že se o domácnost starám jen já. Ale asi to tak není. Tvůj příspěvek mi otevřel oči, děkuju.
Musela jsem se dneska chovat megerovitě, když jsem si zasteskla, že tu všechno dělám sama.
Dnes mám ale blbý den, všechno mě štve, vytáčí. ![]()
Normální mi to nepřijde a já bych to dlouho nevydržela. A manžel to ví.
Doma je to u nás teda úplně naopak. Je v pohodě, bordel ho nerozháže, pomáhá s domácností, klidně se postará o syna a ven můžu kdy chci a s kým chci. Jak to tady tak čtu paráda.
Jo a furt mě chváli, jak postavu (nejsem modelka), tak výsledky mé činnosti. Nutno říct, že i já chválím jenom. Sprosté slova jsme si zakázali už na začátku vztahu, pak se vytrácí úcta.
Ale to vůbec není o tom, jestli je nebo není doma bordel, jestli člověk pomáhá moc nebo málo. Ten jedinec se nějakou vlastní frustraci a méněcennost prostě vybíjí na tom druhém.
Vsadím boty, že i kdyby zakladatelka drhla dlaždice kartáčkem na zuby, měla postavu jako modelka a vařila denně osm chodů, tak by se mu ten kartáček zdál moc měkkej, prsa moc špičatý a sedmý chod by zajisté nebyl dosolený.
Co s tím, to teda nevím. To musí vědět ona, jak se v tom žije, jak moc je s chlapem řeč a tak.
No normální mi to taky nepřijde. Jestli mu vadí že není uklizeno, tak proč ti někdy nepomůže? A jako říkat že jsi k h..u???Cože???To je trochu moc.
URčitě má volný víkendy nebo jiný dny kdy je doma, tak může pomoct.
Tohle prostě si myslim, že si ženská musí zařídit už na začátku vztahu a ne chlapovi podstrojovat. Pak si zvykne a takhle to dopadá. Nepomůže ani když máte dvě děti. (ale chápu že to slyšet teď zrovna nepotřebuješ
)
@ametyst píše:
Tohle prostě si myslim, že si ženská musí zařídit už na začátku vztahu a ne chlapovi podstrojovat.
Příspěvek upraven 01.08.13 v 22:50
@omites jo jo, chlapy si pak rychle zvykají na pohodlí. A to máš bezva chlapa
,taky to mam tak nějak zařízené. I když jsem to spíš já kdo nesnese bordel, na druhou stranu když teď s prckem někdy nestíhám tak on si toho ani nevšimne
. A když neni uvařeno, tak řekne „hm, no tak půjdem asi někam na jídlo no
“.
Zakladatelko držím palce
.A mluvila jsi s ním o tom jako tady s náma? Já bych tedy s takovym bručounem nevydržela ![]()
@ametyst jsem ho potkala a za měsíc odjela do Kosova na 7 měsíců. Domácnost byla na něm, byl čerstvě rozvedený. Vše zvládl, vařil si, pral,… Mohl to navozit mamince, ale nechtěl. Takže ví, co to obnáší.
Když není navařeno, uvaří večeři i pro mě. Na starost má věci kolem baráku, koše, kvítka - vybral si to sám.
O malého se v pohodě postará. Když mu bylo 1,5r odjela jsem na víkend na Trnkobraní. Přijela jsem a ne že nepošli hlady a špínou, ale já měla uklizenou linku. ![]()
Já si nemám na co stěžovat.
Má svoje mouchy, ale to asi každý. A není to nic, co by nešlo přežít, když to tady tak čtu ![]()
To jenom pro dovysvětlení, proč mi zakladatelčinou soužití s manželem normální nepřidjde. Nejsem onuce, aby se ke mě chlap takhle choval.
@renda81 píše:
Já jen nepochopim jak chlapy si myslí když chodí do práce tak že žena se postará vše když je doma s dětmi, ale nevidí co je to zabavit děti, krmit je, jít s nim ven - a to je kolotoč jen kolem dítěte, a pak ´kde je nákup, vaření, domácnost, žehlení, praní co by žena dala za to jít do práce a pak klid jako chlap
Tak tohle většina nepochopí, to máš pravdu. Chlap je naštvanej, když si musí s malou chvíli hrát, že pořád ječí a tak.. A že já to mám pořád, to nepochopí. On totiž chodí do PRÁCE, zatímco já se flákám doma.
Pro zakladelku…Moje prababička říkávala: S prevítem zle, ale bez prevíta ještě hůř…
Rozumná domluva asi nepomůže, a hádky už vůbec ne. prochází asi nějakou krizí… dělěj věci pořád stejně, pokud si přesvědčená, že to děláš co nejlépe, to že s tím není spokojený je jeho věc… a nebud uzavřená novým vztahům…
Já bych byla sv*ně. Nechala bych mu děti a odjela na víkend, ať se postará. A žádné že bych předem navařila. Po návratu bych se rozhlédla a zahlásila „no, taky bych mohla být sprostá, ale nebudu. Ty už taky ne, viď, miláčku?“
Jsem čím dál vděčnější za to, co mám doma… uff.
Já to mám doma taky, uklízim, ale vidět to jde maximálně půl hodiny a manželovo představa je, že děti budou zavřený v pokojíčku. Podle něj se jen válim. Ale když sem mu navrhla ať si to zkusí, že já si taky půjdu sednout na terásku jako on, tak to vžádnym případě-co kdybych se tam náhodou kur… že? Dorazil mě tim, když jsem týden byla u rodičů s dětma a najednou nebyl problém v práci si vzít volno a jed přes noc na ryby(což sem překousla, ryby mě nebaví a ať si orazí)ale když jsme se vrátili a bylo to šílený horko, tak místo koupání jsme byli u jeho rodičů na chatě a on celej den proležel v chatě a já jako kra… lítala kolem dětí. Za to, když chtěl druhej den na pivo na terásku, tak to měl energie dost.
@BellinkaX píše:
Klidni emoce, ženo, ať nedostaneš banana za sprostotu.
Navíc by s tímto přístupem ten zakladatelčin asi nesouhlasil.
Spíš bych navrhla, že mu děti a domácnost nechám na víkend na povel, včetně vaření, praní, žehlení, úklidu a potom si ráda vyslechnu připomínky co a jak mám teda stíhat lépe.
Zase oceňuju, jakého chlapa mám doma, po přečtení takové diskuse. Asi budu dnes extra milá.![]()
Píčus není sprosté slovo.. ![]()
Je to název pro chlapa co mele kraviny..